Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej

Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej - składniki:

  • jajka - 2 sztuki
  • świeżo mielony czarny pieprz - 1 łyżka
  • woda - 2 szklanki
  • garść posiekanej natki pietruszki - 1 sztuka
  • olej - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki

Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej - Sposób przygotowania:

  1. Obierz z kapusty wierzchnie, podniszczone liście i za pomocą bardzo ostrego noża, wykrój głąb. Do garnka z gotującą, osoloną wodą włóż kapustę - wody powinno być tyle, by cała główka była zanurzona. Gotuj.
  2. W trakcie gotowania, za pomocą dwóch widelców, oddziel wierzchnie liście z kapusty i pozwól im pogotować się 2 - 3 minuty. Podgotowane liście wyjmij na talerz - po kilku minutach liście z kapusty w garnku same zaczną się oddzielać od główki.
  3. Po oddzieleniu się wszystkich liści przygotuj nadzienie: obierz cebule i posiekaj w drobną kostkę, bryndzę pokrusz. Zeszklij posiekaną cebulę na oliwie, dodaj do niej kaszę gryczaną wraz z jajkami, bryndzą, natką pietruszki i przyprawą Knorr. Wymieszaj na jednolitą masę.
  4. Na każdy liść nałóż porcję nadzienia i zwijaj brzeg liścia do środka, formuj gołąbki. Ułóż w wysmarowanym olejem i wyłożonym liśćmi prodiżu.
  5. Przygotuj sos: zagotuj wodę, dodaj bulionetkę Knorr, przecier pomidorowy, świeży zmielony pieprz. Sosem zalej gołąbki i na wierzch połóż kilka liści kapusty. Piecz około godziny.
  6. Gołąbki możesz również przygotować w garnku i gotować na średnim ogniu, co jakiś czas sprawdzając, czy się nie przypalają.
  7. Gołąbki są gotowe, kiedy kapusta będzie prawie miękka (nie powinna być rozgotowana), a sos gęsty. Możesz podawać z ziemniaki albo bułką pszenną.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z NADZIENIEM Z KASZY GRYCZANEJ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej
    1.Obierz z kapusty wierzchnie, podniszczone liście i za pomocą bardzo ostrego noża, wykrój głąb. Do garnka z gotującą, osoloną wodą włóż kapustę - wody powinno być tyle, by cała główka była zanurzona. Gotuj.
  • 2
    Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej
    2.W trakcie gotowania, za pomocą dwóch widelców, oddziel wierzchnie liście z kapusty i pozwól im pogotować się 2 - 3 minuty. Podgotowane liście wyjmij na talerz - po kilku minutach liście z kapusty w garnku same zaczną się oddzielać od główki.
  • 3
    Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej
    3.Po oddzieleniu się wszystkich liści przygotuj nadzienie: obierz cebule i posiekaj w drobną kostkę, bryndzę pokrusz. Zeszklij posiekaną cebulę na oliwie, dodaj do niej kaszę gryczaną wraz z jajkami, bryndzą, natką pietruszki i przyprawą Knorr. Wymieszaj na jednolitą masę.
  • 4
    Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej
    4.Na każdy liść nałóż porcję nadzienia i zwijaj brzeg liścia do środka, formuj gołąbki. Ułóż w wysmarowanym olejem i wyłożonym liśćmi prodiżu.
  • 5
    Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej
    5.Przygotuj sos: zagotuj wodę, dodaj bulionetkę Knorr, przecier pomidorowy, świeży zmielony pieprz. Sosem zalej gołąbki i na wierzch połóż kilka liści kapusty. Piecz około godziny.
  • 6
    Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej
    6.Gołąbki możesz również przygotować w garnku i gotować na średnim ogniu, co jakiś czas sprawdzając, czy się nie przypalają.
  • 7
    Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej
    7.Gołąbki są gotowe, kiedy kapusta będzie prawie miękka (nie powinna być rozgotowana), a sos gęsty. Możesz podawać z ziemniaki albo bułką pszenną.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Soczewica w sosie pomidorowym, Krupnik, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Przepis z gotowana kapusta kiszona, Przepis z sałatka awokado, Przepis z dania z miesa gotowanego, Przepis z RY Z PIERSI, makaron duże muszle, Przepis z skrzydelka z grilla, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Włoska kanapka z soczystym kurczakiem, Masło serowe II, Grecka babka migdałowa, knorr sos do sa, Mięso Gyros, Pasta czeska z topionego sera, Zapiekanka rodzinna, Grillowana pierś z kurczaka z dynią, serem feta i świeżą kolendrą, Przepis z łosoś w śmietanie z koperkiem, Gyros z kurczakiem, Chiński makaron z sosem słodko kwaśnym i kurczakiem , WARZYWA NA PATELNIĘ, Zapiekanki, gotowane warzywa, Przepis z piersi kurczaka w warzywach, Sałatka paprykowa z fetą i oliwkami, Krem brokułowy, Placki ziemniaczane, Przepis z knorr kolendra, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Musaka, Soczysty kurczak z patelni w rozmarynowo-cytrynowym sosie , Sałatki, Ciasto na pizze, Gulasz po polsku - VIDEO, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Amerykański rarytas, Spaghetti z tuńczykiem, Śledzie, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Salsa, Kuchnia polska sos, Leczo, marynaty do mi, przyprawa naturalna, sałatka z pora i jajek, Przepis z kurczak nadziewany, Pieczeń, Pieczona kaczka z warzywami, Papryka, FLACZKI !!!, Sałatka z porów, Kluski , Przepis z na obiad makarony, Zupa Julienie, Pstrągi z blachy, Ziemniaki, Makaron z serem feta, kurczakiem i dynią, Zupa pieczarkowa, Smażone jajko, Pieczeń wołowa w cieście francuskim, nalesniki z cukinia, makaron z