Dodaj do ksiązki kucharskiej Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej

Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej - składniki:

  • jajka - 2 sztuki
  • świeżo mielony czarny pieprz - 1 łyżka
  • woda - 2 szklanki
  • garść posiekanej natki pietruszki - 1 sztuka
  • olej - 2 łyżki
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki

Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej - Sposób przygotowania:

  1. Obierz z kapusty wierzchnie, podniszczone liście i za pomocą bardzo ostrego noża, wykrój głąb. Do garnka z gotującą, osoloną wodą włóż kapustę - wody powinno być tyle, by cała główka była zanurzona. Gotuj.
  2. W trakcie gotowania, za pomocą dwóch widelców, oddziel wierzchnie liście z kapusty i pozwól im pogotować się 2 - 3 minuty. Podgotowane liście wyjmij na talerz - po kilku minutach liście z kapusty w garnku same zaczną się oddzielać od główki.
  3. Po oddzieleniu się wszystkich liści przygotuj nadzienie: obierz cebule i posiekaj w drobną kostkę, bryndzę pokrusz. Zeszklij posiekaną cebulę na oliwie, dodaj do niej kaszę gryczaną wraz z jajkami, bryndzą, natką pietruszki i przyprawą Knorr. Wymieszaj na jednolitą masę.
  4. Na każdy liść nałóż porcję nadzienia i zwijaj brzeg liścia do środka, formuj gołąbki. Ułóż w wysmarowanym olejem i wyłożonym liśćmi prodiżu.
  5. Przygotuj sos: zagotuj wodę, dodaj bulionetkę Knorr, przecier pomidorowy, świeży zmielony pieprz. Sosem zalej gołąbki i na wierzch połóż kilka liści kapusty. Piecz około godziny.
  6. Gołąbki możesz również przygotować w garnku i gotować na średnim ogniu, co jakiś czas sprawdzając, czy się nie przypalają.
  7. Gołąbki są gotowe, kiedy kapusta będzie prawie miękka (nie powinna być rozgotowana), a sos gęsty. Możesz podawać z ziemniaki albo bułką pszenną.
Dodaj do książki kucharskiej

GOŁĄBKI Z NADZIENIEM Z KASZY GRYCZANEJ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej
    1.Obierz z kapusty wierzchnie, podniszczone liście i za pomocą bardzo ostrego noża, wykrój głąb. Do garnka z gotującą, osoloną wodą włóż kapustę - wody powinno być tyle, by cała główka była zanurzona. Gotuj.
  • 2
    Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej
    2.W trakcie gotowania, za pomocą dwóch widelców, oddziel wierzchnie liście z kapusty i pozwól im pogotować się 2 - 3 minuty. Podgotowane liście wyjmij na talerz - po kilku minutach liście z kapusty w garnku same zaczną się oddzielać od główki.
  • 3
    Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej
    3.Po oddzieleniu się wszystkich liści przygotuj nadzienie: obierz cebule i posiekaj w drobną kostkę, bryndzę pokrusz. Zeszklij posiekaną cebulę na oliwie, dodaj do niej kaszę gryczaną wraz z jajkami, bryndzą, natką pietruszki i przyprawą Knorr. Wymieszaj na jednolitą masę.
  • 4
    Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej
    4.Na każdy liść nałóż porcję nadzienia i zwijaj brzeg liścia do środka, formuj gołąbki. Ułóż w wysmarowanym olejem i wyłożonym liśćmi prodiżu.
  • 5
    Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej
    5.Przygotuj sos: zagotuj wodę, dodaj bulionetkę Knorr, przecier pomidorowy, świeży zmielony pieprz. Sosem zalej gołąbki i na wierzch połóż kilka liści kapusty. Piecz około godziny.
  • 6
    Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej
    6.Gołąbki możesz również przygotować w garnku i gotować na średnim ogniu, co jakiś czas sprawdzając, czy się nie przypalają.
  • 7
    Gołąbki z nadzieniem z kaszy gryczanej
    7.Gołąbki są gotowe, kiedy kapusta będzie prawie miękka (nie powinna być rozgotowana), a sos gęsty. Możesz podawać z ziemniaki albo bułką pszenną.
  • 8
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA DROBIOWA

    Bulionetka Domowa Drobiowa
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szybka karpatka, Pierogi pieczone z nadzieniem rybnym, Pomidory faszerowane mięsem mielonym, Fasolowa zupa-krem z kluseczkami, Pasta z białej fasoli z boczkiem , Farsz z wątróbek z drobiu, Sałatka mozarella&pomidore's, Przepis z obiad z ziemniaka, Sałatki z rucolą i orzechami, Ognisty smoothie, Gyros, Danie z Abruzji, Przepis z szklanki oliwy, Zupa grochowa, Zapiekanka ryżowa z szynką i brokułami, Golonka, Karczek z surówką z kapusty pekińskiej, Spaghetti Bolognese, Zupa z soczewicy, żeberka po amerykańsku, Sos słodko-kwaśny, Warzywne spaghetti bolognese , Ziemniaki zapiekane w ziołach, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Sałatka grecka, obiad pierś z kurczaka, Tajska zupa curry z kurczakiem, Schab z suszonymi owocami, Zupa jarzynowa, Zapiekanka z ziemniakow, kuchnia tv, Przepis z kurczak z warzywami, Przepis z marynata kurczak, kurczak w marynacie, Przepis z sałatka z lososiem wedzonym, leczo z mięsem mielonym, czernina z kaczki, Kalafior, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Kaczka, Chińskie sajgonki, Zupa krem z kurek z szynką, Tortilla, smazone pieczarki z cebula, Przepis z lekkie zupy, Królewski gulasz z indyka - VIDEO, Kosmiczne ślimaki, Przepis z sosy do makaronów, Babka majonezowa, makaron z mięsem mielonym, zupy na żeberkach wędzonych, Makaron ze szpinakiem w 5 min, Carbonara, Potrawy wigilijne, Quesadillas - VIDEO, Szybka karpatka, Przepis z sałatka z tuńczykiem i fetą, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Ciasto na pizze, Przepis z makaron kurczak, Przepis z zupa z warzyw na patelnie, Pierś z kurczaka na szybko, Proste kotleciki z jajka, pierogi-z-kapusta