Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryż na ostro

Ryż na ostro

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Ryż na ostro - składniki:

  • zielony groszek - 0.5 szklanki
  • papryczka chilli - 1 sztuka
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • olej do smażenia

Ryż na ostro - Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj według zaleceń producenta.
  2. Cebulę, paprykę i marchewkę pokrój w drobną kostkę a papryczkę chilli posiekaj.
  3. W szerokim rondlu lub woku podsmaż cebulę i chilli. Po chwili dodaj pozostałe warzywa.
  4. Teraz dodaj ryż i szybko mieszaj.
  5. Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię z ryżem
  6. Dodaj groszek i całość smaż jeszcze minutę, aż ryż wchłonie cały sos. Podawaj natychmiast po przygotowaniu jako samodzielne danie. Tip: Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak potrawy możesz dodać sos sojowy i np. kiełki oraz świeżą kolendrę.
Dodaj do książki kucharskiej

RYŻ NA OSTRO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Ryż na ostro
    1.Ryż ugotuj według zaleceń producenta.
  • 2
    Ryż na ostro
    2.Cebulę, paprykę i marchewkę pokrój w drobną kostkę a papryczkę chilli posiekaj.
  • 3
    Ryż na ostro
    3.W szerokim rondlu lub woku podsmaż cebulę i chilli. Po chwili dodaj pozostałe warzywa.
  • 4
    Ryż na ostro
    4.Teraz dodaj ryż i szybko mieszaj.
  • 5
    Ryż na ostro
    5.Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię z ryżem
  • 6
    Ryż na ostro
    6.Dodaj groszek i całość smaż jeszcze minutę, aż ryż wchłonie cały sos. Podawaj natychmiast po przygotowaniu jako samodzielne danie.
    Tip: Aby jeszcze bardziej wzbogacić smak potrawy możesz dodać sos sojowy i np. kiełki oraz świeżą kolendrę.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX DO POTRAW CHIŃSKICH KNORR

    Fix Do potraw chińskich Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: