Leczo z warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z warzyw

i grzybów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
412 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

339 osób wydrukowało

Pobierz pdf

719 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój grzyby, cebulę oraz paprykę w cienkie paski w azjatyckim stylu.

Leczo z warzyw - Krok 1

Krok 2

Podsmaż przygotowane warzywa na rozgrzanym oleju.

Leczo z warzyw - Krok 2

Krok 3

Posiekaj ananasa i dodaj go do warzyw.

Leczo z warzyw - Krok 3

Krok 4

Rozmieszaj Fix Leczo Knorr w 150 mililitrach wody, dodaj do całości, po czym duś przez około 8 minut. Podawaj gotowe leczo z makaronem.

Leczo z warzyw - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Dla pełnego i bardziej wyraźnego smaku możesz dodać do leczo kilka kropel oleju sezamowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z warzywLeczo z warzyw

Świeże warzywa i leśne grzyby uduszone w jednym garnku to danie idealne dla wielbicieli prostej i smacznej kuchni. Wspaniały aromat roznoszący się po domu podczas jego gotowania, zwabi na obiad całą rodzinę. Leczo jest potrawą jednogarnkową wywodzącą się z kuchni węgierskiej. W swoim składzie ma niezmiennie paprykę, pomidory i cebulę. Pozostałe składniki są modyfikowane, co sprawia, że leczo można smakować pod wieloma postaciami – w tym, w wersji z grzybami leśnymi i słodkim dodatkiem – ananasem z puszki. Najlepszy czas na przygotowanie warzywnego leczo z grzybami to oczywiście jesień, kiedy wszystkie składniki można dostać świeże na straganie. Korzystając z grzybów suszonych lub mrożonych możesz je przyrządzić także poza sezonem. Leczo podawaj w głębokim talerzy z bułką lub pajdą chleba na zakwasie.