
Składniki
60 dekagramów
60 dekagramów
10 dekagramów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz cebule, drobno pokrój i wymieszaj z kapustą oraz cukrem.

Krok 2
Mięso pokrój w drobną kostkę i dopraw Przyprawą do mięs Knorr. Kaszę ugotuj do miękkości według zaleceń producenta.

Krok 3
W żaroodpornym naczyniu układaj warstwami na przemian kapustę i mięso.

Krok 4
Następnie ułóż warstwę kaszy, a całość podlej niewielką ilością wody.

Krok 5
Zapiekankę estońską piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 60 minut i podawaj z ziemniakami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka estońska
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.