Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
368 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

474 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

697 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka w paski. Wymieszaj sos sojowy i ocet balsamiczny z przyprawami, polej kurczaka i wstaw do lodówki na 20 minut. Dopraw całość przyprawą Knorr.

Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - Krok 1

Krok 2

Kalarepę pokrój w paski. Imbir obierz, drobno posiekaj i smaż na maśle do momentu, w którym się zrumieni. Dodaj do niego kurczaka i kalarepę, podsmaż.

Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - Krok 2

Krok 3

Następnie przełóż całość do garnka. Ugotuj wywar z bulionetki Knorr oraz wody. Zalej składniki w garnku bulionem i doprowadź go do wrzenia.

Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - Krok 3

Krok 4

Dodaj posiekaną trawę cytrynową i sok z połowy limonki. Podawaj.

Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • HHH

    HHH , 28.02.2022

    Czym można zastąpić kalarepę?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • jolanta blazkow

    jolanta blazkow , 19.06.2017

    super polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynowąZupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową

Pokrój kurczaka w paski. Wymieszaj sos sojowy i ocet balsamiczny z przyprawami, polej kurczaka i wstaw do lodówki na 20 minut. Dopraw całość przyprawą Knorr.