Dodaj do ksiązki kucharskiej Sos kurkowy

Sos kurkowy

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób średnie Autor: przepisy.pl

Sos kurkowy - składniki:

  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • posiekany rozmaryn - 1 łyżka
  • czarny pieprz - 1 szczypta
  • olej słonecznikowy - 50 mililitrów

Sos kurkowy - Sposób przygotowania:

  1. Oczyść i umyj kurki. Następnie pokrój je na mniejsze, w miarę równe kawałki.
  2. Posiekaj drobno cebulę oraz czosnek, podsmaż na patelni i dodaj kurki. Całość smaż chwilę, podlej koniakiem, podpal i pozwól, aby alkohol kompletnie się wypalił.
  3. Dodaj Bulionetkę pieczeniową Knorr i 300 ml wody. Doprowadź do wrzenia, gotuj chwilę, po czym dodaj śmietanę.
  4. Gotuj sos do momentu, gdy uzyska odpowiednią konsystencję. Dopraw do smaku odrobiną świeżo zmielonego pieprzu i posiekanym drobno rozmarynem.
  5. Sos jest dodatkiem do smażonych, pieczonych, czy nawet grilowanych mięs. Doskonale komponuje się z dziczyzną, wieprzowiną i wołowiną. Może być także dodatkiem do pieczonego pstrąga.
Dodaj do książki kucharskiej

SOS KURKOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Sos kurkowy
    1.Oczyść i umyj kurki. Następnie pokrój je na mniejsze, w miarę równe kawałki.
  • 2
    Sos kurkowy
    2.Posiekaj drobno cebulę oraz czosnek, podsmaż na patelni i dodaj kurki. Całość smaż chwilę, podlej koniakiem, podpal i pozwól, aby alkohol kompletnie się wypalił.
  • 3
    Sos kurkowy
    3.Dodaj Bulionetkę pieczeniową Knorr i 300 ml wody. Doprowadź do wrzenia, gotuj chwilę, po czym dodaj śmietanę.
  • 4
    Sos kurkowy
    4.Gotuj sos do momentu, gdy uzyska odpowiednią konsystencję. Dopraw do smaku odrobiną świeżo zmielonego pieprzu i posiekanym drobno rozmarynem.
  • 5
    Sos kurkowy
    5.Sos jest dodatkiem do smażonych, pieczonych, czy nawet grilowanych mięs. Doskonale komponuje się z dziczyzną, wieprzowiną i wołowiną. Może być także dodatkiem do pieczonego pstrąga.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WOŁOWA KNORR

    Bulionetka Domowa Wołowa Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pieczarkowa zupa kremowa, DO CHINSKICH, Zupa kapuściana z brokułami, Potrawy wigilijne, Przepis z fajne desery, Gyros, Przepis z pierś z kurczaka panierowana, Wieprzowe nóżki, Kanapka dla dzieci "Ciężary siłacza", Kebab w kajzerce, Ryba po grecku, Krem brokułowy, Kebab, Sałatki z makaronem, Chińskie sajgonki, Faszerowana cukinia , Zupa pieczarkowa, Kurczak, Pancakes z wanilią, Przepis z sosy salatkowe knorr, Zapiekanka po rzymsku, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Kremowy makaron z kurczakiem, Przepis z pęczek pietruszki, Sałatki z kurczakiem, boczniaki przepisy, Łosoś po japońsku z wasabi , salatka z gotowanym jajkiem, Przepis z kurczak zapiekany z makaronem, Przepis z krem czekoladowy na masle, kurczaka w żaroodpornym, Przepis z pierś ze szpinakiem i serem feta, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, NA BULIONIE, Indyk w cieście, Pierogi, Golonka, Imprezowe mini kanapki klubowe, Sos beszamelowy , Barszcz z jabłkami, Pasztet domowy z leśnymi grzybami, Gicze cielęce po mediolańsku – ossobucco milanese, Zupa z soczewicy, Przystawki, filet z ryby zapiekany, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, por i ser, Przepis z sos do zapiekanki makaronowej, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, sałatka z gruszkami, Sałatka z cytrusami, Rybne tapas z pomidorową salsą, Sałatka z brokułami i fetą , Bigos, mrożony groszek, Lasagne Knorr, Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami, curry i kurczakiem, Latające naleśniki z kurczakiem i grzybami , Tajski talerz owoców, Przepis z obiad inaczej, Gulasz, Letnia sałatka na grilla, Domowa zupa pomidorowa z mięsnymi kulkami