
Składniki
5 sztuk
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
5 plastrów
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
8 łyżek
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z oliwą i 1 łyżką wody.

Krok 2
Piersi z kurczaka umyj i lekko rozbij młotkiem.

Krok 3
Umieść mięso w torebkach do smażenia, zamknij je, ułóż na średnio rozgrzanej patelni i smaż około 10 minut, odwracając pierś co jakiś czas.

Krok 4
W tym czasie na drugiej patelni ułóż plastry boczku i usmaż je na chrupiąco.

Krok 5
W oddzielnej misce majonez pomieszaj z sosem sałatkowym Knorr.

Krok 6
Rozłóż placki tortilli, posmaruj sosem (pozostały sos odstaw do późniejszego podania) i ułóż na nich sałatę, plastry pomidora i awokado. Dodaj plastry wysmażonego boczku.

Krok 7
Upieczoną pierś wyjmij z torebki, ułóż na desce, pokrój w plastry pod kątem i ułóż na tortilli obok innych składników. Całość mocno zroluj i przekrój pod skosem. Wrapa podawaj z pozostałym sosem czosnkowym, frytkami lub sałatką.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczysty kurczak z patelni z papryką i rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wrap BLT z soczystym kurczakiem
Uwielbiasz wrapy i tortille? Musisz wypróbować ten przepis! Wrap z kurczakiem to danie uniwersalne. Możesz przygotować go na obiad, kolację lub imprezę. Zawsze będzie na miejscu!
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy kochają wrapy z kurczakiem. Ta wersja zawiera też boczek, więc błyskawicznie zaspokaja głód.
Na jaką okazję?
Na każdą okazję! Tortillę z kurczakiem przyrządzisz w pół godziny. Dlatego nie czekaj na specjalną okazję, tylko zrób go, kiedy chcesz. Na przykład dziś?
Czy wiesz, że?
BLT to rodzaj kanapki, której nazwa to skrót od angielskich nazw jej najważniejszych składników. Są nimi bekon, sałata i pomidor.
Dla urozmaicenia
Wrap z kurczakiem możesz podać z dodatkami lub bez. Sam w sobie stanowi pełnowartościowe danie. Wybór należy do Ciebie!