Kiszona kapusta na sposób bawarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiszona kapusta na sposób bawarski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

300 gramów

3 sztuki

600 gramów

0.5 łyżeczki

100 gramów

null

2 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę odciśnij i podsmaż na roztopionym smalcu.

Krok 2

Cebule obierz w kostkę i dodaj do kapusty. Dopraw przyprawami, podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem do momentu aż kapusta zmięknie.

Krok 3

W tym czasie obierz jabłka i pieczarki, pieczarki podsmaż na patelni i podduś w odrobinie wody.

Krok 4

Pokrojone jabłka i wątrobiankę dorzuć do kapusty i duś jeszcze przez 10 minut. Kiszoną kapustę po bawarsku podawaj przyozdobioną pieczarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiszona kapusta na sposób bawarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej