
Składniki
3 sztuki
0.5 łyżeczki
300 gramów
3 sztuki
600 gramów
0.5 łyżeczki
100 gramów
null
2 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę odciśnij i podsmaż na roztopionym smalcu.
Krok 2
Cebule obierz w kostkę i dodaj do kapusty. Dopraw przyprawami, podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem do momentu aż kapusta zmięknie.
Krok 3
W tym czasie obierz jabłka i pieczarki, pieczarki podsmaż na patelni i podduś w odrobinie wody.
Krok 4
Pokrojone jabłka i wątrobiankę dorzuć do kapusty i duś jeszcze przez 10 minut. Kiszoną kapustę po bawarsku podawaj przyozdobioną pieczarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej