Kulebiak z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulebiak z kapustą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
213 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

50 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

2 listków

4 ziarna

3 ziarna

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby wymocz przez noc w wodzie. Następnie ugotuj (by były miękkie) i pokrój w paski.

Krok 2

Kapustę poszatkuj i gotuj w wywarze z grzybów, razem z przyprawami, przez 30 minut. Wyjmij przyprawy, ostudź i odciśnij wodę.

Krok 3

Posiekaj cebulę i usmaż ją na oleju. Dodaj grzyby i pieprz, następnie wymieszaj z kapustą.

Krok 4

Rozmroź ciasto w lodówce. Ułóż na nim zimny farsz i zwiń jak roladę, zlepiając brzegi.

Krok 5

Posmaruj wierzch ciasta rozmąconym jajkiem. Piecz w temperaturze 200°C około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulebiak z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulebiak z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulebiak z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulebiak z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulebiak z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulebiak z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulebiak z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulebiak z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej