
Składniki
20 dekagramów
50 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
2 listków
4 ziarna
3 ziarna
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby wymocz przez noc w wodzie. Następnie ugotuj (by były miękkie) i pokrój w paski.
Krok 2
Kapustę poszatkuj i gotuj w wywarze z grzybów, razem z przyprawami, przez 30 minut. Wyjmij przyprawy, ostudź i odciśnij wodę.
Krok 3
Posiekaj cebulę i usmaż ją na oleju. Dodaj grzyby i pieprz, następnie wymieszaj z kapustą.
Krok 4
Rozmroź ciasto w lodówce. Ułóż na nim zimny farsz i zwiń jak roladę, zlepiając brzegi.
Krok 5
Posmaruj wierzch ciasta rozmąconym jajkiem. Piecz w temperaturze 200°C około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































