
Składniki
100 gramów
200 gramów
1 opakowanie
250 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmroź szpinak w garnku lub w kuchence mikrofalowej.

Krok 2
Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej i posolonej wody. Następnie zahartuj zimną wodą na durszlaku.

Krok 3
Obierz cebulę oraz czosnek, pokrój je w drobną kostkę. Podduś na gorącym oleju na patelni.

Krok 4
Dodaj szpinak i 50 ml śmietany. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dopraw do smaku, po czym zdejmij z patelni i odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 5
Wlej na patelnię 250 ml zimnej wody i resztę śmietany. Wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Napoli Knorr, dokładnie wymieszaj i zagotuj, nieustannie mieszając.

Krok 6
Połącz spaghetti z sosem oraz szpinakiem, wymieszaj i podawaj.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti po florencku
Dania na bazie makaronu są potrawami, które smakują każdemu. Zamiast popularnego spaghetti bolognese czy carbonara możesz przygotować jego wersję po florencku, czyli z dodatkiem kremowego sosu pomidorowo-szpinakowego. Szpinak możesz rozmrozić na kilka sposobów – w kuchence mikrofalowej, podgrzewając na suchej patelni na małym ogniu aż wilgoć wyparuje lub przekładając do garnka i odkładając w ciepłe miejsce na kilka godzin. Kluczem do dobrego spaghetti po florencku jest makaron ugotowany al dente, czyli o około jedną – dwie minuty krócej niż jest to podane na opakowaniu produktu. By sprawdzić, czy jest on już gotowy, należy wyjąć z gotującej się wody jedną nitkę i przegryź. Powinna stawiać delikatny opór pod zębami. Tak ugotowany makaron nie klei się i posiada wyrazistszy smak – wrzuć go do sosu, wymieszaj i gotowe!




































