Dodaj do ksiązki kucharskiej Brokułowa rolada

Brokułowa rolada

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób trudne Autor: pasibrzuch

Brokułowa rolada - składniki:

  • brokuł - 1 sztuka
  • masło - 1 łyżka
  • cebula - 2 sztuki
  • pomidory - 0.5 kilograma
  • farsz:
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • mąka - 15 dekagramów
  • jajka - 5 sztuk
  • olej - 1 łyżka

Brokułowa rolada - Sposób przygotowania:

  1. Brokuła podziel na różyczki i gotuj przez 10 minut w lekko osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i drobno pokrój.
  2. Jajka ubij, wsyp mąkę, dodaj kawałki brokuła, przypraw sola i pieprzem oraz wymieszaj.
  3. Ciasto wylej do wysmarowanej masłem blachy o wymiarach 20x28 cm. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
  4. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli i smaż przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
  5. Ciepłe ciasto posmaruj farszem i zwiń w roladę. Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

BROKUŁOWA ROLADA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Brokuła podziel na różyczki i gotuj przez 10 minut w lekko osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i drobno pokrój.

2

Jajka ubij, wsyp mąkę, dodaj kawałki brokuła, przypraw sola i pieprzem oraz wymieszaj.

3

Ciasto wylej do wysmarowanej masłem blachy o wymiarach 20x28 cm. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.

4

Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Pomidory obierz ze skórek i pokrój w kostkę, dodaj do cebuli i smaż przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

5

Ciepłe ciasto posmaruj farszem i zwiń w roladę. Piecz 10 minut w temperaturze 180 stopni.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Placki ziemniaczane, Sałatka z grissini, Sałatki z kurczakiem, Przepis z smażenie dorsza, Balsamiczny winegret z oregano, ryba panierowana, kurczak z Ry, Babka piaskowa kakaowo-waniliowa, Zawijaski z łososiem, Podudzia kurczaczka z majerankiem , Zupa cebulowa, Pikantne sakiewki, Ratatui a’la Gousto, Przepis z makaron z serem, Zapiekanka alzacka , Makaron, schab pieczony w winie, Karp, Żurek, Przepis z indyjski chleb, Sałatka kebab - VIDEO, Chłodnik z wiśni, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Parówki w cieście serowym, Sos chrzanowy na ciepło, Tortilla - VIDEO, Sos czosnkowy , Karkówka, Przepis z gulasz z piersi indyka, Zupa pomidorowa, Sos beszamelowy , Ogórek, Przepis z zupa na udku, danie z mozzarellą, Sałatka gyros z kurczaka, Królewski tort, kurczak mole, Sałatki ziemniaki, Zawijaski z łososiem, Sałata dębowa z białą kiełbasą , Gulasz po polsku - VIDEO, Kanapka z szynką parmeńską "Foczka", łosoś wędzony seler naciowy, przepisy kuchnia rosyjska, Ostra zupa pomidorowo paprykowa , Przepis z przepis na krewetki mrożone, Szybki obiad, sos smietanowy do zapiekanki z makaronem, Przepis z surówki do grilla, Placuszki z cukinii, Przepis z obiad wykwintny, Szpinak, Pirackie okręciki, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Zupa cebulowa, Sałatka Gyros, Rybne kokosanki, Proste kotleciki z jajka, Ziemniaczane kwiatki z leczo, Przepis z zupa z pieczarkowa, Pikantne kuleczki, Przepis z gesi, Łosoś pod pesto ze szparagami, salatki swiateczne