Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasto drożdżowe

Ciasto drożdżowe

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 2 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Ciasto drożdżowe - składniki:

  • mąka - 500 gramów
  • letnia woda - 350 mililitrów
  • drożdże - 1 opakowanie
  • sól - 1 szczypta
  • olej - 2.5 łyżki

Ciasto drożdżowe - Sposób przygotowania:

  1. Rozgnieć wszystkie składniki i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu, aż zwiększy swą objętość.
  2. Następnie raz jeszcze rozgnieć i rozwałkuj ciasto na obsypanej mąką blasze.
  3. Obłóż i piecz 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTO DROŻDŻOWE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozgnieć wszystkie składniki i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu, aż zwiększy swą objętość.

2

Następnie raz jeszcze rozgnieć i rozwałkuj ciasto na obsypanej mąką blasze.

3

Obłóż i piecz 40 minut w temperaturze 200 stopni.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: