Dodaj do ksiązki kucharskiej Guacamole

Guacamole

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Guacamole - składniki:

  • limonka - 1 sztuka
  • posiekana papryczka chilli - 1 sztuka
  • pęczek natki kolendry - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 80 mililitrów
  • cukier do smaku

Guacamole - Sposób przygotowania:

  1. Awokado obierz ze skóry i wyjmij pestkę. Miąższ przełóż do miski i rozgnieć widelcem.
  2. Pomidora sparz, zdejmij z niego skórę, a następnie przekrój na cztery części. Oddziel pestki, a miąższ pokrój w drobną kostkę. Dodaj rozgniecione awokado.
  3. Do miski dodaj również paprykę, cebulę, posiekany czosnek i natkę kolendry. Całość zalej oliwą z oliwek, wyciśniętym sokiem z limonki i dokładnie wymieszaj.
  4. Salsę dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr, odrobiną cukru i soli do smaku (jeśli zachodzi taka potrzeba).
Dodaj do książki kucharskiej

GUACAMOLE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Guacamole
    1.Awokado obierz ze skóry i wyjmij pestkę. Miąższ przełóż do miski i rozgnieć widelcem.
  • 2
    Guacamole
    2.Pomidora sparz, zdejmij z niego skórę, a następnie przekrój na cztery części. Oddziel pestki, a miąższ pokrój w drobną kostkę. Dodaj rozgniecione awokado.
  • 3
    Guacamole
    3.Do miski dodaj również paprykę, cebulę, posiekany czosnek i natkę kolendry. Całość zalej oliwą z oliwek, wyciśniętym sokiem z limonki i dokładnie wymieszaj.
  • 4
    Guacamole
    4.Salsę dopraw przyprawą w mini kostkach Knorr, odrobiną cukru i soli do smaku (jeśli zachodzi taka potrzeba).
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH SMAŻONA CEBULA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gulasz po polsku - VIDEO, Owocowa sałatka z krewetkami, Przepis z pierogi ze szpinakiem i serem -, jak smazyc, obiad w pół godziny, garnki, Aromatyczna grecka zapiekanka z mięsem i bakłażanami, przepis na wz, Musaka, Kebab w kajzerce, Przepis z sałatki z białą fasolą, Feijoada – brazylijska fasola, Mahaca con huevos czyli wyśmienita jajecznica z suszoną wołowiną, Chińskie sajgonki, Przepis z obiady piers z kurczaka, Śledzie opiekane z kartoflami, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Jagniecina s sosem , Golonka, Przepis z sos do kotletow schabowych, Papryka, pieczone pałki z kurczaka, Barszcz biały, zupa z mrożonego szpinaku, Sałatki z makaronem, Tarta z porem i szparagami, Sałatki, Vichyssoise, czyli ziemniaczano - porowy krem, Ostra zupa z ciecierzycą , Sos włoski do spaghetti, Sznycle z cząstkami papryki, Plasterki miodowe, Dynia, Śledź w occie, makarony z sosem c, Sos beszamelowy , Tajska zupa z owocami morza, Żurek, Zupa pomidorowa, Sos włoski do spaghetti, Karp w galarecie, smażona kaczka, Smażony ananas w cieście, kurczak w brytfannie, Lasagne z mięsem i szpinakiem, Przepis z kapusta włoska, Przepis z duszona marchew, Krewetki na gorąco z makaronem, Przepis z pieczarki z, Chińskie sajgonki, Przepis z zupa z białej kiełbasy, Salsa, Placek po zbójnicku wersja 1, Spaghettini ze szpinakiem , Przepis z SAŁATKA OWOCOW, Sałatki z kurczakiem, Królik duszony w winie, Pieczony kurczak z cytryną i tymiankiem, Kanapka wrap z warzywami, Sos łososiowy, Przepis z żeberka pieczone -, Placki, Sałatka z zielonej fasolki z pomidorami i serem feta, sałatka z wołowina