Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczeń wołowa

Pieczeń wołowa

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pieczeń wołowa - składniki:

  • wołowina - 1.5 kilogramów
  • Marynata do mięs Knorr - 1 opakowanie
  • kwas chlebowy - 500 mililitrów
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • oliwa - 4 łyżki
  • tłuszcz - 3 łyżki

Pieczeń wołowa - Sposób przygotowania:

  1. Marynatę do mięsa Knorr wymieszaj z oliwa i natrzyj nią dokładnie mięso. Przełóż do lodówki na 1 godzinę.
  2. Warzywa obierz i pokrój na plastry.
  3. Zamarynowane mięso obsmaż na rozgrzanej patelni. Przełóż do brytfanny.
  4. Na tym samym tłuszczu przesmaż warzywa i obłóż nimi mięso. Dodaj listek laurowy i pieprz, zalej kwasem chlebowym.
  5. Wstaw do piekarnika na godzinę i 40 minut. Podczas pieczenia często obracaj i polewaj kwasem. Po upieczeniu sos przecedź i polej nim grube plastry upieczonego mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZEŃ WOŁOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marynatę do mięsa Knorr wymieszaj z oliwa i natrzyj nią dokładnie mięso. Przełóż do lodówki na 1 godzinę.

2

Warzywa obierz i pokrój na plastry.

3

Zamarynowane mięso obsmaż na rozgrzanej patelni. Przełóż do brytfanny.

4

Na tym samym tłuszczu przesmaż warzywa i obłóż nimi mięso. Dodaj listek laurowy i pieprz, zalej kwasem chlebowym.

5

Wstaw do piekarnika na godzinę i 40 minut. Podczas pieczenia często obracaj i polewaj kwasem. Po upieczeniu sos przecedź i polej nim grube plastry upieczonego mięsa.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Barszcz, Leczo, zupa krem z kury, Aromatyczny grecki rosół z kurczaka, Roladki z piersi indyka, puszka ananasów, Sałatka z kapusty pekińskiej z tuńczykiem, Zupa szczawiowa, Zupa cebulowa, Bogracz z dzika (jelenia, sarny), Przepis z zupa z soczewicy, Przepis z pieczone ziemniaki ze śmietaną, Kremowa zupa z dyni, Przepis z dobre przystawki, Bigos, Ciasto z wołowiną i piwem Guinness, Zupa brokułowa, Przepisy świąteczne, Przepis z meksykańskie enchiladas, Szczupak w sosie chrzanowym , Zupa pieczarkowa, pierś kurczaka z warzywami, Steki wołowe , Przepis z spagetti z kurczakiem, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, zapiekanki z ciasta, Przepis z krewetki w skorupkach, Ciasto na pierogi, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Gulasz, Jajka faszerowane i smażone, makarony z naczynie żaroodporne, Kurczak, Jajka, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, gotowana watrobka drobiowa, Zupa krem z dyni - VIDEO, Sałatka Gyros, Karp w galarecie, Gołąbki, Przepis z ciasto d, Kebab, kuchnia meksykańska mieso, Wstążki z kurczakiem i papryką , Zielona kanapka "Kisz-masz", Świąteczna makrela z marchewkowym farszem , Kebab w kajzerce, Zupa z cukinii, Żeberka - VIDEO, Przepis z Olej z oliwy, jajka z piekarnika, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Orientalna zupka z mięsno szpinakowymi pulpecikami, przepisy na latwe ciasta, Tortilla, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Barszcz ukraiński - VIDEO, Naleśnikowy przekładaniec, Jajka faszerowane i smażone, Pierogi, Gorące rynki ., Przepis z bulionetka wołowa knorr, Przepis z bezmięsne z ziemniaków, przepisy wigilijne