Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczeń wołowa

Pieczeń wołowa

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pieczeń wołowa - składniki:

  • wołowina - 1.5 kilogramów
  • Marynata do mięs Knorr - 1 opakowanie
  • kwas chlebowy - 500 mililitrów
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • oliwa - 4 łyżki
  • tłuszcz - 3 łyżki

Pieczeń wołowa - Sposób przygotowania:

  1. Marynatę do mięsa Knorr wymieszaj z oliwa i natrzyj nią dokładnie mięso. Przełóż do lodówki na 1 godzinę.
  2. Warzywa obierz i pokrój na plastry.
  3. Zamarynowane mięso obsmaż na rozgrzanej patelni. Przełóż do brytfanny.
  4. Na tym samym tłuszczu przesmaż warzywa i obłóż nimi mięso. Dodaj listek laurowy i pieprz, zalej kwasem chlebowym.
  5. Wstaw do piekarnika na godzinę i 40 minut. Podczas pieczenia często obracaj i polewaj kwasem. Po upieczeniu sos przecedź i polej nim grube plastry upieczonego mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZEŃ WOŁOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marynatę do mięsa Knorr wymieszaj z oliwa i natrzyj nią dokładnie mięso. Przełóż do lodówki na 1 godzinę.

2

Warzywa obierz i pokrój na plastry.

3

Zamarynowane mięso obsmaż na rozgrzanej patelni. Przełóż do brytfanny.

4

Na tym samym tłuszczu przesmaż warzywa i obłóż nimi mięso. Dodaj listek laurowy i pieprz, zalej kwasem chlebowym.

5

Wstaw do piekarnika na godzinę i 40 minut. Podczas pieczenia często obracaj i polewaj kwasem. Po upieczeniu sos przecedź i polej nim grube plastry upieczonego mięsa.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIE WARZYWA. NIEWYCZERPANE BOGACTWO

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną, Zupy, Przepis z mięso mielone po meksykańsku, Przepis z sałatka do wina, Ziołowe ziemniaki z fetą na styl grecki, bazylia, marchwie, Budyń z drobiu, Filety z kury po generalsku, Ryba po grecku, kurczak w oliwkach, Lody waniliowe z truskawkami polane likierem, sałatka z czerwonej soczewicy, Wielkanocne tymbaliki z jajkiem i kurczakiem, Polędwiczka po chińsku, nalesniki z miesem i warzywami, Chłodna sałatka, Krupnik, obiad z pieczarkami, Picadillo - nadzienie do tortilli , Przepis z kasz kuskus, Schab, Karp, Ośmiorniczki w winie, Przepis z ziemniaki pi, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z sałatka z serem feta z pomidorami i ogorkiem, Żeberka, Przepis z pierś z kurczaka zawijana, Zupa kalafiorowa po belwedersku, Musaka, Pasta z jaj, przepis na rybę do obiadu, Pikantna zupa po meksykańsku, Pierś z kurczaka pieczona, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, sos pomidorowy knorr, Placek po zbójnicku wersja 1, Sos włoski do spaghetti, Przepis z ciasto francuskie z mięsem, Chrupiące kanapki z łososiem , Przepisy świąteczne, Pierś z kurczaka, Dania z ryżem, Przepis z zakąski zimne, ciasteczka razowe z płatkami owsianymi, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Ryba po grecku, Sałatka z jajkiem i kiełkami słonecznika, Mozzarella w szynce, Gołąbki, Kasza gryczana grzybowa, Pierś z kurczaka pieczona, Spaghetti , kuchnia polska obiady, Tartinki z awokado i wędzonym łososiem , Sałatka z szynką i serem, Przepis z kurczak ugotowany, Ryba po grecku, kotlety mielonego, Ciasto na pizze, Sos tzatziki do grilla , Koszyczek wątróbek, Przepis z sałatka z kurczakiem selerem naciowym winogronami