Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczeń wołowa

Pieczeń wołowa

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pieczeń wołowa - składniki:

  • wołowina - 1.5 kilogramów
  • Marynata do mięs Knorr - 1 opakowanie
  • kwas chlebowy - 500 mililitrów
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • oliwa - 4 łyżki
  • tłuszcz - 3 łyżki

Pieczeń wołowa - Sposób przygotowania:

  1. Marynatę do mięsa Knorr wymieszaj z oliwa i natrzyj nią dokładnie mięso. Przełóż do lodówki na 1 godzinę.
  2. Warzywa obierz i pokrój na plastry.
  3. Zamarynowane mięso obsmaż na rozgrzanej patelni. Przełóż do brytfanny.
  4. Na tym samym tłuszczu przesmaż warzywa i obłóż nimi mięso. Dodaj listek laurowy i pieprz, zalej kwasem chlebowym.
  5. Wstaw do piekarnika na godzinę i 40 minut. Podczas pieczenia często obracaj i polewaj kwasem. Po upieczeniu sos przecedź i polej nim grube plastry upieczonego mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZEŃ WOŁOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marynatę do mięsa Knorr wymieszaj z oliwa i natrzyj nią dokładnie mięso. Przełóż do lodówki na 1 godzinę.

2

Warzywa obierz i pokrój na plastry.

3

Zamarynowane mięso obsmaż na rozgrzanej patelni. Przełóż do brytfanny.

4

Na tym samym tłuszczu przesmaż warzywa i obłóż nimi mięso. Dodaj listek laurowy i pieprz, zalej kwasem chlebowym.

5

Wstaw do piekarnika na godzinę i 40 minut. Podczas pieczenia często obracaj i polewaj kwasem. Po upieczeniu sos przecedź i polej nim grube plastry upieczonego mięsa.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    PRZYGOTUJ DO PRACY WŁASNY LUNCH. PYSZNE PASTY DO KANAPEK.

    Dziś i w kilku następnych odcinkach chciałbym zająć się Waszymi lunchami w pracy. Tak, właśn...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Leczo - VIDEO , kurczak z kostki, Sałatka warzywna z czerwoną cebulą, przystawki z pomidorów, zupa na zeberkach, Spaghetti a la carbonara, Ragout sprzątaczki , Sałatka z porów, gotowanej wody, Przekąski, Ryż, Przepis z mięso z warzywami, Puree ziemniaczane z marchewką , Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Enchiladas z chilli con carne, Śląska baba ziemniaczana - VIDEO, Przepis z sałatka z pomidorami i serem mozzarella, sałatka z ryżem, farsz do naleśników, szczypiorek drobny, Przepis z makarony z serem żó, ryż zapiekany, Kotlety mielone z grilla, Zupa ogórkowa - VIDEO, Wołowina po burgundzku, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, pizza hawajska na chrupiącym cieście, Przekąska vege , Przepis z obiad kalafior, Ser Ricotta z miodem, Zapiekanki, Kulki zbożowe, Ryż smażony z warzywami, Przepis z marchew w słoiku, Jesienna zupa z kasztanów, Ryba, Cukinia po tunezyjsku na ostro, Sałatka Gyros, Zupa pieczarkowa, Sałatka z kapusty pekińskiej , Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z mięso rosołowe, Spaghetti z papryką, Przepis z nadziewane mięsa, Makaron, Przepis z gotowane warzywa, Buraczki z chrzanem, zapiekanka naczynie żaroodporne, Ciasto na pizze, Barszcz biały, Sos beszamelowy , Warzywne curry z ryżem, Przepis z losos dzwonki, Kurczak po myśliwsku , spagethii, Sos włoski do spaghetti, Przepis z sałatka z sałatą lodową, Potrawy wigilijne, Makaron łososiowy, Jagnięcina z miętą, Sos na zimno do karpia, Sałatka grecka, Gulasz, Zupa Harira z ciecierzycą