Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczeń wołowa

Pieczeń wołowa

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: przepisy.pl

Pieczeń wołowa - składniki:

  • wołowina - 1.5 kilogramów
  • Marynata do mięs Knorr - 1 opakowanie
  • kwas chlebowy - 500 mililitrów
  • marchew - 1 sztuka
  • pietruszka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • seler - 1 sztuka
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • oliwa - 4 łyżki
  • tłuszcz - 3 łyżki

Pieczeń wołowa - Sposób przygotowania:

  1. Marynatę do mięsa Knorr wymieszaj z oliwa i natrzyj nią dokładnie mięso. Przełóż do lodówki na 1 godzinę.
  2. Warzywa obierz i pokrój na plastry.
  3. Zamarynowane mięso obsmaż na rozgrzanej patelni. Przełóż do brytfanny.
  4. Na tym samym tłuszczu przesmaż warzywa i obłóż nimi mięso. Dodaj listek laurowy i pieprz, zalej kwasem chlebowym.
  5. Wstaw do piekarnika na godzinę i 40 minut. Podczas pieczenia często obracaj i polewaj kwasem. Po upieczeniu sos przecedź i polej nim grube plastry upieczonego mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZEŃ WOŁOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Marynatę do mięsa Knorr wymieszaj z oliwa i natrzyj nią dokładnie mięso. Przełóż do lodówki na 1 godzinę.

2

Warzywa obierz i pokrój na plastry.

3

Zamarynowane mięso obsmaż na rozgrzanej patelni. Przełóż do brytfanny.

4

Na tym samym tłuszczu przesmaż warzywa i obłóż nimi mięso. Dodaj listek laurowy i pieprz, zalej kwasem chlebowym.

5

Wstaw do piekarnika na godzinę i 40 minut. Podczas pieczenia często obracaj i polewaj kwasem. Po upieczeniu sos przecedź i polej nim grube plastry upieczonego mięsa.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Roladki omletowe, Zupa tajska z kurczakiem, kuchnia niemiecka, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Naleśniki chińskie - VIDEO, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Przepis z pierś z kurczaka, Potrawka z kurczaka, roszponka salata, Tradycyjne Chili con carne z wołowiną , Potrawy wielkanocne, Pieczeone parówki ze śliwką, Przepis z smażone kawalki piersi z kurczaka, Knedle ze śliwkami, pierogi z serem, Zupa cebulowa, Polędwiczka wieprzowa z warzywami, Przepis z boze n, Żeberka - VIDEO, Dania z makaronem, Placki ziemniaczane, Spaghetti a la carbonara, Indyk, Zapiekanka z bakłażana i cukinii, Kurczak po Adwokacku, sałatka z mozzarella, MIĘSO MIELONE PIECZARKI, Zupy, Kutia kokosowa posypką, Salceson grzybowy, Przepis z pieczone skrzydełka w miodzie -, pieczona ryba w marynacie, Kluski leniwe , Sałatka z kapusty pekińskiej , Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, Przepis z marchewka tarta, Barszcz, Wątróbki cielęce z nadzieniem, Młody dzik z marchewką , sałatka z szynką i ogórkiem konserwowym, Pierogi, Pieczeń, ryba z cukinia, Farfalle ze szparagami, Kapusta z grochem, Kalafior, Przepis z kulebiak z mięsem, Pstrąg, Myśliwski sos , Parówki z cukinią w płatach lazanii, Rosół z kury gotowany babci sposobem z łyżeczką cukru, Sałatka z brokułami i jajkiem, bomba malinowa, Przepis z piersi z, Ryba po grecku, zupa z pora, Przepis z Nudle knorr, Karkówka, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z sosy z kurczaka, przyprawy do cielęciny, Sałatka z sosem musztardowym, Babka majonezowa, Przepis z obiad ryby