Ziemniaki po amerykańsku - amerykańskie: pieczone | Przepisy.pl pixel

Pieczone ziemniaki po amerykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
343 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

267 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

0.5 opakowania

0.5 pęczka

6 łyżek

1 opakowanie

12 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj. Następnie skrop oliwą z oliwek i posyp przyprawą Knorr.

Pieczone ziemniaki po amerykańsku  - Krok 1

Krok 2

Każdego ziemniaka zawiń wraz z marynatą w folię aluminiową.

Pieczone ziemniaki po amerykańsku  - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki piecz na grillu lub w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 st. C.

Pieczone ziemniaki po amerykańsku  - Krok 3

Krok 4

W tym czasie przygotuj sos, łącząc sos sałatkowy Knorr z śmietaną.

Pieczone ziemniaki po amerykańsku  - Krok 4

Krok 5

Gdy ziemniaki się upieką i będą miękkie, odwiń ostrożnie folię z wierzchu. Następnie natnij ziemniaka nożem na krzyż. Palcami ściśnij ziemniaka w miejscu nacięcia, tak aby miąższ lekko wyszedł na zewnątrz.

Pieczone ziemniaki po amerykańsku  - Krok 5

Krok 6

Na tak przygotowane ziemniaki nakładaj sos. Posyp szczypiorkiem.

Pieczone ziemniaki po amerykańsku  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone ziemniaki po amerykańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczone ziemniaki po amerykańsku Pieczone ziemniaki po amerykańsku

Jeśli szukasz prostego, a wspaniale wyglądającego dania, przepis na pieczone ziemniaki po amerykańsku nie może umknąć twojej uwadze. Niezwykle oryginalna propozycja podania sprawia, że każdy obiad zostanie na długo w pamięci twoich gości lub rodziny. Ziemniaczki pieczone stanowią świetną przekąskę, ale mogą również zostać podane jako dodatek do mięsa. Wystarczy naprawdę niewiele, aby znane wszystkim pieczone ziemniaki zyskały nową odsłonę. Ważne jest, aby ziemniaczki przed pieczeniem odpowiednio doprawić i upiec. Kawałek folii aluminiowej posłuży ci do wykonania „ubranek” dla twoich ziemniaczków – dzięki niej podczas pieczenia kartofli z przyprawami nie uleci ich aromat i wilgoć, a skórka będzie idealnie miękka. Kiedy już wyjmiesz ziemniaki z piekarnika, nie pozbywaj się całej folii. Zostaw ziemniaczki do połowy zawinięte w sreberku i tak też postaw je na talerzu. Po okraszeniu ich śmietanowym sosem z zieloną cebulką uzyskasz smakowicie wyglądający efekt.