Dodaj do ksiązki kucharskiej Pieczony królik

Pieczony królik

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Pieczony królik - składniki:

  • mąka - 2 łyżki
  • majeranek - 2 łyżeczki
  • zielona pietruszka - 1 pęczek
  • pieprz czarny - 1 szczypta

Pieczony królik - Sposób przygotowania:

  1. Królika oczyść, umyj i osusz. Oprósz Naturalną Przyprawą do kurczaka pikantną Knorr i odstaw na 1 godzinę.
  2. Oliwę i sok z cytryny dokładnie wymieszaj do uzyskania emulsji. Dodaj posiekaną pietruszkę, majeranek, pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę.
  3. Królika włóż do żaroodpornego naczynia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i piecz, aż się zarumieni.
  4. Zmniejsz temperaturę do 180 stopni, polej mięso aromatycznym sosem. Piecz około 80 minut, polewając mięso wytworzonym sosem.
  5. Gdy mięso będzie miękkie, wyciągnij je, z naczynia zlej kilka łyżek sosu, wymieszaj go z mąką, wlej do reszty sosu. Zagotuj. Mięso podawaj pokrojone na porcje, polane sosem.
Dodaj do książki kucharskiej

PIECZONY KRÓLIK - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Pieczony królik
    1.Królika oczyść, umyj i osusz. Oprósz Naturalną Przyprawą do kurczaka pikantną Knorr i odstaw na 1 godzinę.
  • 2
    Pieczony królik
    2.Oliwę i sok z cytryny dokładnie wymieszaj do uzyskania emulsji. Dodaj posiekaną pietruszkę, majeranek, pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę.
  • 3
    Pieczony królik
    3.Królika włóż do żaroodpornego naczynia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i piecz, aż się zarumieni.
  • 4
    Pieczony królik
    4.Zmniejsz temperaturę do 180 stopni, polej mięso aromatycznym sosem. Piecz około 80 minut, polewając mięso wytworzonym sosem.
  • 5
    Pieczony królik
    5.Gdy mięso będzie miękkie, wyciągnij je, z naczynia zlej kilka łyżek sosu, wymieszaj go z mąką, wlej do reszty sosu. Zagotuj. Mięso podawaj pokrojone na porcje, polane sosem.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    NATURALNA PRZYPRAWA DO KURCZAKA PIKANTNA KNORR

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kasza, Przepis z salatki do kurczaka, zapiekanka z ziemniakami i warzywami - -, dania główne bezmięsne, Egzotyczny omlet z cebulką, Sałatka Gyros, Sałatka z karczochów ze szparagami i serem halloumi - VIDEO, Indyjskie Gazpacho, Kosmiczne ślimaki, Zapiekanka makaronowa, Przepis z jAJKO ZAPIEKANE, Kanapka "Miodzio" , Zupa krem, Kurczak, Wiosenny bulion z młodymi warzywami, Chińska zupa cytrynowa - VIDEO, Krupnik, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Zawijasy z soli - VIDEO, sos sojowy przepis, Przepis z piersi z, Omlet, zapiekanki warzywne, Sałatka z ryby wędzonej , Zupa gulaszowa, Przepis z obiad z frytkami, Kanapki na imprezę z szynką parmeńską i parmezanem, obiad z piersiami z kurczaka, Przepis z kurczak w pięciu smakach przepis, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Dipy, Ryba, Sałatki z makaronem, Jajecznica firmowa, Dania z makaronem, Pomidorowy krem z bazylią i chrupiącą kanapką z szynką parmeńską, Przepis z krewetki w piwie, Przepis z zapiekanka warzywa, Przepis z mieso boczek, Przepis z co z ryżu, Brukselka zapiekana w sosie, przyprawy do cielęciny, Lane kluski z jajecznicą, Polędwiczki a la gyros, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Przepis z łopatka, Kaczka, Hiszpański placek z jabłkami, Buraczki z suszonymi śliwkami , Sos włoski do spaghetti, Małże faszerowane, Kebab, Przepis z desery na s, Kremowa zupa z dyni, Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną, Bigos domowy, Mini naleśniki na imprezę, kładzione, Przepis z Ryby w sosie pomidorowym, Sałatka z tuńczykiem, Kremowy chłodnik z cukinii z curry, Spaghetti z sosem carbonara, plastry łososia, Karp