Dodaj do ksiązki kucharskiej Sałatka arabska

Sałatka arabska

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 6 osób łatwe Autor: tommy

Sałatka arabska - składniki:

  • rodzynki - 1 szklanka
  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • posiekany koperek - 2 łyżki
  • pieprz
  • oliwa z oliwek - 3 łyżki

Sałatka arabska - Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj, a migdały i rodzynki sparz. Groszek odcedź z zalewy.
  2. Migdały posiekaj, a pieczonego, zimnego kurczaka pokrój w kostkę.
  3. Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki. koper posiekaj.
  4. Do soku z cytryny i oleju dodaj sok z pomarańczy, który wyciekł podczas krojenia i połącz go z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr. Wymieszaj.
  5. Do miski wrzuć kurczaka, groszek, migdały, koperek, pomarańcze, rodzynki i ryż. Wszystko wymieszaj. Dodaj sos i znów wymieszaj. Wstaw sałatkę do lodówki na około 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej

SAŁATKA ARABSKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ryż ugotuj, a migdały i rodzynki sparz. Groszek odcedź z zalewy.

2

Migdały posiekaj, a pieczonego, zimnego kurczaka pokrój w kostkę.

3

Pomarańcze obierz ze skórki i podziel na cząstki. koper posiekaj.

4

Do soku z cytryny i oleju dodaj sok z pomarańczy, który wyciekł podczas krojenia i połącz go z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr. Wymieszaj.

5

Do miski wrzuć kurczaka, groszek, migdały, koperek, pomarańcze, rodzynki i ryż. Wszystko wymieszaj. Dodaj sos i znów wymieszaj. Wstaw sałatkę do lodówki na około 2 godziny.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    SOS SAŁATKOWY KOPERKOWO-ZIOŁOWY KNORR

    Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kaszubka zupa z kapustą, zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i serem, Przepis z zapiekanki rybne, Zupa grzybowa z makaronem, Sałatka z porów, Steki z miecznika , Lody „Bomba” po królewsku, Krewetkowa przystawka, Kapusta z grochem, Polędwiczka z grzybami, Zupa kalafiorowa, Zupa cebulowa, Mielone, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Steki z polędwicy – cacciatore, zapiekanka z makaronem z tuńczykiem, Zapiekanki, Śledzie, Przepis z sałatka grillowa, Sałatka z roszponki, Przepis z sos cacyki, Jesienna zupa z kasztanów, Przepis z sałatka z cukinią i fetą, Tajska zupa, Kebab, sałatka ser feta sałata lodowa ogórek zielony pomidor, ćwiartka z kurczaka, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), Zupa brokułowa, Przepis z Obiad makaron sp, Surówka z ogórka, cukinii i papryki, kiełbasa, Zupa z dyni, mięso mielone obiad, Zapiekanka po rzymsku, sałatka z rukolą, Pieczone banany, Schab, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Olla pachida - potrawa z mięsem, Przepis z na obiad mielone, Zupa pieczarkowa, Chrupiący kefir, Ziemniaki, Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Skrzydełka w sosie sojowym z miodem, Przepis z mieso wolowe w sosie, Przepis z ciasto z tr, pieczony pasztet wieprzowy, Zupa serowa, Kotlety, dodaj, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Przepis z zapiekanka z kiełbasą i ziemniakami, Przepis z kurczak i pomidory, Sos czosnkowy na wódce, Sałatka Gyros, Leczo z cukinii, Żeberka, Przepis z ciasteczka z miodem, Wigilijna czarna kapusta ., Barszcz, Faszerowana pierś z kurczaka z bakaliami, Bułki z fasoli