Dip meksykański - przepis na dip z kurczakiem | Przepisy.pl pixel

Dip meksykański

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
295 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

233 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 mililitr

1 sztuka

50 gramów

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka przełóż do rondla, zalej wodą i dodaj Rosół z kury Knorr. Gotuj do miękkości po czym schłódź.

Dip meksykański - Krok 1

Krok 2

Kurczaka drobno pokrój.

Dip meksykański - Krok 2

Krok 3

Następnie rozetrzyj czosnek i zmiksuj wraz z majonezem i wódką. Dopraw pieprzem i papryką.

Dip meksykański - Krok 3

Krok 4

Pokrojone mięso z kurczaka połącz z doprawionym majonezem.

Dip meksykański - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip meksykańskiDip meksykański

Jeśli smakują ci potrawy o ostrzejszym smaku, ten dip na pewno przypadnie ci do gustu. W dodatku znajdziesz tam składnik, który cię zaskoczy. Dip meksykański to nie tylko majonez i przyprawy. Jest w nim także kurczak, czosnek i… wódka. Sos jest bardzo wyrazisty i treściwy, dlatego najlepiej podać go z dodatkami, które mają łagodny smak, na przykład z macą, krakersami lub chlebem. Ugotuj pierś z kurczaka i drobno ją pokrój, najlepiej w małą kostkę. Pozostałe składniki zmiksuj ze sobą, aż sos będzie jednolitą masą. Dodaj mięso i delikatnie wymieszaj, żeby dip nie stracił puszystości. Możesz do smaku dodać soli i pieprzu. Chociaż czosnek i wódka powinny wystarczyć. Gęsty dip połóż od razu na kromkach chleba lub podaj osobno w małych miseczkach, przystrojone kawałkiem pomidorka koktajlowego.