Dodaj do ksiązki kucharskiej Łosoś smażony

Łosoś smażony

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 3 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Łosoś smażony - składniki:

  • łosoś wypatroszony - 800 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • bułka tarta - 100 gramów
  • mąka - 40 gramów
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 4 łyżki

Łosoś smażony - Sposób przygotowania:

  1. Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.
  2. Rybę umyj, osusz i posyp przyprawami. Pozostaw na 30 minut.
  3. Posyp mąką i panieruj w rozmąconym jajku i bułce tartej.
  4. Włóż na silnie rozgrzany tłuszcz i usmaż.
Dodaj do książki kucharskiej

ŁOSOŚ SMAŻONY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

2

Rybę umyj, osusz i posyp przyprawami. Pozostaw na 30 minut.

3

Posyp mąką i panieruj w rozmąconym jajku i bułce tartej.

4

Włóż na silnie rozgrzany tłuszcz i usmaż.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka warstwowa z szynką, Przepis z sałatka z szynką i ogórkiem konserwowym, zupa z pora, Klopsiki z sałatką, Przepis z roszponka salata, Przepis z pierś z kurczaka, pieczona ryba w marynacie, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Kebab w kajzerce, pieczone skrzydełka w miodzie -, Sałatka grecka z fetą, Bo rau thap cam, Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, sałatka z mozzarella, przyprawy do cielęciny, Ciasto na pizze, Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Zupa cebulowa, Pierogi z jagodami, Biszkoptowo-malinowy deser z lodami , Pieczone ziemniaki, Sałatka śledziowa z burakami, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, Zupa pieczarkowa, Sałatka z tuńczykiem, Tłusty czwartek, Kurczak pieczony na butelce, Kalafior, Sos z kaparami, Kotlety, Udka, Sałatka z brokułami i jajkiem, Placki po węgiersku, Przepis z ryba z cukinia, Przepis z smażone kawalki piersi z kurczaka, kuchnia niemiecka, Bigos, Łosoś, boze n, Sałatka szefa kuchni tatra chalet z pieczonym oscypkiem w otulinie z płatków kukurydzianych, Kremowa zupa z dyni, Błyskawiczna sałatka jarzynowa , Śledzie, grillowan, kulebiak z mięsem, Indyk, Sos śmietanowo-jajeczny z koprem i musztardą, Placki po węgiersku, Kanapki z pastą jajeczną i wędzonym łososiem, obiad ryby, pomidory z jajkami, Zupa ogórkowa, marchewka tarta, piersi z, Koktajl arbuzowo-miętowy z sorbetem truskawkowym Carte d'Or, Przepis z piers z kurczaka z boczkiem, Sałatka z ziemniaków, Przegrzebki z limonką i chili, Naleśniki, Przepis z sosy z kurczaka, Zupa cebulowa, Tradycyjne jajka faszerowane szpinakiem , Przepis z Nudle knorr, Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym