Dodaj do ksiązki kucharskiej Łosoś smażony

Łosoś smażony

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 3 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Łosoś smażony - składniki:

  • łosoś wypatroszony - 800 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • bułka tarta - 100 gramów
  • mąka - 40 gramów
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • olej - 4 łyżki

Łosoś smażony - Sposób przygotowania:

  1. Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.
  2. Rybę umyj, osusz i posyp przyprawami. Pozostaw na 30 minut.
  3. Posyp mąką i panieruj w rozmąconym jajku i bułce tartej.
  4. Włóż na silnie rozgrzany tłuszcz i usmaż.
Dodaj do książki kucharskiej

ŁOSOŚ SMAŻONY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Łososia przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości, zdejmij skórę z łuską i pokrój ukośnie na porcje.

2

Rybę umyj, osusz i posyp przyprawami. Pozostaw na 30 minut.

3

Posyp mąką i panieruj w rozmąconym jajku i bułce tartej.

4

Włóż na silnie rozgrzany tłuszcz i usmaż.

  • 5
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    POMIDOROWY ZAWRÓT GŁOWY

    Koniec lata i wczesna jesień to najlepszy czas dla pomidorów. Jestem od nich chyba nie mniej...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: