Dodaj do ksiązki kucharskiej Rybna zapiekanka

Rybna zapiekanka

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 3 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Rybna zapiekanka - składniki:

  • filet z pangi, mintaja lub dorsza - 200 gramów
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • kukurydza konserwowa puszka - 0.5 opakowania
  • mleko - 0.5 szklanki
  • mąka - 2 łyżki
  • sól i pieprz
  • masło - 2 łyżki

Rybna zapiekanka - Sposób przygotowania:

  1. Rybę ugotuj na parze lub podduś na patelni pod przykryciem z niewielką ilością wody.
  2. Ziemniaki ugotuj i pokrój w plastry.
  3. Do naczynia żaroodpornego włóż pokrojone ziemniaki, kawałki ryby i kukurydzę. Całość zalej odpowiednim sosem.
  4. Masło rozpuść w rondelku i dodaj mąkę, smaż do czasu kiedy całość się zarumieni i dodaj mleko. Cały czas mieszaj, dopraw solą i pieprzem. Gdy sos lekko zgęstnieje wlej go do naczynia żaroodpornego.
  5. Piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBNA ZAPIEKANKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rybę ugotuj na parze lub podduś na patelni pod przykryciem z niewielką ilością wody.

2

Ziemniaki ugotuj i pokrój w plastry.

3

Do naczynia żaroodpornego włóż pokrojone ziemniaki, kawałki ryby i kukurydzę. Całość zalej odpowiednim sosem.

4

Masło rozpuść w rondelku i dodaj mąkę, smaż do czasu kiedy całość się zarumieni i dodaj mleko. Cały czas mieszaj, dopraw solą i pieprzem. Gdy sos lekko zgęstnieje wlej go do naczynia żaroodpornego.

5

Piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: