Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryż z jajkiem

Ryż z jajkiem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 2 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Ryż z jajkiem - składniki:

  • ryż - 200 gramów
  • cebula - 100 gramów
  • szynka - 100 gramów
  • jajka - 5 sztuk
  • puree z pomidorów - 4 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier - 1 szczypta
  • masło - 50 gramów
  • olej

Ryż z jajkiem - Sposób przygotowania:

  1. Do garnka włóż połowę porcji masła i połowę ilości drobno pokrojonej cebuli.
  2. Kiedy zacznie się podpiekać, dodaj ryż, litr wody, sól i pieprz do smaku i gotuj przez 15 minut.
  3. Resztę masła i cebuli włóż do osobnego garnka. Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i podgrzewaj.
  4. Następnie dodaj puree z pomidorów, sól, pieprz oraz szczyptę cukru.
  5. Z ryżu formuj kulkę, w środku której umieść farsz. Obok podaj jajko.
Dodaj do książki kucharskiej

RYŻ Z JAJKIEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Do garnka włóż połowę porcji masła i połowę ilości drobno pokrojonej cebuli.

2

Kiedy zacznie się podpiekać, dodaj ryż, litr wody, sól i pieprz do smaku i gotuj przez 15 minut.

3

Resztę masła i cebuli włóż do osobnego garnka. Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i podgrzewaj.

4

Następnie dodaj puree z pomidorów, sól, pieprz oraz szczyptę cukru.

5

Z ryżu formuj kulkę, w środku której umieść farsz. Obok podaj jajko.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BOSKI SMAK WINA W POTRAWACH. WOŁOWINA PO BURGUNDZKU.

    Czy wiecie, że wino wykorzystać można do zredukowania ilości tłuszczu w potrawie? Gdy przyrz...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Karp w płatkach migdałowych, Przepis z zapiekanka miesem, Ziemniaki, makaron wloski, Zapiekanka Gyros , Spaghetti Bolognese, Placki serowe, Sałatka z pieczonych buraków i sera blue - VIDEO, Bigos, porcja rosołowa z kurczaka, rosyjska kuchnia, filet ryby, Papryka, Makaron z sosem śmietanowym, Sos beszamelowy , Naleśniki, Schab w pięciu smakach, Sałatka ziemniaczana z orzechami włoskimi , Rama Culinesse, Karp w galarecie, Przepis z Kostka do, Beszamel (biały sos), Przepis z pieczen ze schabu, Tiramisu, Placuszki z cukinii, Kocia lasagne , sałatki z łososia wędzonego, Chili Con Carne bardzo ostre, Przepis z gotowane mięso mielone, Zielona kanapka z pastą z bobu oraz serem feta , Barszcz z morelami i anyżkiem, Sałatka z tuńczykiem, Ogórek, Przepis z NA FASOLE, Przystawki, Sos filipiński , krem z czerwonej cebuli, Włoska kanapka pomidorowa , sałatka do grilla, Przekąski, Rosół, farsz do naleśników, Wykwintny koktajl z krabów i owoców mango, Kosmiczne ślimaki, hiszpanskie, Barszcz biały, Przepis z sałatki z wędzonym kurczakiem -, Gdański gulasz cielęcy , Zupa ogórkowa leningradzka, Przepis z smazone pieczarki z cebula, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami, Przepis z zapiekanka z brokula, Placek po zbójnicku z dodatkiem wina, Ryż smażony z warzywami, Tłusty czwartek, ryba pomidory, Gicze cielęce po mediolańsku – ossobucco milanese, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Udka, Przepis z Kaczka pieczona w piekarniku -, Sałata zielona z serem rokpol , Kanapka z twarożkiem i salami , mieso mielone ostre, Zapiekanka z pieczarkami