
Składniki
15 sztuk
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
500 gramów
1 sztuka
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W szerokim garnku na oliwie podsmaż posiekany czosnek i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj mielone mięso. Całość smaż, aż z mięsa zupełnie odparują soki. Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną suszonego oregano.

Krok 2
Tak przygotowanym farszem nadziej rurki. Ułóż je w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj w rondelku z 250 ml zimnej wody i zagotuj. Powstałym sosem zalej rurki. Posyp je obficie serem i przykryj szczelnie folią aluminiową.

Krok 4
Makaron piecz w 200 °C przez około 40 minut. Dziesięć minut przed końcem pieczenia usuń folię, aby ser się zarumienił. Dobrze jest przed posypaniem rurek serem położyć na nie warstwę śmietany.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki Arrabiata z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej