Dodaj do ksiązki kucharskiej Zapiekanka z ciasta francuskiego

Zapiekanka z ciasta francuskiego

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Zapiekanka z ciasta francuskiego - składniki:

  • wędzony boczek - 10 plastrów
  • mrożone ciasto francuskie - 500 gramów
  • jajka - 6 sztuk
  • sól
  • pieprz

Zapiekanka z ciasta francuskiego - Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni.
  2. Ciasto rozmroź. Natłuść naczynie i wyłóż w nim ciasto francuskie.
  3. Do miseczki wbij 2 jajka i roztrzep widelcem i posmaruj obie części ciasta.
  4. Na cieście ułóż boczek. Piecz 20 minut.
  5. Wyjmij z piekarnika, gdy nieco ostygnie wygnieć w cieście zagłębienie. Na każdy kawałek ciasta wbij po dwa jajka i włóż do pieca na 8 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

ZAPIEKANKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rozgrzej piekarnik do temperatury 220 stopni.

2

Ciasto rozmroź. Natłuść naczynie i wyłóż w nim ciasto francuskie.

3

Do miseczki wbij 2 jajka i roztrzep widelcem i posmaruj obie części ciasta.

4

Na cieście ułóż boczek. Piecz 20 minut.

5

Wyjmij z piekarnika, gdy nieco ostygnie wygnieć w cieście zagłębienie. Na każdy kawałek ciasta wbij po dwa jajka i włóż do pieca na 8 minut.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Sosy Knorr w słoikach, obiad dieta, Surówka z kapusty pekińskiej, Mizeria z jogurtem, Przepis z gotowany kurczak w sosie, przepisy na golonkę wieprzową, Zupa grochowa, Przepis z knorr cebula smażona, Przepis z kuchnia polska zapiekanki, marynata do szaszłyków, Zupa pieczarkowa z serową wkładką, przyprawa gyros knorr, Ryż, makaron z bułką tartą, Kosmiczne ślimaki, Placuszki z kurczaka, jajkiem, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z karkówka w miodzie, Placki, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, majonezu, Śledzie w majonezie z porami, Syczące węże, Przepis z Obiad kurczak z ryżem, Sałatka z pora, Smaczny tatar na sposób niemiecki, Bigos - VIDEO, Przepis z faszerowana szynka, Polędwiczki z octem balsamicznym i miodem - VIDEO, sałatki z makaronem tortellini, sałatka z piersi z kurczaka, Dekadencka lasagne z boczkiem i parmezanem, Kotlet de volaille - VIDEO, Tradycyjne bitki wołowe, Rosół, Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym, Śledzie, Pierś z kurczaka, Zupa pomidorowa, szynka wieprzowa, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Zupy, Mango lassi - koktajl z lodów, mango i jogurtu, Zapiekanka makaronowa, Pierogi, Radosna sałatka z awokado, Placki po węgiersku, Babka, Przepis z gulasz z kabaczka, Sos beszamelowy , Owocowa hiszpańska sałatka, Zapiekanka ryżowa z cukinią, Kotlety, Indyjskie naleśniki – Dosa, Przepis z sos z borowików, Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!!, Lasagne, Sos boloński, Lasagne, Musaka, Przepis z salatka z jablek, Leśne fileciki z okonia z grzybami