Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos domowy

Bigos domowy

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 10 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Bigos domowy - składniki:

  • kiszona kapusta - 1 kilogram
  • kapusta słodka - 0.5 kilograma
  • kiełbasa - 0.5 kilograma
  • boczek - 20 dekagramów
  • mięso wieprzowe - 0.5 kilograma
  • cebula - 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • przyprawa do bigosu - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki

Bigos domowy - Sposób przygotowania:

  1. Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
  2. Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.
  3. Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.
  4. Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.
  5. Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS DOMOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.

2

Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.

3

Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.

4

Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.

5

Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    GOFRY PO WŁOSKU DLA DZIECI I DOROSŁYCH.

    Choć z drzew lecą już pierwsze liście, w głowach ciągle wspomnienia wakacji. Także w kuchni ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Sałatka z bobem, Ostre chili z czipsami tacos, Krem brzoskwiniowy, rosyjska kuchnia, Rajska szarlotka, Przepis z Wino z kurczaka, mieso z piekarnika, Ciasto z jabłkami, obiad jajko, Curry ze schabu z owocami, Terrina warzywna II, Panzanella, Przepis z grill kurczak, Przepis z szynka mielona, Zupa serowo-kokosowa z ryżem, Barszcz, Sos czosnkowy , Stroganoff z kiełbasy, Roladki z piersi kurczaka, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, Pstrąg z cytryną i koperkiem, Sosy, NUGETSY Z KURCZAKA, Pieczony kurczak z boczkiem i pieczarkami, Przepis z kurczak w czosnku i ziołach, Żeberka - VIDEO, Schab, Przepis z sos do gotowanego kurczaka, Przepis z z ryba, ryż z kurczakiem, Sos beszamelowy , Potrawy wigilijne, Pierogi z jagodami, Przepis z sałatka z winogronem, Zapiekanki, Kawa mocca z lodami, zupa z kapusty białej -, Pasztet, Pizza z papryką i pomidorami, Zupa mleczna z lanymi kluskami, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Musaka, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Roladki z kurczaka z piekarnika, Hiszpańskie krokiety z łososiem, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Przepis z Czekolada gorzka, Kotlety, Rosyjska sałatka jarzynowa, Gyros, Przepis z salatka z pomidora, Przepis z klopsiki rybne, naturalny jogurt, Przekąski, Zapiekanka makaronowa, Wątróbki drobiowe z warzywami, Zupa pieczarkowa, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, mięso musztarda, musztarda do sosu, Rosyjska sałatka jarzynowa, Zapiekanka makaronowa, bezmięsne z ziemniakami