Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos domowy

Bigos domowy

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 10 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Bigos domowy - składniki:

  • kiszona kapusta - 1 kilogram
  • kapusta słodka - 0.5 kilograma
  • kiełbasa - 0.5 kilograma
  • boczek - 20 dekagramów
  • mięso wieprzowe - 0.5 kilograma
  • cebula - 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • przyprawa do bigosu - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki

Bigos domowy - Sposób przygotowania:

  1. Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
  2. Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.
  3. Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.
  4. Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.
  5. Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS DOMOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.

2

Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.

3

Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.

4

Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.

5

Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WINO W KUCHNI, CZYLI NAPÓJ BOGÓW DO MARYNAT, SOSÓW I MIĘS

    Wino w kuchni obecne jest od czasów antyku. Nie tylko jako niezastąpione towarzystwo do ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE DANIA MIĘSNE. AROMATYCZNE POTRAWKI I INNE.

    Duszenie dobrze robi wszystkim rodzajom mięsa. Wołowina, wieprzowina, jagnięcina czy dziczyz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Warzywa, Kanapki z pastą z pieczonego łososia z marynowanymi warzywami i francuską musztardą, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Pasta włoska z wędzonego śledzia, Zupa grochowa, Zrolowany schabik, Kanapki z wędzonym kurczakiem, oscypkiem i żurawiną, Łosoś, Baranina madras , Przepis z makaron z tuńczykiem i czosnkiem, Przepis z makaron sos ser, kurczak mielone, Kurczak, krem brokulowy, łatwa sałatka, Tajska zupa, Sos włoski do spaghetti, kurczak w kostkach, Kalafior, Zupa pieczarkowa, Pierś z kurczaka pieczona, zupa neapolitańska z serem, Przepis z kurczak ryżem, Zupa pomidorowa, farsz do miesa, BUŁKA Z JAJEM :), Gyros, Diabelska kiełbasa z grilla , Przepis z makaron pieczarki kurczak, papryka na ostro, Bigos - VIDEO, Sałatka kebab - VIDEO, Filet mignon, Zapiekanki, jagniecina, Pierś indyka duszona w pomarańczach, ciasto z owocem, Sałatka z tuńczykiem, Cynamonowe banany w cieście, Dania z ryżem, Zielona kanapka z pastą z awokado i łososiem , Barszcz, Dorsz po hiszpańsku, Udka faszerowane , Kanapki z grillowanym kurczakiem i awokado, Leczo, Kanapki z marynowanym łososiem i kaparami, Przepis z ryż sm, Pierożki singharas , Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Quesadillas - VIDEO, Przepis z obiad z frytkami, Przepis z sos bazyliowy, Pieczeń, Tortilla - VIDEO, Jajka w stylu Jalisco, szaszłyk z mięsa mielonego, Wołowina À la Jaridinière, sałatka z ogorkow z olejem, sos na rosole, Kanapki z łososiem "Różyczki", Przepis z mięso gulaszowe, Indyk w cieście, Consomme po madrycku