Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos domowy

Bigos domowy

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 10 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Bigos domowy - składniki:

  • kiszona kapusta - 1 kilogram
  • kapusta słodka - 0.5 kilograma
  • kiełbasa - 0.5 kilograma
  • boczek - 20 dekagramów
  • mięso wieprzowe - 0.5 kilograma
  • cebula - 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • przyprawa do bigosu - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki

Bigos domowy - Sposób przygotowania:

  1. Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
  2. Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.
  3. Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.
  4. Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.
  5. Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS DOMOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.

2

Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.

3

Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.

4

Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.

5

Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

kurczak curry z warzywami, Kotlety mielone z kury, Przepis z zupa z kapusty, Zupa krem, sos z karkówki, Śniadaniowa kanapka z szynką i świeżym ogórkiem , Kebab w kajzerce, Zupa cebulowa, Brokuły, Żeberka, Przepis z na obiad makarony, fileciki anchois, obiad bezmiesne, Indyk, Przepis z krewetki smazone, faszerowana papryka serem, Włoski deser z lodami tiramisu, surówka kapusta pekińska, Kapusta z pomidorami i natką pietruszki, Gulasz, Proste kotleciki z jajka, mieso z piekarnika, Sos matriciana , Risotto z kurczakiem i warzywami, Sałatka gyros ognista , Karp, Przepis z smażona pierś z kurczaka, Włoskie kotleciki, Kacze uda po Gdańsku w pomarańczach , Rosół z chińskimi pierożkami, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Makaron z wędzonym kurczakiem i szczypiorkiem , Kanapka z grillowanym kurczakiem, Chlebek na zakwasie, Risotto z groszkiem i serem, Zrazy wołowe po myśliwsku, Sałatka Gyros, Faszerowane ziemniaczki, Sałatka grecka z fetą, Szpinak, Zupa grochowa, zurek z biala kielbasa -, Włoski sos jogurtowy, Przepis z sałatka makaron kokardki, Zupa z dyni, GRILLOWANY KABACZEK, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Żurek, zupa na zeberkach, Zupa piwna, Spaghetti z tuńczykiem, Tortilla, żeberka pieczone -, BEZOWE CAŁUSKI, Zrazy podhalańskie po makowsku , Rosół, plastry łososia, Przepis z niskokaloryczne sałatki, Kotlety, Sofrito czyli delikatne mięso cielęce, Przepis z grill mieso, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z obiad w pół godziny, Smaczny cebulowy sos