Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos domowy

Bigos domowy

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 10 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Bigos domowy - składniki:

  • kiszona kapusta - 1 kilogram
  • kapusta słodka - 0.5 kilograma
  • kiełbasa - 0.5 kilograma
  • boczek - 20 dekagramów
  • mięso wieprzowe - 0.5 kilograma
  • cebula - 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • przyprawa do bigosu - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki

Bigos domowy - Sposób przygotowania:

  1. Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
  2. Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.
  3. Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.
  4. Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.
  5. Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS DOMOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.

2

Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.

3

Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.

4

Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.

5

Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Dipy, Sałatki, Sałatka z brokułami - VIDEO , Kutia, gulasz wegiersku, Chłodnik z wiśni, Przepis z makarony szybko, Golonka, Pierogi, Kopytka z sosem koperkowym, kuchni przepisy, Czekolado, Lekka zupa pomidorowa, Gorące rynki ., sałatka brokuły jajka szynka, sos z ketchupu, zapiekanka z dynią i cukinią, Grillowane żeberka z miodem i ostrą papryką, Przepis z halibut wędzony, Przysmak Sułtana, lisc laurowy, Przepis z suszony majeranek, Pieczone udka z boczkiem, Gulasz, Pieczona karkówka w kruszonym pieprzu, Gulasz, Karkówka, Dania z makaronem, Kebab, Przepis z makaron bez mięsa, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Sałatka ziemniaczana z orzechami włoskimi , Polędwiczka z grzybami, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Eskalopki z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym, Przepis z z ogorkow, Zupa z maślaków, Przepis z co z makaronem, Placek po zbójnicku , Pierogi z jagodami, Roladka z indyka faszerowana kurkami i porem, aromatyzowana białym winem, Przepis z polędwiczka, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Żeberka, Pakieciki z serem, Przystawki, Pomidorki koktajlowe z sosem tzatziki, Ryż, cukier, Przepis z salatka-z-jajkiem, Klopsy z mozzarellą, chińskie sosy, Sałatka z dynią w curry, Kotlety z fasoli z masłem czosnkowym, Ogórki nadziewane mięsem z dzika i ryżem, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Schab, mięso z sosem tzatziki, ziemniaki ze sosem, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Grzybowe gołąbki z sosem koperkowym, Ziemniaki, Sos włoski do spaghetti, ciasto z pieczarkami