Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos domowy

Bigos domowy

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 10 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Bigos domowy - składniki:

  • kiszona kapusta - 1 kilogram
  • kapusta słodka - 0.5 kilograma
  • kiełbasa - 0.5 kilograma
  • boczek - 20 dekagramów
  • mięso wieprzowe - 0.5 kilograma
  • cebula - 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • przyprawa do bigosu - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki

Bigos domowy - Sposób przygotowania:

  1. Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
  2. Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.
  3. Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.
  4. Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.
  5. Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS DOMOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.

2

Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.

3

Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.

4

Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.

5

Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

zapiekanka z piersi kurczaka z pieczarkami, Przepis z kurczak ciasto francuskie, Pasta z wędzonego bekonu, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Kotleciki z kremowym farszem carbonara, makarony z majonezem, Gulasz po polsku - VIDEO, Sałatka jarzynowa z szynką i sosem tatarskim, Indyk w tajskim sosie curry, sosy z jogurtem naturalnym, Przepis z surówka z kapusta pekińska, Ratatui a’la Gousto, Przekąski, Placki, Jesienny gulasz z kurczakiem, dynią i grzybami, Przepis z filety a kurczaka, Przepis z so bolognese, Sałatka z pieczarek z krewetkami - capriccio italiano, Gulasz po polsku - VIDEO, Gołąbki, kurczak nadziewany miesem mielonym, Zupy, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z kurczak duszony w warzywach, Gołąbki mięsne, Przepis z kiszone rydze, Smażony ryż z krewetkami i zielonym groszkiem, Kanapka hawajska , Racuchy kokosowe z brzoskwiniami, Hot-dogi w innej wersji, Kasza jęczmienna z pulpecikami , Przepis z zupa serowa z serków topionych -, Przepis z makarony sałatka, Sos beszamelowy , Risotto grzybowe z wołowiną, Przepisy świąteczne, Żurek z pulpecikami, Przepis z desery i ciasta, Pancakes,placuszki kaczora Donalda, Przepis z szaszlyki z piekarnika, Zupa jarzynowa, Przepis z obiad z ryb, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Ziemniaki, Kotlety, Brokuły, Knedle na słodko, Bogracz z kurczakiem, Ryba, Pierogi z kapustą i grzybami, Schab w pięciu smakach, Przepis z sałatka napoli, Grillowane warzywa z dipem koktajlowym, Gulasz, majonez - do sosu, Potrawy wigilijne, Zupa Tom Yam Gong, pesto z oliwek, Sałatka z buraczkami i malinami , Dekoracyjne mini kanapki z pastą jajeczną, Tradycyjna pasta jajeczna, Przepis z sałatka owocowa z ananasem, sałatka z zupek chińskich i kurczaka, Kebab w kajzerce