Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos domowy

Bigos domowy

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 10 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Bigos domowy - składniki:

  • kiszona kapusta - 1 kilogram
  • kapusta słodka - 0.5 kilograma
  • kiełbasa - 0.5 kilograma
  • boczek - 20 dekagramów
  • mięso wieprzowe - 0.5 kilograma
  • cebula - 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
  • przyprawa do bigosu - 2 łyżki
  • olej - 2 łyżki

Bigos domowy - Sposób przygotowania:

  1. Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
  2. Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.
  3. Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.
  4. Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.
  5. Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS DOMOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso, boczek, kiełbasę i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.

2

Kapustę świeżą pokrój, zagotowuj w niewielkiej ilości wody, dodaj kapustę kiszoną i przesmażone wcześniej produkty.

3

Całość gotuj na wolnym ogniu około 2 godziny, co jakiś czas mieszając i dolewając w razie potrzeby gorącej wody.

4

Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawę do bigosu i dosól do smaku.

5

Całość dokładnie wymieszaj i dalej gotuj na wolnym ogniu ok. 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając. Można podawać z pieczywem lub puree ziemniaczanym.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Golonka, Zupa grochowa, Przepis z pulpeciki mielone, Biały sos, Dipy, kostki knorra, Papryka, Gofry ze szpinakiem na ostro , Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Gyros, Pstrąg, Ciasto na pierogi, Zupa szczawiowa, Sałatka Cezar - VIDEO, Przepis z rolada drobiowa ze szpinakiem, mięso ryż, sałatka z rukolą i wędzonym kurczakiem, krokiety z mięsem mielonym, Zupa ze świeżych pomidorów, Zapiekanka z ziemniakow, Pomarańczowe śledzie z cebulą, Łosoś, Zupa tajska z kurczakiem, Pierś z kurczaka pieczona, Pasta z selerem naciowym i rokpolem, Pieczeń wieprzowa po myśliwsku, Bigos domowy, Sałatka gyros z kurczaka, Sałatka „russkij krasawiec”, Nadziewane makaronowe muszelki, Przepis z obiad ser, Kurczak z hinduskimi przyprawami, Babka majonezowa, Placek po zbójnicku wersja 1, mielony ko, Przepis z rolada przepis, Przepis z nalesniki z miesem i warzywami -, Kapusta z grochem, Mini dynie z meksykańskim farszem, Barszcz, Lody kawowe z mascarpone w likierowej zalewie, Sałatka Cezar - VIDEO, Przepis z kurczak salatki, Zupa curry z dyni, Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską, Sos słodko-kwaśny, kurczak do piekarnika, Antrykot À la bourgeoise, Zapiekanka z porem, ziemniakami i kiełbasą, Kąski drobiowe w sezamie, Brokuły, Przepis z salatka pekinska, Przepis z Smażony ryż po chińsku z kurczakiem, Ryba, Przepis z sałatka krewetkowa, Zupa curry, Ciasto bez pieczenia - Mały kawałek nieba…, boczek z gr, Marynata do karkówki z aromatem jodły, Pierś z kurczaka pieczona, sałatka z żółtej fasolki szparagowej, Przepis z roladki z chleba tostowego, sałatka z kurczakiem suszonymi pomidorami, Przystawki greckie