Dodaj do ksiązki kucharskiej Galareta

Galareta

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Galareta - składniki:

  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • żelatyna - 4 łyżeczki
  • białka - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • sól
  • pieprz

Galareta - Sposób przygotowania:

  1. Włoszczyznę ugotuj i odcedź, a następnie dopraw wywar.
  2. Do 0,5 litra wywaru dodaj 2 ubite jajka. Rozmieszaj i zagotuj.
  3. Gdy białko się zetnie, przestudź, przecedź przez sitko i dodaj osobno rozpuszczoną żelatynę.
Dodaj do książki kucharskiej

GALARETA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Włoszczyznę ugotuj i odcedź, a następnie dopraw wywar.

2

Do 0,5 litra wywaru dodaj 2 ubite jajka. Rozmieszaj i zagotuj.

3

Gdy białko się zetnie, przestudź, przecedź przez sitko i dodaj osobno rozpuszczoną żelatynę.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SMAK ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

    Świeże pomidory są najlepsze na surowo, przede wszystkim w sałatkach. Najprostsza sałatka to...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: