Dodaj do ksiązki kucharskiej Galareta

Galareta

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Galareta - składniki:

  • włoszczyzna - 1 pęczek
  • żelatyna - 4 łyżeczki
  • białka - 2 sztuki
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • sól
  • pieprz

Galareta - Sposób przygotowania:

  1. Włoszczyznę ugotuj i odcedź, a następnie dopraw wywar.
  2. Do 0,5 litra wywaru dodaj 2 ubite jajka. Rozmieszaj i zagotuj.
  3. Gdy białko się zetnie, przestudź, przecedź przez sitko i dodaj osobno rozpuszczoną żelatynę.
Dodaj do książki kucharskiej

GALARETA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Włoszczyznę ugotuj i odcedź, a następnie dopraw wywar.

2

Do 0,5 litra wywaru dodaj 2 ubite jajka. Rozmieszaj i zagotuj.

3

Gdy białko się zetnie, przestudź, przecedź przez sitko i dodaj osobno rozpuszczoną żelatynę.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONA WIEPRZOWINA. GOLONKA NIE TYLKO DLA PANÓW.

    Golonka wieprzowa to doskonałe, delikatne mięso, które odpowiednio potraktowane, będzie rozp...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z kremową dynią i syropem balsamicznym, Przepis z sosy do omleta, przystawki na grilla, Sos kawalerski II, Przepis z obiad z spagetti, Lasagne, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, MAKARON ZAPIEKANY PO WŁOSKU, Tłusty czwartek, Wrap z pastą jajeczną, kurczakiem wędzonym i kukurydzą, Gorące rynki ., kolorowa za, zapiekanki z piersią kurczaka, Przepis z sos z serków topionych na zapiekanki, Sałatki z kurczakiem, Ciasto z truskawkami, Lazania z mięsem mielonym i szpinakiem, Galareta z nóżek i mięs na zapas, Sos czosnkowy na wódce, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Wyśmienite pstrągi z owocami, Mega pstrąg grillowany, Zupa grzybowa, jajko szynka, Roladki drobiowe z tymiankiem i serem, Zupa z soczewicy, Duszone warzywa, Zapiekanka makaronowa "PYCHOTKA" , Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Makaron z tuńczykiem, kukurydzą i pomidorkami , Ryba po grecku, schab bez kości, Ryż, ryba po kaszubsku, Zupa pieczarkowa, Ryba po grecku, Polędwiczki wieprzowe, Przepis z masy do ciast, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Krupnik, kaczka w sosie słodko kwaśnym, sałatka szefa kuchni knorr, Placki ziemniaczane, ryż v, Zapiekanka kalafiorowa z mortadelą, Sos ze świeżych malin i porzeczek, marynata do filety kurczaka z grilla, Kanapka z pastą jajeczną i chrzanem , Śledź letni z borowikami, Przepis z sałatka z kurczakiem sałatą lodową, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Pasztet, Żeberka wieprzowe duszone, Ciasto na pierogi, Przepis z puszki czerwonej fasoli, Sałatka gyros warstwowa, Przepis z woda z cytryną, Zupa serowa z świderkami, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Przepis z zwykły sos, Sałatka grecka, obiad na szybko z ryżu, Ciasto na pizze