Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół drobiowy

Rosół drobiowy

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Rosół drobiowy - składniki:

Rosół drobiowy - Sposób przygotowania:

  1. Mięso dokładnie umyj i zalej dwoma litrami wody. Zagotuj, a następnie zmniejsz płomień do jak najmniejszego. Gotuj jeszcze przez około 15 minut. W czasie gotowania usuwaj wszystko, co pływa na powierzchni wywaru.
  2. Umyj marchewki oraz pietruszki, następnie dodaj je do wywaru.
  3. Dodaj kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr. Dopraw pieprzem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywa oraz mięso staną się miękkie. Składniki te powinny zmięknąć po około godzinie.
  4. Osobno ugotuj cienki makaron. Gdy będzie gotowy, dodaj go do rosołu i dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr.Na koniec udekoruj rosół posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ DROBIOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso dokładnie umyj i zalej dwoma litrami wody. Zagotuj, a następnie zmniejsz płomień do jak najmniejszego. Gotuj jeszcze przez około 15 minut. W czasie gotowania usuwaj wszystko, co pływa na powierzchni wywaru.

2

Umyj marchewki oraz pietruszki, następnie dodaj je do wywaru.

3

Dodaj kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr. Dopraw pieprzem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywa oraz mięso staną się miękkie. Składniki te powinny zmięknąć po około godzinie.

4

Osobno ugotuj cienki makaron. Gdy będzie gotowy, dodaj go do rosołu i dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr.Na koniec udekoruj rosół posiekaną natką pietruszki.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WARZYWNY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    ZNAKOMITE (I NIESKOMPLIKOWANE) SAŁATKI NA ŚWIĘTA I NIE TYLKO.

    Bardzo lubię świąteczne sałatki. Są łatwe do przygotowania, wyglądają pięknie, a do tego moż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

PIERS indyka, Warzywa, Obiad, Sałatka z roszponką, kurczakiem i pieczarkami, Marchewkowy chłodnik z nutą imbiru, Pieczone kulki mięsne, Faszerowane bakłażany zapiekane z beszamelem, Dynia, obiad z pieczarkami, kurczak chinskie, Zupa pieczarkowa, Potrawy wielkanocne, makaron z lososiem i szparagami, Kebab w kajzerce, KOTLETY Z SARNINY, Przystawki, Przepis z zupa warzywna z mrożonek, Cukinia duszona z marchewką, imbirem i cytryną, obiad z boczku, Pieczone słodkie ziemniaki, Stek z sosem pieprzowym, Zupa gulaszowa, Duszone grzyby, Przepis z sałatki na przyjęcia, Kisiel porzeczkowy, Żeberka wieprzowe duszone, kurczak w całóści, Gulasz, Risotto z kurczakiem i warzywami, Bigos, Przepis z kurczak moz, Zupa pomidorowa, Curry z jajek, Klasyczny makaron po bolońsku Ragu Sauce, Sałatka z porów, Przepis z pulpety z miesa mielonego, Kanapki na imprezę z łososiem i porzeczkami, nalesniki z miesem i warzywami, Przepis z soczyste zeberka z cola, Przepis z mięso mielone po meksykańsku, Dip szpinakowy w chlebie , Naleśniki chińskie - VIDEO, Przepis z kurczak ryz warzywa, Pasztet z królika z ziołami i słoniną, indyka, Sos „Wawel”, Przepis z na słodko, Przepis z prażone orzechy laskowe, sos pieczeniowy bulionetka, Bigos, Placuszki z cukinii, Babka Wielkanocna, Zapiekanka makaronowa, Indyk, Pierś z kurczaka pieczona, Kapusta z grochem, Wołowina Michoacan, Ciasto na pizze, Boże, Sos czosnkowy na wódce, Rosół, Puszyste placki z jabłkami , Sałatka z tuńczykiem