Dodaj do ksiązki kucharskiej Rosół drobiowy

Rosół drobiowy

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 2 osób łatwe Autor: tommy

Rosół drobiowy - składniki:

Rosół drobiowy - Sposób przygotowania:

  1. Mięso dokładnie umyj i zalej dwoma litrami wody. Zagotuj, a następnie zmniejsz płomień do jak najmniejszego. Gotuj jeszcze przez około 15 minut. W czasie gotowania usuwaj wszystko, co pływa na powierzchni wywaru.
  2. Umyj marchewki oraz pietruszki, następnie dodaj je do wywaru.
  3. Dodaj kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr. Dopraw pieprzem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywa oraz mięso staną się miękkie. Składniki te powinny zmięknąć po około godzinie.
  4. Osobno ugotuj cienki makaron. Gdy będzie gotowy, dodaj go do rosołu i dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr.Na koniec udekoruj rosół posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej

ROSÓŁ DROBIOWY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Mięso dokładnie umyj i zalej dwoma litrami wody. Zagotuj, a następnie zmniejsz płomień do jak najmniejszego. Gotuj jeszcze przez około 15 minut. W czasie gotowania usuwaj wszystko, co pływa na powierzchni wywaru.

2

Umyj marchewki oraz pietruszki, następnie dodaj je do wywaru.

3

Dodaj kostkę Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr. Dopraw pieprzem i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywa oraz mięso staną się miękkie. Składniki te powinny zmięknąć po około godzinie.

4

Osobno ugotuj cienki makaron. Gdy będzie gotowy, dodaj go do rosołu i dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr.Na koniec udekoruj rosół posiekaną natką pietruszki.

  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ SZLACHETNY DROBIOWO-WARZYWNY KNORR

    Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z kurczak po chińsku z warzywami i ryżem, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, farsz do naleśników, Przepis z ryż z kurczakiem, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Ogórek, mieso mielone, Sałatka lodowa z wędzonym łososiem , Zupa jarzynowa zabielana, Bitki wołowe w francuskim stylu , Pierogi, Łatwe gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym, Przepis z NA FASOLE, żeberka pieczone -, Mielone, Chrupiące ślimaki z kurczaka ze śliwką, poledwica wieprzowa, Kotleciki panierowane w płatkach owsianych, Sos beszamelowy , Udka, Kaczka, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, makaron z mięsem mielonym, Przepis z rączka gotuje, Zapiekanka z brokułami, grillowanym kurczakiem i mozzarellą, Salsa, Marchwianka, Tortilla, Ratatui a’la Gousto, Sos włoski do spaghetti, Dipy, Zupa tajska z kurczakiem, makaron z tuńczykiem i czosnkiem, Sałatka gyros warstwowa, Kurczak z pieca, Sos czosnkowy na wódce, Przepis z sosy do makaronów włoskie, Przepis z krewetki mrożone, Rosolnik, Szybki obiad, Mini tarta z kurczakiem i papryką, makaron z warzywami po włosku, Szparagi z truflami, szpinakiem, Lody owocowe z rurkami waflowymi "Żyrafa", Sałatka Gyros, Pierogi z kapustą i grzybami, Zupa ogórkowa, Rosół, Przepis z piers z indyka, Zajebiste pizza, Sos serowy delikatny, Sos beszamelowy – śmietanowy, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Makaron tagliatelle z kurczakiem i chilli , Przepis z przystawki z łososia wędzonego, Męskie placki, Zapiekanka z brokułami, grillowanym kurczakiem i mozzarellą, Zupa krem z dyni - VIDEO, Weekendowa sałatka śniadaniowa, Smerfny sernik z galaretkami, Grzybowy krupnik, risotto z kurczakiem i warzywami, lasagne z mięsem mielonym