
Składniki
2 sztuki
150 gramów
1 opakowanie
300 gramów
2 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Umyj i ugotuj buraki w osolonej wodzie przez 15-20 minut. Następnie obierz i pokrój buraki w cienkie plastry, a dymkę w cienkie krążki.
Krok 3
Z pomarańczy zdejmij skórkę wraz z białą osłonką, po czym podziel je na cząstki.
Krok 4
Pokrój ser żółty w kostkę, fasolkę odcedź.
Krok 5
Na koniec połącz składniki sałatki, polej je sokiem cytrynowym oraz gotowym sosem Knorr. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Sałatka kolorowa na sposób francuski

