Dodaj do ksiązki kucharskiej Tarta ziemniaczana z cukinią i bakłażanem

Tarta ziemniaczana z cukinią i bakłażanem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tarta ziemniaczana z cukinią i bakłażanem - składniki:

  • Fix Knorr Chrupiące placki ziemniaczane
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • cukinia - 1 sztuka
  • bakłażan - 1 sztuka
  • pomidor - 2 sztuki
  • świeża bazylia - 1 pęczek
  • jajka - 1 sztuka
  • tarty żółty ser - 50 gramów
  • parmezan tarty
  • świeża bazylia - 1 pęczek
  • oliwa - 100 mililitrów

Tarta ziemniaczana z cukinią i bakłażanem - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj i pokrój w cienkie plasterki. Cukinie i bakłażana umyj, pomidora sparz i obierz ze skóry - wszystkie warzywa również pokrój w plasterki.
  2. Ciasto Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Usmaż dwa duże placki średnicy patelni, odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
  3. Pierwszy z placków ułóż w formie do pieczenia, posyp żółtym serem i przykryj drugim plackiem.
  4. Plastry bakłażana i cukinii obsmaż na grillowej lub zwykłej patelni. Skrop oliwą z oliwek.
  5. Na wierzchu tarty układaj dekoracyjnie na przemian plastry ziemniaka, bakłażana, cukinii i pomidora. Co kilka plasterków powtykaj liście bazylii.
  6. Całość posyp parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

TARTA ZIEMNIACZANA Z CUKINIĄ I BAKŁAŻANEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki ugotuj i pokrój w cienkie plasterki. Cukinie i bakłażana umyj, pomidora sparz i obierz ze skóry - wszystkie warzywa również pokrój w plasterki.

2

Ciasto Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Usmaż dwa duże placki średnicy patelni, odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.

3

Pierwszy z placków ułóż w formie do pieczenia, posyp żółtym serem i przykryj drugim plackiem.

4

Plastry bakłażana i cukinii obsmaż na grillowej lub zwykłej patelni. Skrop oliwą z oliwek.

5

Na wierzchu tarty układaj dekoracyjnie na przemian plastry ziemniaka, bakłażana, cukinii i pomidora. Co kilka plasterków powtykaj liście bazylii.

6

Całość posyp parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 15 minut.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. SAŁATKI I INNE.

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIE WARZYWA. NIEWYCZERPANE BOGACTWO

    Jeżeli mieliście jakiekolwiek wątpliwości co do warzyw to sezon letni jest najlepszym moment...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową, Rybne pulpeciki z sosem tatarskim , Zupa pomidorowa na winie, sałatka makaron kokardki, Przepis z kurczak w brytfannie, Łosoś, Zielony ryż, Przepis z ciasto z olejem, Przepis z surowki do obiadu, Zupa krem, Sałatka gyros z kurczaka, Brokuły, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, fileciki anchois, Rosół, Sosy, Słodkie ciasto z cukinią, Ciasto na pierogi, Ciastka francuskie z serem, Sałatka z kurczaka , Ruloniki ze szpinakiem, Kalafior, Przepis z faszerowana papryka serem, Wykwintny pasztet alzacki, Papryka z jajkiem, Pierogi, Leczo - VIDEO , Zupa ogórkowa, Chłodna sałatka, Sałatka grecka, sos curry do kurczaka, Zapiekanka z brokułów, Przepisy świąteczne, roladki z mięsa wołowego, Sałatka jarzynowa z szynką i sosem tatarskim, Przepis z sosy winegret, Przepis z zupa z kapusty, Sałatka z filetem z kurczaka, obiad rosol, śledzie w oleju, Kanapka dla dzieci "Serduszko", Przepis z plastry łososia, Szynka zapiekana z musztardą i miodem, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Gulasz wołowy z dynią, Dynia, Przepis z smażona pierś z kurczaka, tarty chrzan, niskokaloryczne sałatki, Domowy hot dog, Zupa grochowa, Przepis z w bułce, Bolońskie penne z brokułami, Przepis z sos carbonare, Zapiekanka ziemniaczana z mielonym, Bigos domowy, Zupa brokułowa, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, Zapiekanka z rybą, Ciasto z fasoli mung, Placek po zbójnicku wersja 1, Placki po węgiersku, Zupa z soczewicy, Sorbet truskawkowy z winem musującym