Dodaj do ksiązki kucharskiej Tarta ziemniaczana z cukinią i bakłażanem

Tarta ziemniaczana z cukinią i bakłażanem

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Tarta ziemniaczana z cukinią i bakłażanem - składniki:

  • Fix Knorr Chrupiące placki ziemniaczane
  • ziemniaki - 2 sztuki
  • cukinia - 1 sztuka
  • bakłażan - 1 sztuka
  • pomidor - 2 sztuki
  • świeża bazylia - 1 pęczek
  • jajka - 1 sztuka
  • tarty żółty ser - 50 gramów
  • parmezan tarty
  • świeża bazylia - 1 pęczek
  • oliwa - 100 mililitrów

Tarta ziemniaczana z cukinią i bakłażanem - Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki ugotuj i pokrój w cienkie plasterki. Cukinie i bakłażana umyj, pomidora sparz i obierz ze skóry - wszystkie warzywa również pokrój w plasterki.
  2. Ciasto Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Usmaż dwa duże placki średnicy patelni, odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
  3. Pierwszy z placków ułóż w formie do pieczenia, posyp żółtym serem i przykryj drugim plackiem.
  4. Plastry bakłażana i cukinii obsmaż na grillowej lub zwykłej patelni. Skrop oliwą z oliwek.
  5. Na wierzchu tarty układaj dekoracyjnie na przemian plastry ziemniaka, bakłażana, cukinii i pomidora. Co kilka plasterków powtykaj liście bazylii.
  6. Całość posyp parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

TARTA ZIEMNIACZANA Z CUKINIĄ I BAKŁAŻANEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Ziemniaki ugotuj i pokrój w cienkie plasterki. Cukinie i bakłażana umyj, pomidora sparz i obierz ze skóry - wszystkie warzywa również pokrój w plasterki.

2

Ciasto Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Usmaż dwa duże placki średnicy patelni, odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.

3

Pierwszy z placków ułóż w formie do pieczenia, posyp żółtym serem i przykryj drugim plackiem.

4

Plastry bakłażana i cukinii obsmaż na grillowej lub zwykłej patelni. Skrop oliwą z oliwek.

5

Na wierzchu tarty układaj dekoracyjnie na przemian plastry ziemniaka, bakłażana, cukinii i pomidora. Co kilka plasterków powtykaj liście bazylii.

6

Całość posyp parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 15 minut.

  • 7
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    MAKARON I POMIDORY – MAŁŻEŃSTWO IDEALNE

    Zastanawiacie się pewnie jak to z tymi pomidorami jest, że jedne smakują tak, że nie można s...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK ZROBIĆ WRAŻENIE, CZYLI POMIDOROWA NA ROMANTYCZNY WIECZÓR

    O gazpacho ze świeżych pomidorów pisałem niedawno, ale mam dla Was przepis na wersję bardzie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka Gyros, Zupa krem z kurek z szynką, Risotto z kurczakiem i warzywami, grill wo, pieczona karkówka w plastrach, deser z bi, Sezamowe pulpeciki rybne, Leczo - VIDEO , Nadziewane makaronowe muszelki, Przepis z fasolka z bu, Sałatka z brokułami i jajkiem, Kasza, Kotlety z soi, Ogórek, kluski łyżką kładzione, Kurczak, rosyjska kuchnia, Sos agrestowy ze śmietaną, Ciasto półkruche, Żeberka, Sałatka kebab - VIDEO, Aromatyczne śledzie z cebulką, Sałatka z wędzonym pstrągiem, makaron m, zapiekanka z makaronem miesem mielonym i warzywami, Witaminowa surówka z kapusty, Naleśniki, do ziemniaków, Przepis z sos smietanowy do zapiekanki z makaronem, Zupa ogórkowa, mięso ze szpinakiem, Polędwiczki, Sałatka Nicejska, Bigos, farsz do kurczaka pieczonego, Sałatka z bobem, Przepis z sery żółte, Kalmary w pikantnym sosie, Gyros z kurczakiem, Aromatyczny marynowany ser, Sałatka winegred, mielone kotlety rybne, Naleśniki ze szpinakiem i serem na sosie pomidorowym , Wiejskie penne, Placek po zbójnicku wersja 1, Zupa z soczewicy, Chłodnik z rzodkiewką, kurczak przepisy przepis, Naleśniki, kurczak i mi, kurczak-piers, Camembert w bulionowej panierce, Naleśniki chińskie - VIDEO, Potrawy wielkanocne, Makaron z pieczoną kaczką, kuchnia hiszpanska, Zupy, Barszcz biały, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Leczo - VIDEO , piersi z kurczaka z warzywami, Przepis z sałatka z winogronem, Duszony kurczak z warzywami z patelni, Gofry z rukolą i łososiem wędzonym