Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa rybna wigilijna

Zupa rybna wigilijna

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób średnie Autor: przepisy.pl

Podawaj z łazankami lub makaronem.

Zupa rybna wigilijna - składniki:

  • żółtko - 1 sztuka
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • ziele angielskie - 4 sztuki

Zupa rybna wigilijna - Sposób przygotowania:

  1. Rybę opłucz, oskrob z łusek, usuń oczy i skrzela, spraw, umyj i pokrój na kawałki, np. w kostkę.
  2. Kawałki mięsa oraz umyte, obrane i rozdrobnione warzywa zalej wodą, dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, liść laurowy, ziele angielskie i gotuj przez około 40 minut.
  3. Uzyskany wywar przecedź, dopraw mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości ostudzonego wywaru, po czym zagotuj.
  4. Zupę połącz z żółtkiem i śmietaną oraz przypraw do smaku (m.in. gałką muszkatołową).
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA RYBNA WIGILIJNA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa rybna wigilijna
    1.Rybę opłucz, oskrob z łusek, usuń oczy i skrzela, spraw, umyj i pokrój na kawałki, np. w kostkę.
  • 2
    Zupa rybna wigilijna
    2.Kawałki mięsa oraz umyte, obrane i rozdrobnione warzywa zalej wodą, dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, liść laurowy, ziele angielskie i gotuj przez około 40 minut.
  • 3
    Zupa rybna wigilijna
    3.Uzyskany wywar przecedź, dopraw mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości ostudzonego wywaru, po czym zagotuj.
  • 4
    Zupa rybna wigilijna
    4.Zupę połącz z żółtkiem i śmietaną oraz przypraw do smaku (m.in. gałką muszkatołową).
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z kaczką i kozim serem, Katalońska przystawka ze szpinaku, Barszcz z mini pasztecikami z kaszą, Przepis z sałatka Z PAPRYKĄ I KURCZAKIEM, obrany, Spaghetti z owocami morza, Zupa gulaszowa, ryz z piersią z kurczaka, Karp w galarecie, Kasza, Bogracz z kiełbasą, Tradycyjny barszcz czerwony – ekspresowy, Zupa pieczarkowa, Przepis z ubite jajko, Pierogi z kapustą i grzybami, Rajska szarlotka, Porcja wieprzowa, Przepis z ryba smażona w cieście, ugotowani - desery - -, Chłopski kociołek, Ryż smażony z warzywami, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Przepis z potrawy z woka, Gołąbki, Grzybowe flaczki - VIDEO, Naleśniki z budyniem i bananem, Kebab w kajzerce, Sałatka Gyros, Risotto z kurczakiem i warzywami, Sałatka z białej kapusty z orzechami i rodzynkami, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami, Wiosenna zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną, Leczo, Przepis z desery z cz, Przepis z łosoś smażony z przyprawami, Kaczka, Carbonara, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Przepis z przepis na pite do kebaba, Sos musztardowo-serowy, sałatka z wedzonym kurczakiem, Coda alla vaccinara – wołowe ogony duszone w pomidorach, Przepis z zapiekanka z brokułami i makaronem, Orientalne warzywa stir-fry, Kalafior, Sandwich z bekonem, sałatą i pomidorem, Sałatka Nicejska, tarta ze, Orientalne warzywa stir-fry, Spaghetti z tuńczykiem, Szpinak, Szybki smażony makaron , kotlet mielony z, Rumiane roladki z kurczaka z fasolką szparagową i wędzonym boczkiem, Indyk, Surówka z czerwonej kapusty, Pieczeń wołowa z sosem, Przepis z bulka tarta, Przepis z ry ba i ciasto francuskie, Przepis z sos do marchewki z groszkiem, przepisy wloskie, Risotto, Przepis z poledwiczki wieprzowe ze szpinakiem, Pasztet