Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos świąteczny

Bigos świąteczny

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Anna Włodarczyk

Bigos świąteczny - składniki:

  • kapusta kiszona - 1 kilogram
  • kapusta świeża - 750 gramów
  • łopatka wieprzowa - 750 gramów
  • kiełbasa zwyczajna laska - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 500 gramów
  • grzyby suszone - 40 gramów
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • jałowiec jagody - 8 sztuk

Bigos świąteczny - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.
  2. Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.
  3. Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS ŚWIĄTECZNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.

2

Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.

3

Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LIŚCIE WINA I DESKA SERÓW, CZYLI WINOGRONA SĄ WSZĘDZIE.

    Winogrona w kuchni wykorzystywane są w całości, łącznie z liśćmi. Liście winogron służą bowi...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Indyk, ciasto czarno białe, Polędwica pieczona, Kremowa zupa z dyni, makaron na obiad, kapusta po kaszubsku, Luksusowa pasta do chleba, Żoliborskie fileciki, Przepis z zupa warzywna, zupa cygańska, kapusta pekińska surówka -, roladki z piersi kurczaka w szynce parmeńskiej, ryba po japońsku , Przepis z Zupy rybna, Pierś z kurczaka, Schab w pięciu smakach, Gulasz z dzika III, Lasagne z owocami morza, Barszcz biały, Pikantna zielona salsa, Jajka, Krupnik, Zupa szczawiowa, Piersi z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym, Przepis z duszona w cebuli, Zapiekanki, Pierogi, Kremowe penne z kurczakiem, boczkiem i warzywami, sos do makaronu knorr, Udka, Zapiekanka z ziemniakow, smazona cukinia, Przepis z zapiekanka z cz, Ciasto na pizze, Pomarańczowe krewetki, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Fix soczysta karkówka z warzywami knorr, Sos beszamelowy , jagniecina smażona, Zupa gulaszowa, Zupa seczuańska, leniwe pierogi, Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami, Przepis z udka z kurczaka pieczone w piekarniku, Kwaśnica z dodatkiem świeżych ziół, Pierogi z jagodami, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, Kaczka pieczona z jabłkami, miesa smazone, Przepis z sałatka ziemniaczana z kaparami, Sos z tuńczyka do makaronu, Przepis z mięso w soli, Zupa brokułowa, Przepis z sałatka z sosem knorr, Pasztet z wątróbki drobiowej, Kaczka, Pyszne kanapki z pastą curry i kurczakiem , Gulasz po polsku - VIDEO, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Pstrąg w migdałach, Zupa krem z dyni - VIDEO, Przepis z zupa kanadyjska, Kotlety wieprzowe z szałwią i jabłkiem