Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos świąteczny

Bigos świąteczny

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Anna Włodarczyk

Bigos świąteczny - składniki:

  • kapusta kiszona - 1 kilogram
  • kapusta świeża - 750 gramów
  • łopatka wieprzowa - 750 gramów
  • kiełbasa zwyczajna laska - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 500 gramów
  • grzyby suszone - 40 gramów
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • jałowiec jagody - 8 sztuk

Bigos świąteczny - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.
  2. Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.
  3. Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS ŚWIĄTECZNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.

2

Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.

3

Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    LETNIA OCHŁODA. JESZCZE O CHŁODNIKACH.

    I jeszcze jeden rodzaj chłodników, które chciałbym Wam zaproponować. Na mleku, ale bez burak...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

obiad z ryżem, Kotlety, Klasyczne spaghetti bolognese z pomidorami, Proste kotleciki z jajka, Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym, Zupa cebulowo-pomidorowa z oliwkami, Zupy, Stek z tuńczyka na knorrowym ziarnku fasoli, Barszcz, Paluszki z kurczaka w płatkach kukurydzianych , Grzybowa podawana w grahamce, polędwiczki wieprzowe smazone, pomidorowa z pomidorów, Sałatki z kurczakiem, Żurek, Przepis z sos do polędwiczek wieprzowych, Kakao z białej czekolady, Lekka zupa pomidorowa, Przepis z papryka pomidor, Przepis z mieso w smietanie, Przepis z bakłażan zapiekany z mięsem mielonym, Mini kotleciki dla dzieci , Spaghetti Bolognese, Bolońskie tosty, Orientalny kurczak z mango, Sałatka Cezar - VIDEO, Przepis z ryż z curry, Rosół, Smaczna zapiekanka a la pierogi ruskie, Przepis z zielona f, Sałatka z grillowanym kurczakiem i rabarbarem , Marchewkowa zupa, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Pełna witamin zapiekanka z warzyw, Kluski , Tortilla, Przepis z makaron wloski, Zupa z dyni, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Przepis z Pieczona piers, Zapiekane parówki , kuchnia chińska knorr, Przepis z sos do zapiekanki z makaronem i kurczakiem, Przepis z kostki do makaronu knorr, Węgierska gulaszowa, Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO, Zapiekanka ziemniaczana z curry, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Spaghetti a la carbonara, Naleśniki, Gulasz z kurczakiem, ziemniakami i ogórkiem , piersi z kurczaka pieczone w piekarniku, Przepis z zapiekanka ziemniak, Pyzy z mięsem, mieso sos, sałatka kuskus, kurczak po ugotowaniu, Zapiekanki, Zapiekany Pan Kartofel, Gulasz drobiowy z brokułami, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, przyprawa do indyka knorr, Ciasto na pizze, Pasztet