Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos świąteczny

Bigos świąteczny

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Anna Włodarczyk

Bigos świąteczny - składniki:

  • kapusta kiszona - 1 kilogram
  • kapusta świeża - 750 gramów
  • łopatka wieprzowa - 750 gramów
  • kiełbasa zwyczajna laska - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 500 gramów
  • grzyby suszone - 40 gramów
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • jałowiec jagody - 8 sztuk

Bigos świąteczny - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.
  2. Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.
  3. Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS ŚWIĄTECZNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.

2

Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.

3

Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Potrawy wielkanocne, Pierś z kurczaka, naturalna przyprawa, Przepis z sałatki hiszpańskie, Schab w pięciu smakach, Kugel, Galaretkowe witrażyki, Sałatka z makaronu w sosie czosnkowym, Przepis z łopatka, Galaretkowe witrażyki, Leśne grzanki z grzybami, Sałatki z makaronem, Śledzie w kapuście, Przepis z surowki do obiadu, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Dania z ryżem, Placki z twarogiem, pasztet z jajek, Stracciatella, Przepis z makaron na obiad, Przepis z przyprawy do cielęciny, sałatka szpinak, Ziemniaki, Mule w cieście na ostro, kurczaka z warzywami, pasztet z jajek, Sałatki z kurczakiem, Przepis z majonez Knorr, Bezowy deser z lodami i sosem czekoladowym, Przepis z krewetki w piwie, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Tortilla, Pieczone udka z boczkiem, Ryż z papryką w sosie z sera, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Zapiekanka z ziemniaków i prawdziwków, Warzywa w cieście, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, boze n, Leczo z cukinii, Przepis z plastry łososia, Masa orzechowa, obiad z frytkami, Przepis z kurczak pod r, obiad francuski, Barszcz, Gulasz, Zupa ogórkowa, Dynia z imbirem, chilli i świeżą kolendrą, Przepis z na miodzie, Szybki obiad, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Przepis z dania główne bezmięsne, Słodko-kwaśna paella, Porowo – kalafiorowa witaminka, Spaghetti, Krupnik, Pierogi z jagodami, kurczak w pięciu smakach przepis, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z sosy z kurczaka, Gołąbki, Przepis z Ryby w sosie pomidorowym