Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos świąteczny

Bigos świąteczny

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Anna Włodarczyk

Bigos świąteczny - składniki:

  • kapusta kiszona - 1 kilogram
  • kapusta świeża - 750 gramów
  • łopatka wieprzowa - 750 gramów
  • kiełbasa zwyczajna laska - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 500 gramów
  • grzyby suszone - 40 gramów
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • jałowiec jagody - 8 sztuk

Bigos świąteczny - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.
  2. Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.
  3. Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS ŚWIĄTECZNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.

2

Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.

3

Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Śledzie, Przepis z czerwonej fasoli, Sałatka z tuńczykiem, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, ryz z miesem, Gołąbki, Boeuf stroganoff z musztardą, Zupa ogórkowa, przepisy na przystawki hiszpanskie, deser z mlekiem, Bigos - VIDEO, Placki po węgiersku z kurczakiem, sałatka z majonezem, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Wege spaghetti, Zupa pomidorowa, Ciasto na pizze, Smażone warzywa pachnące Indiami, Sos śmietanowo – jajeczny z bazylią, Przepis z makaron na obiad z sosem, Ziemniaki zapiekane, sałatka sos sałatkowy włoski, Ziemniaki, Przepis z zapiekanka bu, Indyk, Sos włoski do spaghetti, Warzywa z przyprawami prażonymi na ghee, Makaron ze szpinakiem, Przepis z Kartacze z mięsem mielonym, Zupa ogórkowa - VIDEO, kanapka z kurczaka, Potrwaka w szwjcarkim stylu, Przepis z mieso ziemniaki, brazowy ryz, ciasto z delicjami, Przepis z obiad z spagetti, Gyros z kurczakiem, Brokuły, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , ryba po kaszubsku, Spaghetti a la carbonara, Przepis z knorr pasta, Polędwiczki, Ryż smażony z warzywami, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Karkówka, Kremowa zupa z zielonego groszku, Placki po węgiersku, Jesienna zupa z kasztanów, Kurczę pieczone z jabłkami , Tortilla - VIDEO, zupa z zielonej soczewicy, Przepis z sos czosnkowy bez majonezu, Jesienna zupa z kasztanów, Zupy, Tłusty czwartek, Śledzie w occie winnym z estragonem, puszki czerwonej fasoli, Szybkie spagetti cabonara , Gęś nadziewana gruszkami, Wołowe steki ze smażoną cebulą, Sałatka makaronowa z białą fasolą, kurczak z fasolka szparagową, Flammkuchen czyli smaczne ciasto na ostro