Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos świąteczny

Bigos świąteczny

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Anna Włodarczyk

Bigos świąteczny - składniki:

  • kapusta kiszona - 1 kilogram
  • kapusta świeża - 750 gramów
  • łopatka wieprzowa - 750 gramów
  • kiełbasa zwyczajna laska - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 500 gramów
  • grzyby suszone - 40 gramów
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • jałowiec jagody - 8 sztuk

Bigos świąteczny - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.
  2. Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.
  3. Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS ŚWIĄTECZNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.

2

Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.

3

Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK GOTOWAĆ JESIENIĄ? GULASZE I INNE DANIA DUSZONE.

    Najlepszy pomysł na chłodne dni to dobry, domowy gulasz. To tak jakbyśmy dostali dodatkowe o...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapki z szynką schwarzwaldzką i smażonym serem pleśniowym, Przepis z sałątka z, Jajka, Zasmażane ziemniaki, Kokosowe fondue, Przepis z sos carbonare, Kanapki z grillowanymi warzywami i kiełkami słonecznika, Sałatka z selera naciowego z czosnkiem, Krewetki w koronie na sposób japoński, Kiszka ziemniaczana, mięso z łopatki wieprzowej, Schab w pięciu smakach, Przepis z cebula dymka, kurczak z rosolu, Pierogi z jagodami, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, piersi z kurczaka ze szpinakiem i serem feta, Przepis z sosy do wątróbki, Kebab, krokiety z pieczarkami i jajkiem, Risotto, Przepisy świąteczne, Tajska zupa, małe ogórki, Szwabskie knedle, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, SŁODKA BOMBKA :), Zupa z cukinii, Śmieszne kanapki dla dzieci “Czoko-banana”, Przepis z leczo z wołowiną, Przepis z paszteciki przepis, Sałatka z brokułami i jajkiem, Placuszki z cukinii, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Zupa z soczewicy, Kremowa zupa z dyni, Dania z makaronem, Surówka z białej rzodkwi, Gyros, Kurczak murgh makhani, zapiekanka miesem, Szybki obiad, Bigos, Duszone warzywa, Gulasz, Przepis z Cebula lub czosnek, Sos beszamelowy , Zupa ogórkowa, kwaśne jabłka, Przepis z pieczeń w cieście francuskim, Chiles frios czyli papryki nadziewane guacamole, BUŁKA Z JAJEM :), Barszcz czerwony – sposób II, Zapiekanka z trzech serów, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Zupa pomidorowa, Zapiekanka ryżowa z szynką i brokułami, Przepis z zapiekanka z makaronu i ziemniaków, Grzanki Croutons, jAJKO ZAPIEKANE, Sałatka Cezar - VIDEO, Przepis z zapiekanka na bułce, Przepis z makaron do, Naleśniki