Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos świąteczny

Bigos świąteczny

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Anna Włodarczyk

Bigos świąteczny - składniki:

  • kapusta kiszona - 1 kilogram
  • kapusta świeża - 750 gramów
  • łopatka wieprzowa - 750 gramów
  • kiełbasa zwyczajna laska - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 500 gramów
  • grzyby suszone - 40 gramów
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • jałowiec jagody - 8 sztuk

Bigos świąteczny - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.
  2. Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.
  3. Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS ŚWIĄTECZNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.

2

Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.

3

Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Lekka zupa pomidorowa, Zawijaski z łososiem, Soczysty kurczak Tandoori, Przepis z zupa z udka, Smażony ananas w cieście, Ziemniaki, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, Kofta w pomidorach , Lekka sałatka z porów, Makaron, kotlety na obiad, Marchewkowa lasagne, Ciastka francuskie z serem, marynata do pieczenia schabu, Przepis z chińska, Sos słodko-kwaśny, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przepis z grill kurczak, Bigos domowy, sałatka por, Przepis z mielone gotowane, zapiekanka bu, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Przepis z pomidory z, Romantyczne gofry z truskawkami i lodami waniliowymi, Tagine z kurczakiem, migdałami i morelami, Babka majonezowa, Przepis z obiad z kurczaka i papryki, Puszysty sernik z Vitello, Placek po zbójnicku wersja 1, Sałatki z makaronem, knorr kostki, Racuchy z jabłkami dla dzieci, Kremowe brokuły z kalafiorem i wędzonym łososiem , Placki z kaszy kuskus i twarogu, piersi z kurczaka z kuskusem, Przepis z sałatka z ka, majonez Knorr, Sos korniszonowy, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z obiad z piersi z kurczaka, Przepis z ryż z sosem, Karp, Ryż, Przystawki, Barszcz, Tajska zupa curry z kurczakiem, Schab, makaron z serem mascarpone i pomidorami, Ryba, Udka, Zupa pomidorowa, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Przepis z zapiekanki makaronowe, Naleśniki, Wykwintna zupa krem z dyni, Szwabskie knedle, Schab w pięciu smakach, Golonka, Babka majonezowa, zupa z zielonej soczewicy, sałatki z krewetek