Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos świąteczny

Bigos świąteczny

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Anna Włodarczyk

Bigos świąteczny - składniki:

  • kapusta kiszona - 1 kilogram
  • kapusta świeża - 750 gramów
  • łopatka wieprzowa - 750 gramów
  • kiełbasa zwyczajna laska - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 500 gramów
  • grzyby suszone - 40 gramów
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • jałowiec jagody - 8 sztuk

Bigos świąteczny - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.
  2. Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.
  3. Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS ŚWIĄTECZNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.

2

Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.

3

Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    NA ŚWIĘTA INACZEJ, CZYLI TRADYCJA NA NOWO

    Tradycyjne dania, podawane rok po roku warto odkryć na nowo. Gdy czujemy się pewnie przy prz...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Diabelska zapiekanka, Zupa ogórkowa, Leczo warzywne, Sos korzenny z nutą pomarańczy, Hamburgery w glazurze , zapiekanka z kiełbasą i ziemniakami, dodaj, Przepis z ciasteczka z miodem, kiełbasa, Wytrawne babeczki z sałatką z kurczakiem, Kurczęta panierowane, Sałatka Nicejska, kurczak i pomidory, Pasta czeska z ogórkami, Faszerowane pomidory zapiekane z beszamelem, Zupa z dyni, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Naleśniki a'la Lasagne z sosem mięsno-pomidorowym, Zupa cebulowa, ciasto z tr, sos cacyki, Udka, Przepisy świąteczne, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z pieczony pasztet wieprzowy, Przepis z zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i serem, Lasagne, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Sałatka Nicejska, Przepis z mięso mielone obiad, sałatka grillowa, sałatka z cukinią i fetą, Dania z ryżem, Zupa z soczewicy, Zupa brokułowa, zapiekanka z makaronem z tuńczykiem, Kurczak, Przepis z ćwiartka z kurczaka, Sałatki z makaronem, Żeberka w coli z purre serowym, Gruszki po francusku, sałatka z rukolą, Pasztet z królika z ziołami i słoniną, Łosoś pod pierzynką z kaszy gryczanej z musem z bakłażana , Schab z sosem sojowym, Potrawka z kurczaka, Pieczone udka, Karp w szarym sosie, Sałatka z brokułami i jajkiem, mieso wolowe w sosie, sałatka ser feta sałata lodowa ogórek zielony pomidor, Sałatka wiosenna, Zupa cebulowa, Kotlety, Kolorowa sałatka z grillowaną wołowiną, Przepis z Obiad makaron sp, zapiekanki rybne, Pasztet z królika z ziołami i słoniną, Przepis z na obiad mielone, Żeberka, Zupa ogórkowa ze świeżego ogórka, Kurczak pieczony po chińsku, Pstrąg a la ochmistrz dworu, Pierś z kurczaka