Dodaj do ksiązki kucharskiej Bigos świąteczny

Bigos świąteczny

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 8 osób średnie Autor: Anna Włodarczyk

Bigos świąteczny - składniki:

  • kapusta kiszona - 1 kilogram
  • kapusta świeża - 750 gramów
  • łopatka wieprzowa - 750 gramów
  • kiełbasa zwyczajna laska - 1 sztuka
  • boczek wędzony - 500 gramów
  • grzyby suszone - 40 gramów
  • ziele angielskie - 4 sztuki
  • jałowiec jagody - 8 sztuk

Bigos świąteczny - Sposób przygotowania:

  1. Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.
  2. Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.
  3. Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

BIGOS ŚWIĄTECZNY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy ok. 50 minut razem z łopatką wieprzową (w całości), boczkiem wędzonym (w całości), zielem angielskim, listkami laurowymi, jałowcem oraz grzybami.

2

Dokładamy poszatkowaną świeżą kapustę oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę. Mięsa wyjmujemy i kroimy po ostudzeniu. Dodajemy do bigosu. Całość gotujemy jeszcze 40 minut.

3

Pod koniec gotowania dodajemy Delikat Knorr oraz 2 mini kostki Knorr Smażona Cebula, a także wino czerwone i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WSZYSTKO JEST NAJLEPSZE, CZYLI JAK WYKORZYSTAĆ CAŁEGO KURCZAKA

    Zazwyczaj gdy mówimy o kurczaku mamy na myśli filety bez skóry, czyli delikatne, łagodne w s...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos czosnkowy na wódce, Zupa cebulowa, Przepis z zapiekanka z makaronem i z jajkiem, Kapuśniak staropolski , Przepis z skrzydelka z piekarnika, Surówka z marchewki z chrzanem , Kapuśniak staropolski , Kapuśniak staropolski , makaron ser cheddar, Przepis z kapusta kiszona z ryba, Przepis z podudzie z kurczaka, Sznycle z indyka w polewie grzybowej, Augustowski zabielany barszcz grzybowy, ogórki sa, Ryba z masłem cytrynowym , Pierogi, Gulasz po węgiersku - VIDEO, sałatka z porem z orzechami, Placki ziemniaczane, Fasolka szparagowa klasycznie, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, ciasto z ciasta, Pomidorowy sos do pizzy, Spaghetti , Kanapeczki z figami i serem feta, Przekąski, Śledzie, słodkie ciasto, Przepis z zapiekanka z boczkiem, farsz z jajek, Kotlety, Przepis z makaron z papryką i pomidorami, CIASTO Z MASA BANANOWA, Gulasz z kiełbasy, zupa grochowa przepis, Pasta z łososiem, Kosmiczne ślimaki, Barszcz, przyprawa ziolowa knorr, Kaczka, margaryna rozpuszczona, Jaja w czyśćcu, Pizza Bukiet Smaków, Sałatka z kapusty pekińskiej , kostki knorr do pieczenia, Ryba pieczona z bananami, Placek po zbójnicku wersja 1, Ogórek, Placuszki z cukinii, Zupa pomidorowa, Przepis z miesom, Zupa paprykowa z mlekiem kokosowym, Zapiekanki, Sos wenecki, Pieczone młode ziemniaki , Przepis z mieso z lopatki, Muszle zapiekane w sosie serowym , Sałatka z kapusty pekińskiej , Naleśniki doskonałe, Elegancki tatar z łososia, Przepis z polędwiczki z kurczaka z grilla, Dania z makaronem, Blok szpinakowy