Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z ogonów wołowych

Gulasz z ogonów wołowych

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Gulasz z ogonów wołowych - składniki:

  • cukier brązowy - 4 łyżki
  • czerwone wino - 60 mililitrów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • pieprz mielony - 1 szczypta
  • puree ziemniaczane do podania

Gulasz z ogonów wołowych - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój ogony wołowe w jednakowe kawałki, po czym panieruj je w mące.
  2. Pokrój cebulę w drobną kostkę i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, wraz z ogonami wołowymi, aż mięso będzie brązowe.
  3. Następnie dodaj tyle wrzącej wody, aby pokryła mięso. Dodaj także wino, cukier brązowy i gotuj przez 3 godziny, aż mięso będzie bardzo delikatne.
  4. Obierz, umyj i pokrój w jednakowe kawałki marchew i ziemniaki, po czym dodaj do mięsa. Gdy marchew będzie miękka, dodaj zawartość opakowania Fix Knorr, wymieszaj i zdejmij z ognia po kilku minutach.
  5. Podawaj z puree ziemniaczanym. Przed podaniem posyp gulasz posiekaną pietruszką i świeżo mielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z OGONÓW WOŁOWYCH - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój ogony wołowe w jednakowe kawałki, po czym panieruj je w mące.

2

Pokrój cebulę w drobną kostkę i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, wraz z ogonami wołowymi, aż mięso będzie brązowe.

3

Następnie dodaj tyle wrzącej wody, aby pokryła mięso. Dodaj także wino, cukier brązowy i gotuj przez 3 godziny, aż mięso będzie bardzo delikatne.

4

Obierz, umyj i pokrój w jednakowe kawałki marchew i ziemniaki, po czym dodaj do mięsa. Gdy marchew będzie miękka, dodaj zawartość opakowania Fix Knorr, wymieszaj i zdejmij z ognia po kilku minutach.

5

Podawaj z puree ziemniaczanym. Przed podaniem posyp gulasz posiekaną pietruszką i świeżo mielonym pieprzem.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX GULASZ WĘGIERSKI KNORR

    Fix Gulasz węgierski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    AROMATY FRANCJI. ZIOŁA PROWANSALSKIE, BOUQUET GARNI I INNE.

    Wracamy do Europy bo także na naszym kontynencie aromatyzujemy dania mieszankami ziół i przy...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z kurczakiem, Przepis z kuchnia turecka przepisy, Przepis z kapusta włoska, Placek po zbójnicku wersja 1, Naleśniki, ciasta placki, Sałatka Gyros, Marchewka z groszkiem oprószana , Ciasteczka z żurawiną i czekoladą, Przepis z mieso duszone z cebulą, sałatki z łososia wędzonego, klopsiki rybne, Pierś z kurczaka, Ryby w sosie pomidorowym, Lody podawane na biszkoptach "Ślimak", Kremowa zupa pomidorowa z kulkami mozzarelli, Gofry ze szpinakiem na ostro , Ogórek, Sałatka z selera naciowego, kurczak ziemniaki, Pomarańczowe śledzie z cebulą, Sałatka zbożowa, Pierś z kurczaka pieczona, Obiad ryż z warzywami, Sałatka grecka, Schab w pięciu smakach, kuchnia angielska, placki do tortilli, Kociołek gulaszowy z kaszą - VIDEO, Kotlety jęczmienne z majerankiem, Placki ziemniacznane z natką pietruszki, Ryba, Sos słodko-kwaśny, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Sałatka wielowarzywna z majonezem, Krabowe ciasteczka, Przepis z kostka do mięsa knorr, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Pieczeń, makaron obiad, Dynia, Bigos domowy, przystawki ciepłe, Krupnik, majonez gyros, Przepis z mięso musztarda, Mielone, Kalafior zapiekany, Zupa pomidorowa z serem rokfor, Gofry po włosku , faszerowana papryka serem, Makaron z pieczarkami i szynką , POLEDWICZKI Z KURCZAKA, Pstrąg, Przepis z kurczak z czosnkiem, Sałatki z makaronem, sałatka z polędwiczkami, Sos czosnkowy na wódce, Barszcz biały, Dania z makaronem, Zupa pieczarkowa, Pulpety w sosie borowikowym, Zupa pieczarkowa, Kremowa zupa z dyni