Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z ogonów wołowych

Gulasz z ogonów wołowych

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Gulasz z ogonów wołowych - składniki:

  • cukier brązowy - 4 łyżki
  • czerwone wino - 60 mililitrów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • pieprz mielony - 1 szczypta
  • puree ziemniaczane do podania

Gulasz z ogonów wołowych - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój ogony wołowe w jednakowe kawałki, po czym panieruj je w mące.
  2. Pokrój cebulę w drobną kostkę i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, wraz z ogonami wołowymi, aż mięso będzie brązowe.
  3. Następnie dodaj tyle wrzącej wody, aby pokryła mięso. Dodaj także wino, cukier brązowy i gotuj przez 3 godziny, aż mięso będzie bardzo delikatne.
  4. Obierz, umyj i pokrój w jednakowe kawałki marchew i ziemniaki, po czym dodaj do mięsa. Gdy marchew będzie miękka, dodaj zawartość opakowania Fix Knorr, wymieszaj i zdejmij z ognia po kilku minutach.
  5. Podawaj z puree ziemniaczanym. Przed podaniem posyp gulasz posiekaną pietruszką i świeżo mielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z OGONÓW WOŁOWYCH - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój ogony wołowe w jednakowe kawałki, po czym panieruj je w mące.

2

Pokrój cebulę w drobną kostkę i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, wraz z ogonami wołowymi, aż mięso będzie brązowe.

3

Następnie dodaj tyle wrzącej wody, aby pokryła mięso. Dodaj także wino, cukier brązowy i gotuj przez 3 godziny, aż mięso będzie bardzo delikatne.

4

Obierz, umyj i pokrój w jednakowe kawałki marchew i ziemniaki, po czym dodaj do mięsa. Gdy marchew będzie miękka, dodaj zawartość opakowania Fix Knorr, wymieszaj i zdejmij z ognia po kilku minutach.

5

Podawaj z puree ziemniaczanym. Przed podaniem posyp gulasz posiekaną pietruszką i świeżo mielonym pieprzem.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX GULASZ WĘGIERSKI KNORR

    Fix Gulasz węgierski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    TAJEMNICZE AROMATY Z DALEKIEGO WSCHODU. MIESZANKA GARAM MASALA.

    Tajemnicza i aromatyczna mieszanka często pojawiająca się w przepisach kuchni indyjskiej to ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Placki po węgiersku, Pierś z kurczaka, Przepis z kurczak pikantny, bomba malinowa, Przepis z sałatka z kukurydzą i jajkiem, pieczarki nadziewane mięsem mielonym -, Przekąski, sałatka z sałatą rzymską, Sałatka z sosem musztardowym, Kurczak w coli z bazylią, Sosy, Przepis z pierś z kurczaka kieszonki, Przepis z makaron z t, Sałatka gyros warstwowa, Zupa ogórkowa - VIDEO, Sałatka z makaronem tagiatelle, Gołąbki, Japońskie carpaccio, Potrawka curry, Pieczeń, placki ziemniaczane po niemiecku, Lasagne, Lody dla dzieci z polewą malinową "Wulkan", Ryba po grecku, Przepis z przyprawa do gotowanych ziemniaków, Brukselka w sosie własnym, Lekki bigos z warzywami i mięsem, coś dobrego, Spaghetti a la carbonara, Lekka zupa krem z młodej kapusty, salatka z filetem, Zapiekanki, obiad z wołowiny, Przepis z zupa z kukurydzy, Zapiekanka z ziemniakow, Rolada z karkówki z suszonymi wiśniami , Sałatka meksykańska z kurczakiem i fasolą, Placki po węgiersku, Pyszna zapiekanka z cukinii, kalafior z sosem czosnkowym, kurczak sos sojowy, Chińskie sajgonki, Sałatka z pieczonymi ziemniakami i sosem jogurtowo czosnkowym, Zupa tajska z kurczakiem, Chilli Con Carne - VIDEO, Kurczak z serową „panierką” , Przepis z zapiekanka z ugotowanych ziemniaków, Zupa brokułowa, Zupa krem, pieczarki z makaronem, Kocia lasagne , Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, Karp w galarecie, Przepis z salatka z ogorkow, Przepis z sos do kotletow schabowych, Sałatka gyros warstwowa, Melitzanosalata- czyli pyszny czosnkowo-bakłażanowy dip do mięs i warzyw, Przepis z makaron smazony z jajem, Kurczak w serowym sosie z nutą wędzonki, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Przepis z świeży boczek na obiad, Lussi, Słone brioszki