Dodaj do ksiązki kucharskiej Gulasz z ogonów wołowych

Gulasz z ogonów wołowych

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Gulasz z ogonów wołowych - składniki:

  • cukier brązowy - 4 łyżki
  • czerwone wino - 60 mililitrów
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • pieprz mielony - 1 szczypta
  • puree ziemniaczane do podania

Gulasz z ogonów wołowych - Sposób przygotowania:

  1. Pokrój ogony wołowe w jednakowe kawałki, po czym panieruj je w mące.
  2. Pokrój cebulę w drobną kostkę i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, wraz z ogonami wołowymi, aż mięso będzie brązowe.
  3. Następnie dodaj tyle wrzącej wody, aby pokryła mięso. Dodaj także wino, cukier brązowy i gotuj przez 3 godziny, aż mięso będzie bardzo delikatne.
  4. Obierz, umyj i pokrój w jednakowe kawałki marchew i ziemniaki, po czym dodaj do mięsa. Gdy marchew będzie miękka, dodaj zawartość opakowania Fix Knorr, wymieszaj i zdejmij z ognia po kilku minutach.
  5. Podawaj z puree ziemniaczanym. Przed podaniem posyp gulasz posiekaną pietruszką i świeżo mielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej

GULASZ Z OGONÓW WOŁOWYCH - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pokrój ogony wołowe w jednakowe kawałki, po czym panieruj je w mące.

2

Pokrój cebulę w drobną kostkę i smaż na rozgrzanej patelni z olejem, wraz z ogonami wołowymi, aż mięso będzie brązowe.

3

Następnie dodaj tyle wrzącej wody, aby pokryła mięso. Dodaj także wino, cukier brązowy i gotuj przez 3 godziny, aż mięso będzie bardzo delikatne.

4

Obierz, umyj i pokrój w jednakowe kawałki marchew i ziemniaki, po czym dodaj do mięsa. Gdy marchew będzie miękka, dodaj zawartość opakowania Fix Knorr, wymieszaj i zdejmij z ognia po kilku minutach.

5

Podawaj z puree ziemniaczanym. Przed podaniem posyp gulasz posiekaną pietruszką i świeżo mielonym pieprzem.

  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX GULASZ WĘGIERSKI KNORR

    Fix Gulasz węgierski Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DLACZEGO MIĘSO POWINNO BYĆ SMAŻONE PRZED DUSZENIEM CZY PIECZENIEM?

    Udane danie to nie tylko składniki. O tym, jak smakować będzie potrawa decyduje także sposób...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, schab bez kości, Smaczny tatar na sposób niemiecki, Przepis z obiad mięsny, Zupa ziemniaczana z boczkiem, pieczarkami i grzankami, Zapiekanka z ravioli i szpinakiem, Orientalne warzywa stir-fry, Przepis z knorr przypraw, Chińskie sajgonki, Gołąbki, jak gotowac, Zupa chlebowa z winem, spaghetti w papryce, krem z k, Aksamitny krem szparagowy, Zupa cebulowa, Przepis z jajka ze szczypiorkiem, Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, Potrawy wielkanocne, Tortilla - VIDEO, schab i, ciekawe przepisy na zapiekanke, Dania z makaronem, Zupa pomidorowa, kotlet z serem, Przepis z pierś z kurczaka ze szpinakiem, przepisy na pierś z kurczaka z grilla, Szybkie curry warzywne, Wołowina z kokosowym curry, Pstrąg, sałatka sałata lodowa, De cilantro, Proste kotleciki z jajka, Piwna panierka do białych ryb, Schab, Kremowy sos holenderski, Zupa grochowa, Proste kotleciki z jajka, Makaron, Pączki błyskawiczne, Marchewka z groszkiem oprószana , pierś z kurczaka z oscypkiem i żurawiną, Łosoś, Zupy, Sosy slodko kwasne, Zupa grzybowa, Parówkowa ośmiornica, losos z cytryna, Sałatka z brokułami - VIDEO , Zupa brokułowa, Żur śląski „Rozwodnik”, Rosół z zielonym groszkiem i ryżem, Przepis z chleb z mąki żytniej razowej, Przepis z pieczone skrzydelka z indyka, Zupa cebulowa, Zupa krem z buraków , Napój owocowy, Bolońska karkówka, Zupa kalafiorowa, Chrupiąca cukinia, Sałatka na Stanisława, Przepis z kurczak w oliwie, Pieczeń wołowa z sosem, Przepis z ryba bez warzyw