Dodaj do ksiązki kucharskiej Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 8 osób łatwe Autor: Koper

Jajka faszerowane tuńczykiem - składniki:

  • jajka - 6 sztuk
  • tuńczyk w sosie własnym - 1 opakowanie
  • majonez - 1 łyżka

Jajka faszerowane tuńczykiem - Sposób przygotowania:

  1. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane, ostudzone jajka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki ostrożnie wyjmujemy żółtko.
  2. Wszystkie żółtka miksujemy z odsączonym tuńczykiem, majonezem i pietruszką. Doprawiamy też do smaku odrobiną soli i pieprzu i za pomocą szprycy przenosimy do wgłębień w białkach.
  3. Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane, ostudzone jajka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki ostrożnie wyjmujemy żółtko.

2

Wszystkie żółtka miksujemy z odsączonym tuńczykiem, majonezem i pietruszką. Doprawiamy też do smaku odrobiną soli i pieprzu i za pomocą szprycy przenosimy do wgłębień w białkach.

3

Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i podajemy.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z mięso rosołowe, Bigos, sałatka z makaronem i jajkiem, Sos czosnkowy , Danie jednogarnkowe z kapusty włoskiej, Przepis z sałatka z ryżem, Ptysie z masą szynkową, Udka, filety mi, PALMIERY, Pieczona karkówka z dynią po meksykańsku, Schab z suszonymi jabłkami, Przepis z szybki o, Przepis z farszu, Gorące rynki ., Zapiekanka ryżowo – warzywna, Szybki obiad, Przepis z sałatka z sałatą lodową, Sałatka z dynią i kremowym łososiem, Delikatny schab, Mufinki malinowo-krówkowe, Rolady w sosie borowikowym, Sałatka z brokułami - VIDEO , Przepis z mięso z warzywami, Przepis z obiad ryby, Roladki z piersi kurczaka, Przepis z spagethii, kuchnia w, Dynia, Pierogi z jagodami, Przepis z ciasto placki, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, Sałata zielona ze śmietaną, Kotlet de volaille - VIDEO, Leczo z cukinii, Zupa grochowa, Świąteczny pasztet mieszany z suszonymi pomidorami , Śledzie, farsz do naleśników, Przepis z wołowina po chińsku z warzywami -, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Kebab, Placki po węgiersku, Sałatki z makaronem, Przepis z kurczak z kostki, Przepisy świąteczne, zupa na zeberkach, Sałatka kolory wiosny, Ostry sos śmietanowy, Jajka, gotowanej wody, Barszcz biały, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Przepis z ryba mintaj, Przepis z danie z pieczarkami i ryżem, Sałatka szpinakowa z dynią i sosem malinowym, Tradycyjne uszka z grzybami, Sałatka z makaronu, Millefoglie z bakłażana, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z zapiekanka naczynie żaroodporne, Flaki po liońsku (tripes a la lyonnaise), Quesadillas - VIDEO, Pierogi z jagodami