Dodaj do ksiązki kucharskiej Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 8 osób łatwe Autor: Koper

Jajka faszerowane tuńczykiem - składniki:

  • jajka - 6 sztuk
  • tuńczyk w sosie własnym - 1 opakowanie
  • majonez - 1 łyżka

Jajka faszerowane tuńczykiem - Sposób przygotowania:

  1. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane, ostudzone jajka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki ostrożnie wyjmujemy żółtko.
  2. Wszystkie żółtka miksujemy z odsączonym tuńczykiem, majonezem i pietruszką. Doprawiamy też do smaku odrobiną soli i pieprzu i za pomocą szprycy przenosimy do wgłębień w białkach.
  3. Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej

JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane, ostudzone jajka obieramy, przecinamy wzdłuż na pół i za pomocą małej łyżeczki ostrożnie wyjmujemy żółtko.

2

Wszystkie żółtka miksujemy z odsączonym tuńczykiem, majonezem i pietruszką. Doprawiamy też do smaku odrobiną soli i pieprzu i za pomocą szprycy przenosimy do wgłębień w białkach.

3

Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem i podajemy.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA W MINI KOSTKACH PIETRUSZKA KNORR

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JESIENNE GOTOWANIE CZYLI DUSZONE MIĘSA. DZIŚ NA OBIAD BITKI WOŁOWE.

    Jesienią spędzamy więcej czasu w domu, a pogoda za oknem sprzyja gotowaniu. Wraz ze spadkiem...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: