Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba w occie

Ryba w occie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Ryba w occie - składniki:

  • ryby - 1 kilogram
  • cebula - 1 sztuka
  • mąka - 1 szklanka
  • ocet - 0.7 szklanki
  • woda - 3 szklanki
  • cukier - 2 łyżki
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • sól i pieprz do smaku
  • majeranek
  • olej - 0.5 szklanki

Ryba w occie - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek i wypatrosz. Dokładnie umyj i podziel na dzwonki. Posól, popieprz i posyp majerankiem, odstaw na 2 godziny.
  2. Rozgrzej olej na patelni. Przygotowane kawałki ryby obtaczaj w mące i smaż z dodatkiem pokrojonej cebuli.
  3. Wlej do garnka wodę i ocet, dodaj ziele angielskie, cukier i liść laurowy, zagotuj. Usmażoną rybę włóż do naczynia i zalej przygotowaną zalewą.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA W OCCIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rybę oczyść z łusek i wypatrosz. Dokładnie umyj i podziel na dzwonki. Posól, popieprz i posyp majerankiem, odstaw na 2 godziny.

2

Rozgrzej olej na patelni. Przygotowane kawałki ryby obtaczaj w mące i smaż z dodatkiem pokrojonej cebuli.

3

Wlej do garnka wodę i ocet, dodaj ziele angielskie, cukier i liść laurowy, zagotuj. Usmażoną rybę włóż do naczynia i zalej przygotowaną zalewą.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. ŁOSOŚ W GALARECIE.

    Na naszym, pięknie nakrytym, stole świąteczny zazwyczaj pojawia się jakieś danie z ryb. ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. FASZEROWANY MOSTEK CIELĘCY.

    Na wielkanocnym stole pojawia się u nas także cielęcina a właściwie faszerowany mostek c...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Schab w pięciu smakach, Szpinak, Sałatka z ryżem i tuńczykiem, Wrappy klasyczne, Salsa, Ryż, Przepis z zapiekanka miesem, Pieczona łopatka wieprzowa , krewetki koktajlowe, sałatki kuchnia wloska, Zupa grzybowa z kaszą, Spaghetti Bolognese extra ziołowe, Papryka z jajkiem, Jarskie kotlety ziemniaczane, Spaghetti z tuńczykiem, Kociołek obfitości, Przepis z szklanki oliwy, Przepis z surowki do obiadu, Ciasto na pierogi, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Pikantne szaszłyki z kurczaka z warzywami , zapiekanka z makaronem i kurczakiem i serem - -, Przepis z kurczak w brytfannie, zupa serowa z serków topionych -, Kebab, Pikantne szaszłyki z kurczaka z warzywami , Sos włoski do spaghetti, Barszcz, Przepis z zupa z kapusty, Zupa krem z marchewki z migdałami - VIDEO, Przepis z tarty chrzan, Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Przystawka z marynowanego kurczaka, Pieczona karkówka z zielonym pieprzem , Risotto z kurczakiem i warzywami, Przepis z salatka do Kurczak, Pikantne roladki z kurczaka ze śliwką i oscypkiem, Zupa pieczarkowa, kapusta wi, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Zupa jarzynowa, knorr z pieczarkami, Golonka, Kluski , Pizza di Prosciutto con ficchi , Pasztet, Azjatyckie Golabki, zapiekanki miesne, Przepis z puszki na przyprawy, sos curry do kurczaka, Lody czekoladowe "Żółw" , Piersi kurczaka w cytrynowym sosie, Grillowane roladki z kurczaka a la Saltimbocca, Rosół, Sałatka z truskawkami na słodko, Sałatka Cezar - VIDEO, Przepis z sosy winegret, Zupa z soczewicy, Rybna zapiekanka pod ziemniaczaną pierzynką, fileciki anchois, Zawijaski z serem i natką pietruszki, Przekąski, Truskawki z winem marsala, Przepis z faszerowana papryka serem