Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba w occie

Ryba w occie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Ryba w occie - składniki:

  • ryby - 1 kilogram
  • cebula - 1 sztuka
  • mąka - 1 szklanka
  • ocet - 0.7 szklanki
  • woda - 3 szklanki
  • cukier - 2 łyżki
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • sól i pieprz do smaku
  • majeranek
  • olej - 0.5 szklanki

Ryba w occie - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek i wypatrosz. Dokładnie umyj i podziel na dzwonki. Posól, popieprz i posyp majerankiem, odstaw na 2 godziny.
  2. Rozgrzej olej na patelni. Przygotowane kawałki ryby obtaczaj w mące i smaż z dodatkiem pokrojonej cebuli.
  3. Wlej do garnka wodę i ocet, dodaj ziele angielskie, cukier i liść laurowy, zagotuj. Usmażoną rybę włóż do naczynia i zalej przygotowaną zalewą.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA W OCCIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rybę oczyść z łusek i wypatrosz. Dokładnie umyj i podziel na dzwonki. Posól, popieprz i posyp majerankiem, odstaw na 2 godziny.

2

Rozgrzej olej na patelni. Przygotowane kawałki ryby obtaczaj w mące i smaż z dodatkiem pokrojonej cebuli.

3

Wlej do garnka wodę i ocet, dodaj ziele angielskie, cukier i liść laurowy, zagotuj. Usmażoną rybę włóż do naczynia i zalej przygotowaną zalewą.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BÓB W ROLI GŁÓWNEJ. NA CIEPŁO I W ZUPACH.

    Dziś także o bobie, zielonym, letnim skarbie. W najprostszej postaci można podać go na ciepł...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KLASYCZNE DESERY LODOWE. KOKTAJLE LODOWE. GRANITA.

    Lody i owoce wzajemnie uzupełniają się. Do jagód, malin, truskawek czy jeżyn pasują lody wan...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Delikatne zawijasy z twarożkiem, Pierogi z kapustą, mięsem i grzybami, marynata do pieczenia schabu, Krem cytrynowy, Udka, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Omlet muślinowy, Dipy, pieczone mięso na obiad przepisy -, Warzywne sticksy z ziołowym dipem, Schab w pięciu smakach, Makaron z kurczakiem i pieczarkami, krewetki w zalewie, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, Ryba w zalewie, Klasyczna zapiekanka Quiche Lorraine - Placek lotaryński , Karkówka, Duszone pomidory z pieczarkami, Przepis z obiad ze szpinakiem, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Przepis z suszone pomidory z makaronem, Słodkie gofry, Sos spaghetti z tuńczykiem, Przepis z ser mozzarella, Sałatka Gyros, Zupa pomidorowa, sałatki z wędzonym kurczakiem -, Rosół, Kanapki z salami “Miś uszatek”, Risotto z kurczakiem i warzywami, Zupa ogórkowa, Zupa z dyni, Kurczak marynata, Pasztet, Zapiekanka z kurczaka z warzywami, Bananowe naleśniki, zupa na boczku, Pierogi calzone, łosoś w folii w piekarniku, Węgorz duszony, Pyszny chlebek bananowy, Sałatka wiosenna z ziemniakami i groszkiem , Przepis z drób w sosie, Gyros, Ognista karkówka z grilla , Kanapka hawajska , Kurczak, Zapiekanka rodzinna, Krem z kalafiora i zielonego groszku, pieczen wolowa z piekarnika -, Ziemniaki w ziołowym sosie, Przepis z czerwona soczewica, Karp w galarecie, sałatka z selera naciowego i jajek, Sałatka gyros z kurczaka, obiad gotowany, Przepis z świeży szpinak sałatka, Sałatka z soczystym, grillowanym kurczakiem , Przepis z cebula kurczak, PO GRECKU, Placki po węgiersku, Zapiekanki