Dodaj do ksiązki kucharskiej Ryba w occie

Ryba w occie

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Ryba w occie - składniki:

  • ryby - 1 kilogram
  • cebula - 1 sztuka
  • mąka - 1 szklanka
  • ocet - 0.7 szklanki
  • woda - 3 szklanki
  • cukier - 2 łyżki
  • ziele angielskie - 4 ziarna
  • liść laurowy - 3 sztuki
  • sól i pieprz do smaku
  • majeranek
  • olej - 0.5 szklanki

Ryba w occie - Sposób przygotowania:

  1. Rybę oczyść z łusek i wypatrosz. Dokładnie umyj i podziel na dzwonki. Posól, popieprz i posyp majerankiem, odstaw na 2 godziny.
  2. Rozgrzej olej na patelni. Przygotowane kawałki ryby obtaczaj w mące i smaż z dodatkiem pokrojonej cebuli.
  3. Wlej do garnka wodę i ocet, dodaj ziele angielskie, cukier i liść laurowy, zagotuj. Usmażoną rybę włóż do naczynia i zalej przygotowaną zalewą.
Dodaj do książki kucharskiej

RYBA W OCCIE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Rybę oczyść z łusek i wypatrosz. Dokładnie umyj i podziel na dzwonki. Posól, popieprz i posyp majerankiem, odstaw na 2 godziny.

2

Rozgrzej olej na patelni. Przygotowane kawałki ryby obtaczaj w mące i smaż z dodatkiem pokrojonej cebuli.

3

Wlej do garnka wodę i ocet, dodaj ziele angielskie, cukier i liść laurowy, zagotuj. Usmażoną rybę włóż do naczynia i zalej przygotowaną zalewą.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK DOBIERAĆ ZIOŁA DO DAŃ? ZIOŁA SUSZONE A ŚWIEŻE.

    Dziś jeszcze o ziołach i przyprawach. Temat rzeka. Aby wzmocnić intensywność przypraw można ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sałatka z makaronem tortellini - VIDEO, łyżki oliwy, Sos beszamelowy , Kopytka kartoflane, Przepis z farsz z mięsa, Sałatka z tuńczykiem, Pieczeń, Dipy, Pomidorowa tofucznica z pieczarkami, Warzywa, Chrzanowa zupa, Dania z ryżem, Schab w pięciu smakach, Kapusta nadziewana mięsem, Ratatouille, czyli lato na talerzu, Przepis z po prowansalsku, pierś z kurczaka z orzechami, Przepis z zapiekany ryż z kurczakiem, Przepis z kolorowe sałatki, ciasto francuskie z farszem, Tłusty czwartek, Chiński color makaron, Żur śląski na modłę myśliwską z jałowcem i orzechami , Przepis z sałatka tuńczyk makaron, Pieczarkowy makaron z groszkiem indykiem, pieczona golonka w kapuście kiszonej, Pikantne sakiewki, Pierogi, Sałatka z porów, Paprykowo-cukiniowy placek, Przepis z knorr kolendra, dania z ryżem bez mięsa, Delikatny kurczak zapiekany w cieście filo 180min., 6 porcji, Sałatki, mięso mielone szpinak, Flan karmelowy, Pomidorowy sos do pizzy, Cukinia zapiekana z serem, Pieczony indyk, Przepis z salatki i surowki, Zapiekanka Gyros , Zapiekane parówki , Przepis z piers grillowana, Śledzie, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Przepis z zapiekanka ze slodkich ziemniakow, mieso w coli, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Przepis z pijana beza, Zapiekane parówki , oliwki czosnek, Gulasz, Sałatka grecka z fetą, hummus, Kurczak po koreańsku, miesa z serem zoltym, sosy do mięsa mielonego, Włoska zupa minestrone , Ziemniaki w koszulce z boczku, Brokuły, Kotlety mielone z buraczkami - VIDEO, Zupa cebulowa, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Brukselka z boczkiem