Dodaj do ksiązki kucharskiej Schabowe roladki

Schabowe roladki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Schabowe roladki - składniki:

  • masło - 2 łyżki
  • bułka tarta - 1 szklanka
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Schabowe roladki - Sposób przygotowania:

  1. Kotlety schabowe umyj, osusz i rozbij cienko.
  2. Jajka roztrzep, wymieszaj ze śmietaną, dopraw pieprzem i przyprawą delikat Knorr.
  3. Miękkie masło połącz z posiekanym koperkiem.
  4. Każdy kotlet posmaruj masłem. Kotlety zawiń ciasno zaczynając od boków, potem przód, tak by powstał walec.
  5. Roladki panieruj w mąka, w jajku i śmietanie a na końcu w bułce tartej.
  6. Smaż na małym ogniu na złoty kolor, co jakiś czas obracając, by się równomiernie usmażyły.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHABOWE ROLADKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Schabowe roladki
    1.Kotlety schabowe umyj, osusz i rozbij cienko.
  • 2
    Schabowe roladki
    2.Jajka roztrzep, wymieszaj ze śmietaną, dopraw pieprzem i przyprawą delikat Knorr.
  • 3
    Schabowe roladki
    3.Miękkie masło połącz z posiekanym koperkiem.
  • 4
    Schabowe roladki
    4.Każdy kotlet posmaruj masłem. Kotlety zawiń ciasno zaczynając od boków, potem przód, tak by powstał walec.
  • 5
    Schabowe roladki
    5.Roladki panieruj w mąka, w jajku i śmietanie a na końcu w bułce tartej.
  • 6
    Schabowe roladki
    6.Smaż na małym ogniu na złoty kolor, co jakiś czas obracając, by się równomiernie usmażyły.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    BY NAUKA PRZYCHODZIŁA ŁATWO

    Przed Twoim dzieckiem 10 długich miesięcy intensywnego szkolnego wysiłku. Nie jest tajemnicą...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Gyros, Przepis z pijana beza, Gulasz po węgiersku - VIDEO, Pikantne sakiewki, szparagi z sosem serowym, Azjatycki ryż , Przepis z zapiekanka ze slodkich ziemniakow, Dzwonko łososia w porach, Sałatka z brokułami i jajkiem, Przepis z mięso mielone szpinak, Sałatka z sosem musztardowym, pieczona golonka w kapuście kiszonej, Zupa cebulowa, Słodkie placuszki z truskawkami, sałatka tuńczyk makaron, Bigos domowy, oliwki czosnek, Tortilla, zapiekany ryż z kurczakiem, Przepis z farsz z mięsa, Placki ziemniaczane, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Salsa, kolorowe sałatki, Fusili di Funghi czyli świderki z grzybami , Kotlety, Trotta alla norcina, Przepis z po prowansalsku, Makaron, Wakacyjna kanapka z kurczakiem, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Zupa grzybowa, Gulasz po polsku - VIDEO, salatki i surowki, Przepis z pierś z kurczaka z orzechami, Przepis z knorr kolendra, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Sałatka gyros z kurczaka, Karkówka, Brokuły, Tortilla z mięsem mielonym i bakłażanem w sosie pomidorowym, Mielone, Kolorowa sałatka, Tradycyjne bitki wołowe - VIDEO, Tradycyjne risotto po mediolańsku, sosy do mięsa mielonego, Spaghetti z serkiem brie, szczypiorkiem i orzechami piniowymi, Żeberka - VIDEO, Grzanki z wątróbką, ciasto francuskie z farszem, Przepis z mieso w coli, dania z ryżem bez mięsa, Spagetti z mięsem wieprzowym z karkówki, Przepis z łyżki oliwy, Karp w galarecie, Ciasto na pizze, Zapiekane muszelki z kalafiorem i brokułami, Przepis z miesa z serem zoltym, Mięso na meksykańską nutę, piers grillowana, Profiterolki z lodami czekoladowymi i świeżymi malinami, Gnocci z pesto cytrynowo – szczypiorkowym, Sałatka z sosem musztardowym, Dip jogurtowo-ogórkowy