Dodaj do ksiązki kucharskiej Schabowe roladki

Schabowe roladki

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 6 osób średnie Autor: przepisy.pl

Schabowe roladki - składniki:

  • masło - 2 łyżki
  • bułka tarta - 1 szklanka
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Schabowe roladki - Sposób przygotowania:

  1. Kotlety schabowe umyj, osusz i rozbij cienko.
  2. Jajka roztrzep, wymieszaj ze śmietaną, dopraw pieprzem i przyprawą delikat Knorr.
  3. Miękkie masło połącz z posiekanym koperkiem.
  4. Każdy kotlet posmaruj masłem. Kotlety zawiń ciasno zaczynając od boków, potem przód, tak by powstał walec.
  5. Roladki panieruj w mąka, w jajku i śmietanie a na końcu w bułce tartej.
  6. Smaż na małym ogniu na złoty kolor, co jakiś czas obracając, by się równomiernie usmażyły.
Dodaj do książki kucharskiej

SCHABOWE ROLADKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Schabowe roladki
    1.Kotlety schabowe umyj, osusz i rozbij cienko.
  • 2
    Schabowe roladki
    2.Jajka roztrzep, wymieszaj ze śmietaną, dopraw pieprzem i przyprawą delikat Knorr.
  • 3
    Schabowe roladki
    3.Miękkie masło połącz z posiekanym koperkiem.
  • 4
    Schabowe roladki
    4.Każdy kotlet posmaruj masłem. Kotlety zawiń ciasno zaczynając od boków, potem przód, tak by powstał walec.
  • 5
    Schabowe roladki
    5.Roladki panieruj w mąka, w jajku i śmietanie a na końcu w bułce tartej.
  • 6
    Schabowe roladki
    6.Smaż na małym ogniu na złoty kolor, co jakiś czas obracając, by się równomiernie usmażyły.
  • 7
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    PRZYPRAWA UNIWERSALNA DELIKAT KNORR

    Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    KROPKA NAD I. CZYLI ZIOŁA I PRZYPRAWY W KUCHNI.

    Świeże zioła stały się ostatnio bardzo popularne i powszechnie dostępne. Zauważyłem także, ż...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kosmiczne ślimaki, Kaczka w cytrynach, Przepis z kurczak z grilla ca, Penne z cukinią i wędzonym boczkiem, Wołowina po burgundzku, Pesto, czyli genueńska pasta bazyliowa, Zupa cebulowa, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Przepis z zapiekanka ziemniaczana z papryka, Kurczak teriyaki z warzywami, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Sałatka kebab - VIDEO, Ogórek, Gulasz, Przepis z roladki z ogórkiem konserwowym, Kotlety cielęce mielone, duszone w śmietanie, przepis na maggi, Mięsne klopsiki w pomidorowym sosie z ziołami, DANIA Z SOCZEWICY, Szafranowe risotto z kurczakiem, Makaron, Zupa cebulowa, Włoskie gnocchi, Sałatka z buraczkami i malinami , Przepis z fasola w sosie, Leczo - VIDEO , Chlebek mięsny, Pieczeń, Sos tzatziki do grilla , Zupa z dyni, Paprykowa potrawka z kurczaka , Przepis z obiad gotowany, miesa na zimno, Sałatka z fasoli, Przepis z grill kurczak, Przepis z leczo z wołowiną, Przepis z smażone jajka, Udka, Przepis z pieczone ziemniaki w talarkach, sos ciemny przepis, Zupa jarzynowa, Koktajl owocowy, Lekka sałatka z wędzonką, Ryba, gotowe flaki, Kanapka warzywna , Zapiekanka Gyros , kurczak z porem i majonezem, Risotto z kurczakiem i warzywami, marchewka gotowana - przystawka do obiadu, Wykwintne zapiekane małże, con carne, Zupa kalafiorowa, Klasyczne hiszpańskie gazpacho, Bolońskie penne z brokułami, zupa wędzonka, Przepis z kostka bazylia, Kruchy placek z pianką, Warzywa, Gulasz, Dip bananowo-curry, Przepis z łopatka, Karp w galarecie, Przepisy kulinarne ze zdjęciami