Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Zupa gulaszowa - składniki:

  • Wołowina pokrojona w kostkę - 500 gramów
  • cebula pokrojona w kostkę - 300 gramów
  • Marchew pokrojona w kostkę - 200 gramów
  • ziemniaki pokrojone w kostkę - 300 gramów
  • Seler pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • Boczek wędzony pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • kminek - 2 gramy
  • ząbek czosnku - 5 sztuk
  • słodka papryka - 5 gramów

Zupa gulaszowa - Sposób przygotowania:

  1. W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebule i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso smaż je tak długo aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.
  2. Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera) Całość zalej 1, 5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy ( listki laurowe pieprz ziele angielskie).
  3. Zupę gotuj około 50 minut aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany w maśle kminek i kostki rosołowe.
  4. Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA GULASZOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa gulaszowa
    1.W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebule i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso smaż je tak długo aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.
  • 2
    Zupa gulaszowa
    2.Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera) Całość zalej 1, 5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy ( listki laurowe pieprz ziele angielskie).
  • 3
    Zupa gulaszowa
    3.Zupę gotuj około 50 minut aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany w maśle kminek i kostki rosołowe.
  • 4
    Zupa gulaszowa
    4.Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY Z PIETRUSZKĄ I LUBCZYKIEM KNORR

    Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z przyprawy do kurczaka pieczonego, sałatka z granatem, Ciasteczka marcepanowe dinozaury, Sałatki z makaronem, Świąteczny pudding z lodami, zapiekanka z makaronem I SEREM ZOLTYM, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, Przepis z makaron z kurczakiem i pomidorami z puszki, Potrawy wigilijne, Grillowane udka z kurczaka w miodowej marynacie, Ciasto na pierogi, Spaghetti bolognese po sycylijsku , ryba mielona, Kurczak z ziołami w chrupiących vol-au-ventach, kuchnie, Żeberka z chilli, Sałatka po kreolsku, Karkówka z grilla z sosem po cygańsku - VIDEO , Polędwiczka z grzybami, sos z kurczaka, ratatuj z mięsem mielonym, Bigos, Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą, Sałatki, Potrawy wielkanocne, Greckie steki z karkówki na grilla, Kotelty mielone w chrupiącej panierce, Risotto, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, Sos beszamelowy , zapiekane piersi z kurczaka, sos z wołowiny, Sos koperkowy, Przepis z zupa chińska przepis, Przepis z salatki z jajek, Ser tofu z warzywami, Szynka wieprzowa duszona z rydzami, Elegancka zupa z orzechów, Dorsz, karmazyn, morszczuk lub dorada w śmietanie, Zupa gulaszowa, Indyk, Zupa grochowa, pieczona ryba w folii, Sałatka grecka, Barszcz biały w chlebie , zupa pieczarkowa z ziemniakami, Przepis z ryba w warzywach i śmietanie, Sałatka Cezar - VIDEO, Kebab w kajzerce, Przepis z kurczak po chińsku z warzywami i ryżem, Spaghetti bolognese extra ziołowe - VIDEO, Przepis z ryby smażone przepisy, Kalmary w cieście naleśnikowym, udka z kurczaka pieczone w naczyniu żaroodpornym z ziemniakami, Strudel jabłkowy z lodami Carte d'Or, Dania z ryżem, zupa k, Kulki cielęce z grzybami , Zapiekanka z brzoskwiniami, Zapiekanka z kalmarów z pieczarkami, Naleśniki chińskie - VIDEO, Przepis z zupa gulaszowa po wegiersku -, Barszcz biały, Pstrąg