Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Zupa gulaszowa - składniki:

  • Wołowina pokrojona w kostkę - 500 gramów
  • cebula pokrojona w kostkę - 300 gramów
  • Marchew pokrojona w kostkę - 200 gramów
  • ziemniaki pokrojone w kostkę - 300 gramów
  • Seler pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • Boczek wędzony pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • kminek - 2 gramy
  • ząbek czosnku - 5 sztuk
  • słodka papryka - 5 gramów

Zupa gulaszowa - Sposób przygotowania:

  1. W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebule i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso smaż je tak długo aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.
  2. Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera) Całość zalej 1, 5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy ( listki laurowe pieprz ziele angielskie).
  3. Zupę gotuj około 50 minut aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany w maśle kminek i kostki rosołowe.
  4. Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA GULASZOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa gulaszowa
    1.W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebule i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso smaż je tak długo aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.
  • 2
    Zupa gulaszowa
    2.Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera) Całość zalej 1, 5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy ( listki laurowe pieprz ziele angielskie).
  • 3
    Zupa gulaszowa
    3.Zupę gotuj około 50 minut aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany w maśle kminek i kostki rosołowe.
  • 4
    Zupa gulaszowa
    4.Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY Z PIETRUSZKĄ I LUBCZYKIEM KNORR

    Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Pierniczki korzenne, Przepis z ryż z warzywami na patelnie, obiad wegetariański, Zupa jarzynowa, Zupa krem, Zupa cebulowa, Chlebowa, Przepis z zupa brokułowa -, Zapiekana wołowina, Kaszak, Schab w pięciu smakach, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym -, Krupnik, Przepis z sałatki z ryżem, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Zupa z soczewicy, Bolońskie penne z brokułami, Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami - VIDEO, "Żółwiki" marakonowe z nadzieniem i sosem serowo-pieczarkowym, Leczo - VIDEO , Przepis z poledwiczki wieprzowe, Zupa Harira z ciecierzycą, Plastry cukini w oleju, Przepis z obiad z piersi kurczaka, Pasztet warzywno - sojowy, sałatka z fasola, Pieczony kurczak z kopytkami w sosie brzoskwiniowym, Morelowe kluseczki, Sałatka z łososia, Sos czosnkowy , Kotlet z niespodzianką, Schab, Zupa kalafiorowa, Gyros z kurczakiem, rączka gotuje, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami, Salsa, Przepis z pierś z kurczaka przepisy na obiad, Zrolowany schabik, Łosoś, Przepis z obiady gotowane na parze - -, przepis na rybę do obiadu, Zupa krem z dyni - VIDEO, sałatki z pieczarkami, Kebab w kajzerce, zupy na rosole, przepis na zapiekanke z piekarnika, Budyń z drobiu, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Przepis z dania główne ze schabu, Przepis z makaron z tuńczykiem i czosnkiem, poledwiczki wieprzowe, Quesadillas - VIDEO, Dania z makaronem, Oryginalne włoskie ciasto na pizzę, Karp, Lasagne, zupa kapuśniak z kiszonej kapusty, Czekoladowy napój, Warzywne curry z ryżem, Pieczone gruszki, Zapiekane naleśniki ze szpinakiem i fetą, Przepis z ryż z kurczakiem, Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami