Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Zupa gulaszowa - składniki:

  • Wołowina pokrojona w kostkę - 500 gramów
  • Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr - 1 sztuka
  • cebula pokrojona w kostkę - 300 gramów
  • Marchew pokrojona w kostkę - 200 gramów
  • ziemniaki pokrojone w kostkę - 300 gramów
  • Seler pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • Boczek wędzony pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • kminek - 2 gramy
  • ząbek czosnku - 5 sztuk
  • słodka papryka - 5 gramów
  • ostra papryka - 2 gramy
  • koncentrat pomidorowy - 50 gramów
  • smalec wieprzowy - 50 gramów
  • pieprz czarny - 5 gramów
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • masło - 1 łyżka

Zupa gulaszowa - Sposób przygotowania:

  1. W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebulę i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku i smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso, smaż je tak długo, aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.
  2. Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera) Całość zalej 1,5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy (listki laurowe, pieprz, ziele angielskie).
  3. Zupę gotuj około 50 minut, aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany kminek z masłem i kostki rosołowe.
  4. Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA GULASZOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa gulaszowa
    1.W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebulę i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku i smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso, smaż je tak długo, aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.
  • 2
    Zupa gulaszowa
    2.Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera) Całość zalej 1,5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy (listki laurowe, pieprz, ziele angielskie).
  • 3
    Zupa gulaszowa
    3.Zupę gotuj około 50 minut, aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany kminek z masłem i kostki rosołowe.
  • 4
    Zupa gulaszowa
    4.Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY Z PIETRUSZKĄ I LUBCZYKIEM KNORR

    Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

ugotowani pl żeberka, Befsztyk z warzywami, Przepis z kurczak z pastą curry, Gołąbki, Sałatka gyros warstwowa, pizza pieróg, Sos beszamelowy , Przepis z żeberka barbecue, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z filety z ryby na obiad, Drożdżówki półfrancuskie, Przepis z piersi w ciescie, Kanapki z szynką parmeńską i salsą z fig z kolendrą i chilli, Faszerowana cebula, Przepis z przyprawa do grzanek, karnawałowe sakiewki, Sos czosnkowy na wódce, Kebab, Łosoś, Przepis z lekki obiad kurczak latwe, Przepis z filet łososia, Bitki z majerankiem, Pierogi, Sosy, makaron ze szpinakiem i mięsem, Pierogi z kapustą i grzybami, kurczak ugotowany, Sos czosnkowy , Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Przepis z sałatka z kurczakiem i zieloną sałatą, Hiszpański omlet z mulami, Przepis z smażony sandacz, Zupa pomidorowa z boczkiem, Kanapka z pastą z tuńczyka i ogórkiem , smażony makaron z krewetkami, Kanapki ze śledziową sałatką z marynowanymi buraczkami, polędwiczki wieprzowe smazone, Wyśmienite grzyby w cieście francuskim, Francuskie rogaliki z szynką i serem , Karkówka, Polędwiczki a la gyros, Placuszki z cukinii, Udka, Szpinakowe muszle, Pożywna zapiekanka ziemniaczana z łososiem, Quesadillas - VIDEO, Zupa z soczewicy, Przepis z dip do jajek, SCHABOWY Z WARZYWAMI I KUS KUSEM :), cebula duża, Faszerowane ziemniaki z łososiem , Chili con carne z kurczakiem i nachos , Kanapki z twarożkiem pełne warzyw , nalesniki z mu, Kasza, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Roladki r, Przepis z pierś z kurczaka w bulce, Zapiekanka meksykańska, Kaczka, Sos Czosnkowy, Barszcz, TAPAS: Pieczarki z oliwkami, Chłodniczek pomidorowy