Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Zupa gulaszowa - składniki:

  • Wołowina pokrojona w kostkę - 500 gramów
  • Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr - 1 sztuka
  • cebula pokrojona w kostkę - 300 gramów
  • Marchew pokrojona w kostkę - 200 gramów
  • ziemniaki pokrojone w kostkę - 300 gramów
  • Seler pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • Boczek wędzony pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • kminek - 2 gramy
  • ząbek czosnku - 5 sztuk
  • słodka papryka - 5 gramów
  • ostra papryka - 2 gramy
  • koncentrat pomidorowy - 50 gramów
  • smalec wieprzowy - 50 gramów
  • pieprz czarny - 5 gramów
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • masło - 1 łyżka

Zupa gulaszowa - Sposób przygotowania:

  1. W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebulę i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku i smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso, smaż je tak długo, aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.
  2. Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera) Całość zalej 1,5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy (listki laurowe, pieprz, ziele angielskie).
  3. Zupę gotuj około 50 minut, aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany kminek z masłem i kostki rosołowe.
  4. Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA GULASZOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa gulaszowa
    1.W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebulę i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku i smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso, smaż je tak długo, aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.
  • 2
    Zupa gulaszowa
    2.Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera) Całość zalej 1,5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy (listki laurowe, pieprz, ziele angielskie).
  • 3
    Zupa gulaszowa
    3.Zupę gotuj około 50 minut, aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany kminek z masłem i kostki rosołowe.
  • 4
    Zupa gulaszowa
    4.Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY Z PIETRUSZKĄ I LUBCZYKIEM KNORR

    Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szpinak, Przepis z sosy majonez, cannelloni a'la anula, Sałatka Cezar - VIDEO, Bawarski kąsek, Przepis z gotowanych, Sos śmietanowy, Kebab z mięsa mielonego, sałatka z zi, Gulasz myśliwski pod pierzyną, Przepis z Zapiekanka Ziemniaczana z sosem serowym, Sałata z pieczarkami i bekonem , Tłusty czwartek, Gulasz pikantny , Kluski po zakopiańsku, Zapiekanka z ziemniakow, Przepis z przepis na obiad z wieprzowiny, Zupa grochowa, Kosmiczne ślimaki, Sos beszamelowy , Przepis z kuchnia polska co zrobic ze schabu, Przepis z desery z owocami, cebula w occie, świeża sałatka, Makaron, Pizza Bolognese a la Samosa, kapusta kiszona z grzybami suszonymi, Pierś z kurczaka, Zupa kapuściana z brokułami, Pizza saszetki, Kuskus z kurczakiem na ostro, Leczo z cukinii, Ciasto bomba, Przepis z krokiety z ziemniakami, Bigos - VIDEO, Bigos domowy, Kanapka dla dzieci "Rybka", Ryba, Piersi z kurczaka w żurawinie, Żurek, Kluski kładzione z jabłkiem, Przepis z krewetki w ma, Spaghetti z owocami morza, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Przepis z zupy przepisy, Grillowane steki z karkówki z gorczycą i kolendrą, Jagnięcina w sosie Curry – Madras , Risotto z wołowiną i pieczarkami, Barszcz biały, Przepis z spagetti z serem, sos z mięsem mielonym, Ryba z garam masalą, Proste kotleciki z jajka, ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKÓW I MIESA MIELONEGO, Barszcz, Krem brokułowy, Dipy, Zapiekanka z ziemniakami i kalafiorem, sosy do kurczaka z pomidorami, pierś z suszonymi pomidorami, Golonka, Przepis z morszczuk, Rolada ziemniaczana, Filet z kurczaka z ziemniakami i warzywami