Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Drukuj Pobierz PDF
90 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Zupa gulaszowa - składniki:

  • Wołowina pokrojona w kostkę - 500 gramów
  • Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr - 1 sztuka
  • cebula pokrojona w kostkę - 300 gramów
  • Marchew pokrojona w kostkę - 200 gramów
  • ziemniaki pokrojone w kostkę - 300 gramów
  • Seler pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • Boczek wędzony pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • kminek - 2 gramy
  • ząbek czosnku - 5 sztuk
  • słodka papryka - 5 gramów
  • ostra papryka - 2 gramy
  • koncentrat pomidorowy - 50 gramów
  • smalec wieprzowy - 50 gramów
  • pieprz czarny - 5 gramów
  • ziele angielskie - 3 sztuki
  • liść laurowy - 2 sztuki
  • masło - 1 łyżka

Zupa gulaszowa - Sposób przygotowania:

  1. W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebulę i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku i smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso, smaż je tak długo, aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.
  2. Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera) Całość zalej 1,5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy (listki laurowe, pieprz, ziele angielskie).
  3. Zupę gotuj około 50 minut, aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany kminek z masłem i kostki rosołowe.
  4. Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA GULASZOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa gulaszowa
    1.W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebulę i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku i smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso, smaż je tak długo, aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.
  • 2
    Zupa gulaszowa
    2.Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera) Całość zalej 1,5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy (listki laurowe, pieprz, ziele angielskie).
  • 3
    Zupa gulaszowa
    3.Zupę gotuj około 50 minut, aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany kminek z masłem i kostki rosołowe.
  • 4
    Zupa gulaszowa
    4.Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY Z PIETRUSZKĄ I LUBCZYKIEM KNORR

    Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos czosnkowy , Przepis z sosy do makaronów, Pomidorowy sos do pizzy, Barszcz, Zupa z soczewicy, poledwiczki wieprzowe medaliony, Placki, zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, Dipy, Sałatka z grillowanej cukinii i fetą, Zupa cebulowa, Sałatka z porów, Naleśniki faszerowane, Placek drożdżowy z rabarbarem, Przepis z sałatka z jajkami, Przepis z zupa serowa z serków topionych -, ryż z sosem curry, Ośmiornica w winie, Przepis z PO GRECKU, Babka kawowa z lodami, Spaghetti z cukinią, Przepis z zupa z kapusty, Warzywno drobiowe kotleciki na rukoli , Sałatka z kapusty pekińskiej , Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z sałatka do mięsa pieczonego, Ciasto półkruche, Golonka Qingdao, Kopytka serowe, Ryba po grecku, Przepis z naleśniki z mięsem mielonym, knorr zapiekanka, Przepis z sos do placków ziemniaczanych, Tortilla z kurczakiem i pieczarkami , Surówka z kapusty, selera i ogórka, Pierogi z jagodami, Kurczak, Clafoutis ze śliwek, Burger w bułce z nudli, Kebab z grilla , placek po zbójnicku przepis, zapiekanka z ryby i ziemniaków, papryka pomidor, Sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną, Mielone, Schab, Przepis z niskokaloryczne sałatki, ryba zapiekana w piekarniku, Szybki obiad, Śledzie w majonezie z porami, Polędwiczka z grzybami, Musaka, Pasztet, Pizzerinki , Rosół, Likier piernikowy, Roladki z kurczaka z kurkami, Likier piernikowy, sos do gotowanego kurczaka, makaron z piersią z kurczaka, Spaghetti a la carbonara, Zapiekanka Gyros , Soczysta pieczeń z różnych mięs, Przepis z plastry łososia