Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Zupa gulaszowa - składniki:

  • Wołowina pokrojona w kostkę - 500 gramów
  • cebula pokrojona w kostkę - 300 gramów
  • Marchew pokrojona w kostkę - 200 gramów
  • ziemniaki pokrojone w kostkę - 300 gramów
  • Seler pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • Boczek wędzony pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • kminek - 2 gramy
  • ząbek czosnku - 5 sztuk
  • słodka papryka - 5 gramów

Zupa gulaszowa - Sposób przygotowania:

  1. W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebule i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso smaż je tak długo aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.
  2. Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera) Całość zalej 1, 5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy ( listki laurowe pieprz ziele angielskie).
  3. Zupę gotuj około 50 minut aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany w maśle kminek i kostki rosołowe.
  4. Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA GULASZOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa gulaszowa
    1.W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebule i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso smaż je tak długo aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.
  • 2
    Zupa gulaszowa
    2.Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera) Całość zalej 1, 5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy ( listki laurowe pieprz ziele angielskie).
  • 3
    Zupa gulaszowa
    3.Zupę gotuj około 50 minut aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany w maśle kminek i kostki rosołowe.
  • 4
    Zupa gulaszowa
    4.Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY Z PIETRUSZKĄ I LUBCZYKIEM KNORR

    Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z zupa z zielonej soczewicy, zapiekanka bu, Polędwiczka z grzybami, Polędwiczka z grzybami, Frytki z ketchupem, Gyros, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Sos poziomkowy, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Sos Huzarski, Risotto z kurczakiem i warzywami, Pieczeone parówki ze śliwką, Omlet z krewetkami, Przepis z sałatki z krewetek, Dzwonko łososia w porach, sałatka por, Przepis z zapiekanki makaronowe, Śledzie, bomba malinowa, Ostre papryczki faszerowane serem, Przepis z piersi z kurczaka z kuskusem, Zupa pomidorowa, Przepis z sałatka z ka, Przepis z makaron z serem mascarpone i pomidorami, Leczo z kolorową papryką, Sałatka z serem camembert , Ryba po grecku, grill kurczak, Placki, Kebab, Obiad, Zacierki, Sałatka z polędwicą i szparagami, Zapiekanka z cukinii z nuta ziołową, chińska, Saltinbocca z kurczaka , Bitki wołowe z chrzanem , Szybki obiad, marynata do pieczenia schabu, Babka majonezowa, Przepis z mielone gotowane, Twaróg do chleba po meksykańsku na śniadanie, Zupa grzybowa, Zupa cebulowa, Przepis z majonez Knorr, Kurczak tandoori, Spaghetti , Quesadillas - VIDEO, Przepis z pomidory z, Salsa ze świeżych warzyw, Sos włoski do spaghetti, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Zupa cebulowa, zupa z udka, Zupy, Przepis z knorr kostki, obiad z piersi z kurczaka, Przepis z obiad z kurczaka i papryki, kotlety na obiad, Parówki z cukinią w płatach lazanii, Indyk, Lekki bigos z warzywami i mięsem, ryż z sosem, Salsa