Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Zupa gulaszowa - składniki:

  • Wołowina pokrojona w kostkę - 500 gramów
  • cebula pokrojona w kostkę - 300 gramów
  • Marchew pokrojona w kostkę - 200 gramów
  • ziemniaki pokrojone w kostkę - 300 gramów
  • Seler pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • Boczek wędzony pokrojony w kostkę - 100 gramów
  • kminek - 2 gramy
  • ząbek czosnku - 5 sztuk
  • słodka papryka - 5 gramów

Zupa gulaszowa - Sposób przygotowania:

  1. W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebule i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso smaż je tak długo aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.
  2. Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera) Całość zalej 1, 5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy ( listki laurowe pieprz ziele angielskie).
  3. Zupę gotuj około 50 minut aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany w maśle kminek i kostki rosołowe.
  4. Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA GULASZOWA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Zupa gulaszowa
    1.W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebule i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso smaż je tak długo aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.
  • 2
    Zupa gulaszowa
    2.Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera) Całość zalej 1, 5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy ( listki laurowe pieprz ziele angielskie).
  • 3
    Zupa gulaszowa
    3.Zupę gotuj około 50 minut aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany w maśle kminek i kostki rosołowe.
  • 4
    Zupa gulaszowa
    4.Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ROSÓŁ Z KURY Z PIETRUSZKĄ I LUBCZYKIEM KNORR

    Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kanapka dla dzieci "Myszka na twarożku", Biało- czerwone kuleczki na jeden kęs, sałatka z selera naciowego i ryżu, pieczen ze schabu, Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Rozmarynowy gulasz z kurkami, Bitki wieprzowe z sosem pomidorowym, Przepis z łatwe przepisy na obiady, Przepis z sos do zapiekanki makaronowej, po prostu gotuj, Rosół, jajka kurczak, Gyros, Sałatka z brokułami - VIDEO , Roladki schabowe z ananasem i selerem, Dipy, sos do pulpetów, Zupa pieczarkowa, Spaghetti z tuńczykiem, Lodowe cappuccino tiramisu, Przepis z przepisy zu, Przepis z ziemniaki z czosnkiem, deser galaretka, na miodzie, kurczak w oliwie, Sałatka z selera i ananasa , dania z serem feta, biale wino, Zupa pomidorowa, Salsa z papryczek chipotle, Ślimaki z czosnkiem i pietruszką, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Chrupiące kanapki z łososiem , Kapuśniak ze świeżej kapusty po kapitańsku, Spaghetti z sosem pomidorowym, Brokuły, Kremowa zupa z dyni, Kapusta z grochem, Piknikowy hot dog, Warzywa, Gulasz, Zupa cebulowa, Tortilla, Delikatny ryż z grzybami, Placek po zbójnicku wersja 2 , Kremowa zupa kalafiorawa z curry, porcja rosołowa z kurczaka, Sałatki z kurczakiem, Zupa z ciecierzycą, Przepis z zielona cukinia, Gulasz po polsku - VIDEO, Sos zielony na zimno, Przepis z jogurt na ostro, Przepis z smażone warzywa z kurczakiem, Kanapka z grillowaną wołowiną , Carbonara, Muszelki z warzywami i salami, Drink „Teraz Polska”, Przepis z pierogi ze szpinakiem przepis, Barszcz, Przepis z przepis na sos spaghetti z pomidorów, Zapiekanka Gyros , Lasagne