Dodaj do ksiązki kucharskiej Bogracz węgierski

Bogracz węgierski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bogracz węgierski - składniki:

  • wołowina bez kości - 700 gramów
  • Fix Leczo Knorr - 2 opakowania
  • bulion wołowy - 500 mililitrów
  • cebula - 2 sztuki
  • papryka czerwona - 3 sztuki
  • papryka zielona - 3 sztuki
  • pomidory - 2 sztuki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • ostra papryka w proszku - 1 łyżka
  • słodka papryka w proszku - 1 łyżka
  • kminek - 1 łyżeczka
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów
  • woda - 250 mililitrów

Bogracz węgierski - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w grubą kostkę, przełóż do miski i wymieszaj z odrobiną oliwy oraz słodką i ostrą papryką. Pomidory sparz we wrzącej wodzie, obierz ze skórki, następnie przekrój na pół i pozbądź się nasion.
  2. Fix Leczo Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody.
  3. Cebulę, papryki, pomidory oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę.
  4. W szerokim garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojone mięso, dodaj cebulę, następnie paprykę i pomidory.
  5. Całość zalej Fixem, uzupełnij bulionem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dodaj pokrojone ziemniaki oraz kminek. Gotuj jeszcze kilka minut. Gdy ziemniaki będą miękkie, dopraw do smaku i podawaj. Zupa musi być podana bardzo gorąca.
Dodaj do książki kucharskiej

BOGRACZ WĘGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Bogracz węgierski
    1.Umyte mięso pokrój w grubą kostkę, przełóż do miski i wymieszaj z odrobiną oliwy oraz słodką i ostrą papryką. Pomidory sparz we wrzącej wodzie, obierz ze skórki, następnie przekrój na pół i pozbądź się nasion.
  • 2
    Bogracz węgierski
    2.Fix Leczo Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody.
  • 3
    Bogracz węgierski
    3.Cebulę, papryki, pomidory oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę.
  • 4
    Bogracz węgierski
    4.W szerokim garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojone mięso, dodaj cebulę, następnie paprykę i pomidory.
  • 5
    Bogracz węgierski
    5.Całość zalej Fixem, uzupełnij bulionem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dodaj pokrojone ziemniaki oraz kminek. Gotuj jeszcze kilka minut. Gdy ziemniaki będą miękkie, dopraw do smaku i podawaj. Zupa musi być podana bardzo gorąca.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX LECZO KNORR

    Fix Leczo Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Sos majonezowo – pieczarkowy, sos do naleśników na słodko, Gyros z kurczakiem, Polędwiczki po warszawsku - VIDEO, miesa gotowane mielone, cukier, Przepis z sałatka z kuskusem, Pancakes na śniadanie, Tarta z truskawkami, Przepis z gotowany kurczak w sosie, Przepis z makaron z piersią kurczaka i pieczarkami w sosie smietanowym, Sałatka warzywna z tuńczykiem, Pierogi z kapustą i grzybami, Kozie kopytka, ciasto nalesnikowe na budyniu, Galantyna wieprzowa z piersią z kurczaka, Zupa jarzynowa, makaron po prowansalsku, Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i pieczarek, Miodowe kiełbaski, PYSZNE, LEKKIE ŚNIADANIE :), Zupa z dyni, Ogórek, Pasta z wędzonego halibuta – „Smakosz”, Zupa parmezanowa z pietruszką, Dipy, Krem wiśniowy, karczek pieczony w piekarniku -, farsz do kurczaka pieczonego, Borowiki w sosie cytrynowo-śmietanowym, sałatkę owocową, Leczo z cukinii, pieczenie mięsa wieprzowego, Śledzie, Zupa z czerwoną fasolą, Dynia, spagetti carbonara, Pierogi z jagodami, Pieczony kurczak z limonką , Placek drożdżowy z rabarbarem, Przepis z ryba w sosie chrzanowym, Mielone, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, udziec wołowy, Tortilla, Sos beszamelowy , salatki z kurczaka -, Kutia, Makaron z serem, Leczo, Żurek, Shoarma z wieprzowiny , Przepis z sos miodowo czosnkowy, Jajka na pomidorach i papryce, Kutia, Przepis z marynowany imbir, Indyk, Żeberka z kapusta i ziemniaczkami, Filet z kurczaka czosnkowy, Przepis z ptysie na ostro, zapiekanka z ryżem i parówkami, sałatka z makaronem i orzechami, Sałatka z wędzonym pstrągiem, Risotto