Dodaj do ksiązki kucharskiej Bogracz węgierski

Bogracz węgierski

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Bogracz węgierski - składniki:

  • wołowina bez kości - 700 gramów
  • Fix Leczo Knorr - 2 opakowania
  • bulion wołowy - 500 mililitrów
  • cebula - 2 sztuki
  • papryka czerwona - 3 sztuki
  • papryka zielona - 3 sztuki
  • pomidory - 2 sztuki
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • ostra papryka w proszku - 1 łyżka
  • słodka papryka w proszku - 1 łyżka
  • kminek - 1 łyżeczka
  • oliwa do smażenia - 30 mililitrów
  • woda - 250 mililitrów

Bogracz węgierski - Sposób przygotowania:

  1. Umyte mięso pokrój w grubą kostkę, przełóż do miski i wymieszaj z odrobiną oliwy oraz słodką i ostrą papryką. Pomidory sparz we wrzącej wodzie, obierz ze skórki, następnie przekrój na pół i pozbądź się nasion.
  2. Fix Leczo Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody.
  3. Cebulę, papryki, pomidory oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę.
  4. W szerokim garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojone mięso, dodaj cebulę, następnie paprykę i pomidory.
  5. Całość zalej Fixem, uzupełnij bulionem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dodaj pokrojone ziemniaki oraz kminek. Gotuj jeszcze kilka minut. Gdy ziemniaki będą miękkie, dopraw do smaku i podawaj. Zupa musi być podana bardzo gorąca.
Dodaj do książki kucharskiej

BOGRACZ WĘGIERSKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Bogracz węgierski
    1.Umyte mięso pokrój w grubą kostkę, przełóż do miski i wymieszaj z odrobiną oliwy oraz słodką i ostrą papryką. Pomidory sparz we wrzącej wodzie, obierz ze skórki, następnie przekrój na pół i pozbądź się nasion.
  • 2
    Bogracz węgierski
    2.Fix Leczo Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody.
  • 3
    Bogracz węgierski
    3.Cebulę, papryki, pomidory oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę.
  • 4
    Bogracz węgierski
    4.W szerokim garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojone mięso, dodaj cebulę, następnie paprykę i pomidory.
  • 5
    Bogracz węgierski
    5.Całość zalej Fixem, uzupełnij bulionem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dodaj pokrojone ziemniaki oraz kminek. Gotuj jeszcze kilka minut. Gdy ziemniaki będą miękkie, dopraw do smaku i podawaj. Zupa musi być podana bardzo gorąca.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX LECZO KNORR

    Fix Leczo Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    JAK PRZYGOTOWAĆ FASZEROWANE MIĘSO?

    Faszerowanie mięsa daje możliwość nadania nowego smaku i koloru przyrządzanej potrawie. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kapusta z grochem, Groszek ptysiowy, naleśniki z mięsem i sosem czosnkowym, Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie, Smażone pierogi z makiem, makaron misz masz, Przepis z gulasz do kopytek, Szybki obiad, Zapiekanka makaronowa z indykiem i krewetkami, Bigos - VIDEO, Dania z makaronem, Makaronowa zapiekanka z kiełbasą, Risotto, Przepis z sałatka z zielonego ogórka, sum smazony, Świąteczna pieczona karkówka z warzywami, Jajka faszerowane z łososiem, Przepis z makaron tagliatelle z kurczakiem, fasola w sosie, Masa makowa, Pływająca wyspa kawowa, Przepis z mielony z cebula, Pikantna zupa pomidorowa z bazylią, Przepis z kuchnia polska placki, Przepis z zapiekanka z mięsem mielonym i szpinakiem, kurczaczek w syropie klonowym, Zupa grochowa, Gęsta brokułowa zupa, Sosy, łosoś w śmietanie z koperkiem, Galaretkowe witrażyki, Przepis z ser żółty faszerowany pieczarkami, Przepis z wołowina po chińsku z warzywami -, Zupa brokułowa, Dorsz pieczony z jabłkiem, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Śledzie, Flaczki z kalmarów, Wielkanocne ciasteczka ., Doskonała karkówka z cebulą i sosem tatziki, mielone z papryk, Przepis z Polska zupa pomidorowa, Zupa pieczarkowa, Sałatka gyros z kurczaka, Przepis z krewetki na ciepło, Przepis z zapiekanka ziemniak, Sos czosnkowy , Gołąbki, Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami, zapiekanka z miesem, Zielone kluchy, zapiekanka z miesem mielonym i ziemniakami, Sałatka z brokułami - VIDEO , pieczarek, Ciasto na pierogi, Sos włoski do spaghetti, Pizza z chutneyem porzeczkowym, kozim serem, kiełbasa i tymiankiem, Karp w galarecie, Margherita, jajka bez jajek, Sałatka gyros warstwowa, Pierś z kurczaka pieczona, Pierś z kurczaka, Sałatka z dyni z serem feta i pomidorkami cherry