Dodaj do ksiązki kucharskiej Bounty

Bounty

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 5 osób łatwe Autor: kissinge

Bounty - składniki:

  • biszkopt:
  • jajka - 5 sztuk
  • mąka tortowa - 3 szklanki
  • cukier - 1 szklanka
  • kakao - 2 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • masa:
  • mleko - 1 litr
  • cukier - 1 szklanka
  • masło - 20 dekagramów
  • wiórki kokosowe - 25 dekagramów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • polewa:
  • czekolada mleczna - 20 dekagramów
  • margaryna - 12 dekagramów

Bounty - Sposób przygotowania:

  1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę tortową, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170-180 °C. Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym.
  2. Masa kokosowa: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać wiórki kokosowe i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do gorącej masy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.
  3. Polewa: Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej

BOUNTY - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Biszkopt: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę tortową, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170-180 °C. Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym.

2

Masa kokosowa: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać wiórki kokosowe i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do gorącej masy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.

3

Polewa: Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto.

  • 4
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE ZUPY.

    W poprzednich wpisach mówiłem o przystawkach, zimnych mięsach i sałatkach, ale przecież gwia...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Dania z ryżem, zupa z młodych buraczków, Musaka, Sałatka z ogórkiem i wędzonym łososiem, Udka, Proste gofry z domowym dżemikiem, Brownie z orzechami laskowymi, Gyros, Zapiekanka a’la lasagne , Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Noworoczne ciasto, Makaron na słodko z wiśniami, Sałatka grecka z fetą, zu szparagowa, Zupa cebulowa, Obiad, Przepis z sos ciemny z piersi kurczaka, Schab w pięciu smakach, Kuskus z sałatką z pieczonych warzyw, Leczo, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Przepis z łopatka, Musaka, Przepis z DIETA RYBA, Przepis z mieso boczek, Salsa, Sałatka z makaronem ryżowym , Ziemniaki zapiekane w ziołach, Indyk, Kokosy z Kiwi, Przekąski, Deser z lodami "Sowa", czarna oliwka, Przepis z Kurczak marynata, Potrawka curry z bananami, wieprzowina po seczuańsku, Karnawałowa przekąska -Sałatka Hawajska, Szaszłyki z mięsa mielonego z fetą i zieloną papryką, Aromatyczna cukinia z papryką, Zapiekane muszle z kalafiorem i oliwkami , Sałatka z kurczakiem i ryżem, pieczen wolowa z piekarnika -, Przepis z zupa w chlebie, Deser z lodami "Sowa", Ratatui a’la Gousto, Przepis z cienki, Zupa z groszkiem i curry, naleśniki bez mleka -, Sałatka z fetą i oliwkami, kurczak po meksykańsku, Szaszłyki z kurczaka z kiełbasą , Przepis z Sałatka z owoców, Zupa kalafiorowa, Sałatki z kurczakiem, posiekany szczypiorek, zupa krem z brokułami, Grillowany kurczak w sezamie , Owocowa hiszpańska sałatka, Spaghetti z tuńczykiem, zapiekanki warzywne, Przepis z sosy z gotowanego mięsa, Pstrąg, Szpinak, Wołowina z ananasem