Dodaj do ksiązki kucharskiej Żurek na wędzonce

Żurek na wędzonce

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 8 osób łatwe Autor: przepisy.pl

Żurek na wędzonce - składniki:

  • ziele angielskie - 2 ziarna
  • majeranek suszony - 1 łyżka
  • woda - 2 litry

Żurek na wędzonce - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa obierz i wraz z kośćmi lub wędzonymi skórami umieść w garnku. Całość zalej 2 litrami wody, dodaj liść oraz ziele i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 20-30 minut.
  2. Po tym czasie wywar odcedź.
  3. Zawartość obu opakowań Knorr rozmieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody. Do odcedzonego wywaru wlej przygotowany żurek Knorr, wymieszaj i zagotuj. Zupę gotuj jeszcze 10 minut.
  4. Pod koniec dodaj otarty w dłoniach majeranek i dopraw do smaku, jeśli uważasz to za konieczne. Podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo oraz ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej

ŻUREK NA WĘDZONCE - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Żurek na wędzonce
    1.Warzywa obierz i wraz z kośćmi lub wędzonymi skórami umieść w garnku. Całość zalej 2 litrami wody, dodaj liść oraz ziele i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 20-30 minut.
  • 2
    Żurek na wędzonce
    2.Po tym czasie wywar odcedź.
  • 3
    Żurek na wędzonce
    3.Zawartość obu opakowań Knorr rozmieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody. Do odcedzonego wywaru wlej przygotowany żurek Knorr, wymieszaj i zagotuj. Zupę gotuj jeszcze 10 minut.
  • 4
    Żurek na wędzonce
    4.Pod koniec dodaj otarty w dłoniach majeranek i dopraw do smaku, jeśli uważasz to za konieczne. Podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo oraz ziemniakami.
  • 5
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    ŻUREK Z WĘDZONKĄ KNORR

    Żurek z wędzonką Knorr
    Zobacz przepisy

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: