Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowane papryki

Faszerowane papryki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Faszerowane papryki - składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • rodzynki - 50 gramów
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • świeża kolendra - kilka gałązek
  • skórka z 1 cytryny
  • sok z jednej cytryny

Faszerowane papryki - Sposób przygotowania:

  1. W wodzie zagotuj bulionetkę Knorr.
  2. Papryki umyj, a następnie odetnij wierzch każdej z nich razem z zieloną łodyżką. Ich środki oczyść z pestek i białych błonek.
  3. Pierś z kurczaka, cebulę i ostrą papryczkę pokrój w drobną kostkę. W dużej misce wymieszaj z ryżem. Następnie dodaj rodzynki, posiekaną kolendrę oraz sok z cytryny i startą skórkę.
  4. W paprykach umieść farsz. Do środka każdej wlej odrobinę warzywnego wywaru, a wierzch polej oliwą z oliwek. Następnie wszystkie przykryj wcześniej odciętymi, górnymi częściami z łodyżką.
  5. Pomidory pokrój w kostkę, umieść w żaroodpornym naczyniu i ułóż na nich papryki. Całość podlej resztą warzywnego bulionu i zawiń folią aluminiową. Potrawę umieść w nagrzanym do 200 stopni piekarniku na 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE PAPRYKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Faszerowane papryki
    1.W wodzie zagotuj bulionetkę Knorr.
  • 2
    Faszerowane papryki
    2.Papryki umyj, a następnie odetnij wierzch każdej z nich razem z zieloną łodyżką. Ich środki oczyść z pestek i białych błonek.
  • 3
    Faszerowane papryki
    3.Pierś z kurczaka, cebulę i ostrą papryczkę pokrój w drobną kostkę. W dużej misce wymieszaj z ryżem. Następnie dodaj rodzynki, posiekaną kolendrę oraz sok z cytryny i startą skórkę.
  • 4
    Faszerowane papryki
    4.W paprykach umieść farsz. Do środka każdej wlej odrobinę warzywnego wywaru, a wierzch polej oliwą z oliwek. Następnie wszystkie przykryj wcześniej odciętymi, górnymi częściami z łodyżką.
  • 5
    Faszerowane papryki
    5.Pomidory pokrój w kostkę, umieść w żaroodpornym naczyniu i ułóż na nich papryki. Całość podlej resztą warzywnego bulionu i zawiń folią aluminiową. Potrawę umieść w nagrzanym do 200 stopni piekarniku na 60 minut.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka Domowa Warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DZICZYZNA LUBI WINO, CZYLI MIĘSO, KTÓRE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

    Jeśli już mówimy o gotowaniu z winem, musimy pamiętać o jednej zasadniczej sprawie. Otóż nie...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DUSZONY DRÓB.

    Wszyscy lubimy mięso drobiowe. Za łatwość i szybkość przygotowania i za to, że doskonale sma...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Przepis z grill f, Przepis z makaron muszle ze szpinakiem, kurczak w sosie pomidorach, Schab w pięciu smakach, Kluski , Szybki obiad, Pizza Pomodoro , Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem, risotto ze, Sos pomidorowy do pizzy, Naleśniki, Ciasto 3-bit , Sos włoski do spaghetti, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO, rolada wieprzowa, Kapusta z grochem, sos z mięsa mielonego, Leczo z cukinii, Klasyczna szkolna kanapka z kurczakiem , Karp z wody z masłem, Przepis z salatka-z-oliwkami, Mielone, kapuśniak z białej kapusty -, Korki z jajek na pomidorach, Lasagne Toscana, Apetyczna caponata, Przepis z ryz pilaw, Zapiekanka z ziemniakow, Dania z ryżem, makarony włoskie, Pieczone udka z boczkiem, Pierś z kurczaka, Cukinia faszerowana, Zabaglione, sos z mięsem, cienki, Zupa jarzynowa, Brokuły, Zupa pomidorowa, sałatka do mięsa pieczonego, Świąteczna kutia z bakaliami, szynka wieprzowa pieczona, Kotleciki z duszonymi grzybami w śmietanie, Przepis z kapary sałatka, Sałatka gyros z kurczaka, Gorące rynki ., Zapiekanka ziemniaczano - jaglana, Mus z wędzonego łososia , Obiad, Halibut z sosem z białego wina i świeżymi ziołami , Przepis z pierś z kurczaka zawijana, Włoska grzybowa Lasagne, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, Przepis z zapiekanka z ziemniakiem, Sałatka z kurczakiem i ryżem, Zupa z dyni, Przepis z przepisy z mięsa wieprzowego, Naleśniki z kurczakiem i grzybami, Pieczony schab z dynią i majerankiem, Sola po normandzku, kuchnia angielska, Salsa, Zupa ogórkowa, przepisy z ryba