Dodaj do ksiązki kucharskiej Faszerowane papryki

Faszerowane papryki

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 4 osób łatwe Autor: Piotr Murawski

Faszerowane papryki - składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • rodzynki - 50 gramów
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • świeża kolendra - kilka gałązek
  • skórka z 1 cytryny
  • sok z jednej cytryny

Faszerowane papryki - Sposób przygotowania:

  1. W wodzie zagotuj bulionetkę Knorr.
  2. Papryki umyj, a następnie odetnij wierzch każdej z nich razem z zieloną łodyżką. Ich środki oczyść z pestek i białych błonek.
  3. Pierś z kurczaka, cebulę i ostrą papryczkę pokrój w drobną kostkę. W dużej misce wymieszaj z ryżem. Następnie dodaj rodzynki, posiekaną kolendrę oraz sok z cytryny i startą skórkę.
  4. W paprykach umieść farsz. Do środka każdej wlej odrobinę warzywnego wywaru, a wierzch polej oliwą z oliwek. Następnie wszystkie przykryj wcześniej odciętymi, górnymi częściami z łodyżką.
  5. Pomidory pokrój w kostkę, umieść w żaroodpornym naczyniu i ułóż na nich papryki. Całość podlej resztą warzywnego bulionu i zawiń folią aluminiową. Potrawę umieść w nagrzanym do 200 stopni piekarniku na 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej

FASZEROWANE PAPRYKI - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • 1
    Faszerowane papryki
    1.W wodzie zagotuj bulionetkę Knorr.
  • 2
    Faszerowane papryki
    2.Papryki umyj, a następnie odetnij wierzch każdej z nich razem z zieloną łodyżką. Ich środki oczyść z pestek i białych błonek.
  • 3
    Faszerowane papryki
    3.Pierś z kurczaka, cebulę i ostrą papryczkę pokrój w drobną kostkę. W dużej misce wymieszaj z ryżem. Następnie dodaj rodzynki, posiekaną kolendrę oraz sok z cytryny i startą skórkę.
  • 4
    Faszerowane papryki
    4.W paprykach umieść farsz. Do środka każdej wlej odrobinę warzywnego wywaru, a wierzch polej oliwą z oliwek. Następnie wszystkie przykryj wcześniej odciętymi, górnymi częściami z łodyżką.
  • 5
    Faszerowane papryki
    5.Pomidory pokrój w kostkę, umieść w żaroodpornym naczyniu i ułóż na nich papryki. Całość podlej resztą warzywnego bulionu i zawiń folią aluminiową. Potrawę umieść w nagrzanym do 200 stopni piekarniku na 60 minut.
  • 6
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    BULIONETKA DOMOWA WARZYWNA KNORR

    Bulionetka Domowa Warzywna Knorr
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WOŁOWINA IDEALNA, CZYLI JAK DOBRAĆ RODZAJ WOŁOWINY DO POTRAWY?

    Części wołowiny bardzo różnią się od siebie, co oznacza, że w zależności od rodzaju, najleps...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    SOS POMIDOROWY, CZYLI OJCIEC WSZYSTKICH WŁOSKICH SOSÓW (PRAWIE WSZYSTKICH :) )

    Klasyczny, najprostszy sos pomidorowy to wyjściowa baza dla innych sosów. Dodanie tylko kilk...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Tartaletki z owocami leśnymi i lodami Carte d'Or, Przepis z przepis na marchewke do obiadu, Zupa brokułowa, Ryba w warzywach, Przepis z mielone z jajek, Sosy, Orzeźwiająca limonka, Przepis z deser ciasta, Tarta z truskawkami, Sałatka z krewetek, Przepis z składniki do spaghetti, marchewka w sosie, placuszkowe wieżyczki, Tortilla, Zupa koperkowa, Polędwiczka z grzybami, Placki, Nadziewany tuńczykiem zielony ogórek, Sałatka meksykańska z kurczakiem, Przepis z sałatka z pora i jajek, Kaczka, Zapiekanka z makaronu - VIDEO, Zupa chińska z kurczakiem, Potrawka z kurczaka a’la Gyros, Przepis z liśc laurowy, PYSZNA PRZEKĄSKA, Sznycel z pomidorami , Zupa grochowa, Przepis z lekkie go, Sałatka z kapusty pekińskiej , Zupa kalafiorowa, Przepis z makaron muszle, Przepis z owoce morza, Chińskie desery, Zupa jarzynowa, Zapiekanka Gyros , Krem brokułowy, Przepis z deser z owocow, spaghetti z sosem knorr, łatwe gołąbki, kuchnia niemiecka, Naleśniki faszerowane, Zupa jarzynowa I, Pierogi z kapustą i grzybami, golonka w kiszonej kapuście, Przepis z kurczak w salatce, Bakłażany nadziewane , Bób po katalońsku, ryby grill, Salsa, Aromatyczne śledzie w pomidorach, Kanapki z twarożkiem pełne warzyw , Przepis z sałatka z tunczykiem i makaronem, sosy pomidorowe, Bitki wołowe w winie , Kanapka z szynką dojrzewającą i serkiem brie , Karkówka, Zupa krem, Ziemniaki zapiekane w ziołach, Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i cebulą, Słodko-ostry chłodnik z winogronami, Leczo z cukinii, Pierś z kurczaka, Indyk