Kolorowy przekładaniec

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

183

1112 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1736 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3415 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

130 gramów

100 gramów

2 sztuki

80 mililitrów

1 łyżeczka

kolorowa masa:

340 gramów

4 łyżki

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, dodać jajka .

Kolorowy przekładaniec - Krok 1

Krok 2

Do masy dodać śmietanę i mąkę z łyżeczką proszku do pieczenia, wymieszać.

Kolorowy przekładaniec - Krok 2

Krok 3

Wlać do formy tortowej o śr.24 cm ,piec 30 min w temperaturze 180 stopni.

Kolorowy przekładaniec - Krok 3

Krok 4

Przyrządzić galaretki: wiśniową, cytrynową i pomarańczową, używając połowę porcji wody podanej w przepisie na opakowaniu, każdy smak w oddzielnym naczyniu. Wstawić do lodówki. Gdy galaretki całkiem stężeją pokroić je w kostkę. Wyłożyć na upieczone, ostudzone ciasto.

Kolorowy przekładaniec - Krok 4

Krok 5

Mleko skondensowane dobrze schłodzić w lodówce i ubić na pianę, gdy zdecydowanie zwiększy objętość dodać, ciągle ubijając, tężejące galaretki agrestowe, przygotowane wg. przepisu na opakowaniu ale z połową porcji wody. Gdy masy się połączą wlać całość do formy przykrywając galaretki pokrojone w kostkę. Włożyć do lodówki na kilka godzin.

Kolorowy przekładaniec - Krok 5
9

Opinie o przepisie

  • Joanna Blazel

    Joanna Blazel

    No mnie też ciekawi cze mleko slodzone czy nie? Ale chyba nie jeśli jest cukier puder co?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • renata will

    renata will

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Stępniak

    Katarzyna Stępniak

    Super.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Ole

    Magdalena Ole

    nie dokladny ten przepis mleko czy słodzone czy nie..I 2 opakowania tylko ile 500ml 450ml I smietana ile procentowa

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Mariam Fabi

    Mariam Fabi

    Moučník vypadá moc hezky. Taky já u nás v Česku používám Galaretku. Zdravím z Bohumína. :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Rapsiewicz

    Anna Rapsiewicz

    Często robię taką galaretkę z wnuczką ale bez ciasta ,podjada nawet zanim stężeje.Bardzo dobry deser.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zdzisława Wozniak

    Zdzisława Wozniak

    Czy mleko skondensowane ma byc słodzone czy nie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktoria Dembinna

    Wiktoria Dembinna

    Śmietanę ile procentową? %

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowy przekładaniecKolorowy przekładaniec

Szukasz inspiracji na efektowny i smaczny wypiek? Kolorowy przekładaniec to propozycja dla każdego fana słodyczy. Będzie smaczną przekąską serwowaną o każdej porze dnia. Aby go przygotować, potrzebujesz m.in. dobrej jakości mąki. Połącz ją z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sito, aby ciasto było delikatniejsze. Dodaj śmietanę, która powinna być mocno schłodzona. Połącz ją z resztą składników za pomocą miksera, a następnie przełóż powstałą masę na ciasto do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką lub bułką tartą. Kiedy będzie gotowe, wyłóż je pokrojonymi w kostkę różnokolorowymi galaretkami. Pamiętaj, by wcześniej ostudzić upieczony spód. Wlej masę, która idealnie skomponuje się z galaretkami, dając apetyczny i kolorowy efekt. Możesz dodać do niej nieco wiórków kokosowych. Jeśli chcesz, całość ozdób kleksami z polewy czekoladowej mlecznej lub gorzkiej. Ciasto serwuj schłodzone, najlepiej na dużym półmisku. Zainspiruj się tym przepisem na kolorowy przekładaniec i podziel się opinią w komentarzu. Życzymy smacznego!