Dania Roberta Makłowicza
30 przepisów
PRZEGLĄDAJ W KATEGORII:
Przepisy

Kartoflanka kaszubska z łososia
80''
Łatwe
1. Do garnka wlej 2,5 l wody. Dodaj głowę, ogon i kręgosłup z ryby, obrane jarzyny, ziarna pieprzu i ziela angielskie...
zobacz przepis

Curry z tuńczykiem
20''
Łatwe
1. W rondlu lub woku rozgrzej olej kokosowy, dodaj zgniecione nożem na desce goździki oraz cynamon i smaż kilkanaście...
zobacz przepis

Jagnięcina duszona z czosnkiem i cynamonem
70''
Łatwe
1. Jagnięcinę pokrój w kostkę. 2. Na patelni rozgrzej oliwę. Obsmaż mięso na mocnym ogniu ze wszystkich stron. Dodaj ...
zobacz przepis

Krewetki w pomidorach po tunezyjsku
15''
Łatwe
1. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i posiekaj. 2. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj drobno posiekany czosne...
zobacz przepis

Kurczak z papryką, anyżówką i oregano
60''
Łatwe
1. Kurczaka podziel na kawałki, posól. Wymieszaj mąkę z ostrą papryką w proszku. Opanieruj każdy kawałek kurczaka, st...
zobacz przepis

Soczewica po indyjsku
60''
Łatwe
1. Soczewicę wypłucz na sicie, przełóż do garnka, zalej wodą, posól i gotuj do miękkości. 2. Gdy soczewica będzie już...
zobacz przepis

Curry warzywne
30''
Łatwe
1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w niewielkiej ilości posolonej wody na półtwardo. Odcedź, zachowując wo...
zobacz przepis

Curry z dorszem
30''
Łatwe
1. W moździerzu rozgnieć na gładką pastę obrany imbir oraz czosnek, goździki i pieprz. Ewentualnie zmiksuj wszystko, ...
zobacz przepis

Krem kataloński
30''
Średnie
1. W misce rozetrzyj żółtka i 150 g cukru. 2. W rondelku zagotuj 750 ml mleka z cynamonem i skórką cytrynową. Trzymaj...
zobacz przepis

Pasztet z tuńczyka
70''
Łatwe
1. Masło wyjmij z lodówki i trzymaj kilka godzin w temperaturze pokojowej. Tuńczyka wyjmij z puszki i dokładnie odsąc...
zobacz przepis

Paprykarz z ziemniaków
30''
Łatwe
1. W rondlu lub na patelni rozgrzej olej, dodaj posiekaną w drobną kostkę cebulę. Zeszklij ją na średnim ogniu, dodaj...
zobacz przepis

Kaczka z brzoskwiniami
120''
Średnie
1. Kaczkę włóż do rondla i wlej tyle gorącej wody, by ją częściowo przykryła. Dodaj liście laurowe, rozmaryn i szałwi...
zobacz przepis

Krem pomidorowy z bazylią
60''
Łatwe
1. W rondlu rozgrzej masło z oliwą. Dodaj pokrojone w kawałki pomidory, podlej winem, dodaj ostrą paprykę w proszku i...
zobacz przepis

Wołowina z fasolą w stylu tex -mex
60''
Łatwe
1. Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno posiekaną cebulę. Zeszklij ją, dodając pod koniec drobno posiekany czosnek....
zobacz przepis

Sałatka z granatem i fetą
15''
Łatwe
1. Pomarańcze obierz, usuwając dokładnie białą skórkę. Wykrój z nich cząstki (rób to nad miseczką, aby zebrać wycieka...
zobacz przepis

Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem
50''
Łatwe
1. Ziemniaki dokładnie wyszoruj, przekrój na połówki lub ćwiartki, jeśli są duże. Czosnek podziel na ząbki, nie obier...
zobacz przepis

Hiszpańska zupa czosnkowa
40''
Łatwe
1. W rondlu rozgrzej oliwę. Dodaj drobno posiekany czosnek, pokrojony w kostkę chleb i pokrojoną w kostkę kiełbasę ch...
zobacz przepis

Kapusta włoska faszerowana mięsem mielonym
70''
Łatwe
1. Z kapusty obierz wierzchnie brzydkie liście. Przetnij główkę wzdłuż na pół i gotuj na parze (lub w lekko osolonym ...
zobacz przepis

Spaghetti z liśćmi laurowymi i cynamonem
30''
Łatwe
1. Sparz pomidory wrzątkiem, obierz je ze skórki posiekaj i odłóż. 2. Drobno posiekaj cebulę. Rozgrzej na patelni oli...
zobacz przepis

Hiszpańska zupa migdałowa
30''
Łatwe
1. W garnku rozgrzej oliwę. Dodaj migdały (bez skórki), obrane ząbki czosnku, pokrojone w kostkę 2 kromki pieczywa or...
zobacz przepis
Magazyn: Zestawy przepisów