pstrag z grilla w folii

8 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy z: pstrag z grilla w folii (8)

Pstrąg z cytryną i koperkiem

11

łatwe

45 min.
Pstrąg jest jedną z najchętniej spożywanych ryb słodkowodnych w Polsce. Nic w tym dziwnego, jego...
Ziołowe pstrągi z rusztu

16

łatwe

90 min.
Ziołowe pstrągi z rusztu – przyrządzisz je na grillu lub w piekarniku, świetnie sprawdzą się na k...
Ryba z masłem cytrynowym

6

łatwe

30 min.
Masz ochotę na jedyną w swoim rodzaju, pieczoną w całości rybę? Spróbuj przyrządzić ją z masłem c...
Nadziewany pstrąg

(-)

łatwe

45 min.

przepisy.pl - Pstrąg z grilla w foliiPstrąg z grilla w folii

Sezon grillowy coraz bliżej, a Ty szukasz pomysłu na ciekawe, niebanalne dania z grilla? Założymy się, że najczęściej ląduje na nim mięso drobiowe, wołowe czy wieprzowe w każdej postaci i warzywne szaszłyki. Spróbuj teraz czegoś innego! Co powiesz na rybę, a konkretnie: pstrąga z grilla w folii? Jeśli nie wiesz, jak zabrać się za jej przyrządzenie – spieszymy z pomocą!

Dla kogo?

Pstrąg z grilla w folii to coś w sam raz dla osób, które lubią spędzać wieczory przy grillu, wraz z dobrym towarzystwem, świetną muzyką i oczywiście – pysznym jedzeniem. Dania z rusztu charakteryzują się aromatycznym zapachem i specyficznym smakiem, a spożywane na świeżym powietrzu zasmakują nawet najbardziej wymagającym osobom!

Na jaką okazję?

Grilla zrobisz niezależnie od dnia tygodnia – choć w weekend z pewnością będzie można posiedzieć przy nim dłużej. Takie spotkanie zorganizujesz z okazji imienin, urodzin lub po prostu z chęci zobaczenia się z dawno niewidzianymi przyjaciółmi i rodziną. Grillowany pstrąg w folii będzie godnym uczczeniem każdej okazji!

Czy wiesz, że?

Przy grillowaniu eksperci żywienia polecają używać folii aluminiowej. Zawinięte w nią produkty nie spalą się, w pełni zachowają swój smak i aromat, a także nie będą zbytnio wysuszone, co często może zdarzyć się w przypadku zbyt długo grillowanych potraw. Ważne! Produkty zawsze zawijamy błyszczącą stroną folii do środka.

Dla urozmaicenia

Z pozoru zwykłego pstrąga z grilla możemy przyrządzić na wiele sposobów! Jednym z nich jest podanie ryby z cytryną i koperkiem – choć liczba dodatków jest niewielka, to gotowe danie potrafi zrobić prawdziwe WOW! Tak samo sytuacja wygląda z rybą z masłem cytrynowym – będzie przepyszna i z pewnością zaskarbi sobie duże grono sympatyków.