pstrag z grilla w folii
4 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy z: pstrag z grilla w folii (4) 
łatwe
łatwe
Pstrąg z grilla w folii
Sezon grillowy coraz bliżej, a Ty szukasz pomysłu na ciekawe, niebanalne dania z grilla? Założymy się, że najczęściej ląduje na nim mięso drobiowe, wołowe czy wieprzowe w każdej postaci i warzywne szaszłyki. Spróbuj teraz czegoś innego! Co powiesz na rybę, a konkretnie: pstrąga z grilla w folii? Jeśli nie wiesz, jak zabrać się za jej przyrządzenie – spieszymy z pomocą!
Dla kogo?
Pstrąg z grilla w folii to coś w sam raz dla osób, które lubią spędzać wieczory przy grillu, wraz z dobrym towarzystwem, świetną muzyką i oczywiście – pysznym jedzeniem. Dania z rusztu charakteryzują się aromatycznym zapachem i specyficznym smakiem, a spożywane na świeżym powietrzu zasmakują nawet najbardziej wymagającym osobom!
Na jaką okazję?
Grilla zrobisz niezależnie od dnia tygodnia – choć w weekend z pewnością będzie można posiedzieć przy nim dłużej. Takie spotkanie zorganizujesz z okazji imienin, urodzin lub po prostu z chęci zobaczenia się z dawno niewidzianymi przyjaciółmi i rodziną. Grillowany pstrąg w folii będzie godnym uczczeniem każdej okazji!
Czy wiesz, że?
Przy grillowaniu eksperci żywienia polecają używać folii aluminiowej. Zawinięte w nią produkty nie spalą się, w pełni zachowają swój smak i aromat, a także nie będą zbytnio wysuszone, co często może zdarzyć się w przypadku zbyt długo grillowanych potraw. Ważne! Produkty zawsze zawijamy błyszczącą stroną folii do środka.
Dla urozmaicenia
Z pozoru zwykłego pstrąga z grilla możemy przyrządzić na wiele sposobów! Jednym z nich jest podanie ryby z cytryną i koperkiem – choć liczba dodatków jest niewielka, to gotowe danie potrafi zrobić prawdziwe WOW! Tak samo sytuacja wygląda z rybą z masłem cytrynowym – będzie przepyszna i z pewnością zaskarbi sobie duże grono sympatyków.