babka piaskowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

76

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

4 sztuki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

0.5 opakowania

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wkładamy miękką Kasię, dodajemy cukier, cukier waniliowy, kilka kropel aromatu i całość miksujemy.

Krok 2

Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą, a następnie przesiewamy przez sito (babka wtedy jest bardziej puszysta).

Krok 3

Ciągle miksując dodajemy po kilka łyżek mąki i po całym jednym jajku. Utartą masę wlewamy do foremki na babkę, uprzednio wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.

Krok 4

Pieczemy w temperaturze około 180-190 stopni przez 45 minut. Po wystygnięciu babki, oprószamy ją cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • babka piaskowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej