Ciasto czekoladowe bez laktozy

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

31

203 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

320 osób wydrukowało

Pobierz pdf

725 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

100 gramów

100 gramów

100 gramów

0.5 łyżeczki

100 gramów

3 sztuki

25 gramów

wierzch:

1 garść

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękką Kasię utrzyj z cukrem na puch. Ciągle ucierając, dodawaj po jednym jajku.

Ciasto czekoladowe bez laktozy  - Krok 1

Krok 2

Do utartych z Kasią jajek wsyp mąkę z dodatkami i wymieszaj.

Ciasto czekoladowe bez laktozy  - Krok 2

Krok 3

Przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 27x17 cm. Piecz około 30 minut w 180 °C.

Ciasto czekoladowe bez laktozy  - Krok 3

Krok 4

Do rondelka włóż Kasię, cukier, wodę i kakao. Mieszaj, aż wszystkie składniki się połączą, a cukier rozpuści. Przestudź, od czasu do czasu mieszając.

Ciasto czekoladowe bez laktozy  - Krok 4

Krok 5

Gotową, lekko gęstniejącą polewą polej ciasto. Posyp kruszonym ziarnem kakao.

Ciasto czekoladowe bez laktozy  - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Ewa Leszczynska

    Ewa Leszczynska

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Paula Wachowska

    Anna Paula Wachowska

    smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Chmielowska

    Teresa Chmielowska

    Super przepisy często korzystam dzięki

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej