Karpatka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.5 opakowania

1 szklanka

4 sztuki

1 szklanka

krem:

0.5 litra

1 szklanka

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Zagotować wodę, dodać Kasię.

Krok 2

Dodać mąkę i nadal gotować ok. 4-5 minut.

Krok 3

Wystudzić.

Krok 4

Dodać jajka.

Krok 5

Zrobić "ciapki" z ciasta i upiec.

Krok 6

Krem do karpatki: Zagotować mleko, dodać cukier nadal gotując, dodać mąki i ugotować.

Krok 7

Powstałą masę ostudzić.

Krok 8

Utrzeć Kasię i dodać wystudzoną masę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karpatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karpatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karpatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karpatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karpatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karpatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karpatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Karpatka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej