Pod różową kołderką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

beza:

0.5 opakowania

ciasto:

1 opakowanie

2 łyżeczki

3 szklanki

0.25 szklanki

6 sztuk

przełożenie:

70 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO: Do mąki dodać cukier, miękką Kasię, żółtka, proszek do pieczenia i aromat.

Krok 2

Wyrobić ciasto i włożyć je do zamrażarki na około 20 minut, potem podzielić na dwie części.

Krok 3

Jedną część rozwałkować i ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem.

Krok 4

Rabarbar obrać, pokroić i położyć na surowym cieście.

Krok 5

BEZA: Białka ubić.

Krok 6

Dodać cukier, dalej ubijać.

Krok 7

Dodać kisiel w proszku, wymieszać.

Krok 8

Powstałą masę wlać na rabarbar.

Krok 9

Bezę obsypać rozdrobnioną drugą częścią ciasta.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej