Pod różową kołderką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

1 szklanka

1 opakowanie

6 sztuk

2 łyżeczki

1 opakowanie

beza:

0.25 szklanki

0.5 opakowania

1 opakowanie

przełożenie:

70 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO: Do mąki dodać cukier, miękką Kasię, żółtka, proszek do pieczenia i aromat.

Krok 2

Wyrobić ciasto i włożyć je do zamrażarki na około 20 minut, potem podzielić na dwie części.

Krok 3

Jedną część rozwałkować i ułożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem.

Krok 4

Rabarbar obrać, pokroić i położyć na surowym cieście.

Krok 5

BEZA: Białka ubić.

Krok 6

Dodać cukier, dalej ubijać.

Krok 7

Dodać kisiel w proszku, wymieszać.

Krok 8

Powstałą masę wlać na rabarbar.

Krok 9

Bezę obsypać rozdrobnioną drugą częścią ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pod różową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pod różową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pod różową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pod różową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pod różową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pod różową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pod różową kołderką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej