Sernik Izaura

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1.5 szklanki

3 łyżki

5 łyżek

1 sztuka

4 sztuki

1.5 szklanki

3 łyżeczki

masa serowa:

70 dekagramów

0.5 sztuki

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier, kakao, wodę gotować 5 minut na wolnym ogniu.

Krok 2

Po ostudzeniu masy odlać 0,5 szklanki.

Krok 3

Przygotować masę serową – jajka utrzeć z cukrem i dodać pozostałe składniki.

Krok 4

Do pozostałej, ostudzonej polewy dodać 4 żółtka i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

Krok 5

Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i na koniec pianę z białek.

Krok 6

Na blachę wyłożyć jako pierwsze ciasto ciemne, a na wierzch masę serową.

Krok 7

Piec godzinę w temperaturze 200 stopni.

Krok 8

Po upieczeniu polać ciasto pozostawioną polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik Izaura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej