Przepisy na Smażenie bez pryskania

29 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (29)

Gyros w picie
ratingratingratingratingrating

360

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zapnijcie pasy, ponieważ będzie nie tylko smacznie, ale też międzynarodowo! Sam gyros w picie uwa...
Gulasz węgierski z ziemniakami
ratingratingratingratingrating

420

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Węgierska potrawa narodowa, która doczekała się wielu wariantów. Jest na tyle uniwersalna, że każ...
Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski
ratingratingratingratingrating

330

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Kotlet z niespodzianką! Zachwyca nie tylko soczystym mięsem, ale też ukrytymi pod panierką wyrazi...
Dorsz w porach
ratingratingratingratingrating

292

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czas dopuścić ryby do głosu, ponieważ w smaczny sposób zrewolucjonizują codzienny jadłospis. Nie...
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i brokułami
ratingratingratingratingrating

192

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Zapiekanka ziemniaczana to proste w przygotowaniu danie pełne warzyw, które można łatwo modyfikow...
Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej
ratingratingratingratingrating

209

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Połączenie kalafiora i drobnej kaszy jaglanej to przepis na warzywne kotlety o idealnej strukturz...
Francuskie tosty serowe
ratingratingratingratingrating

177

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Wyśmienite francuskie tosty serowe to szybki sposób na ciepłe śniadanie. Francuzi jadają je na sł...
Sałatka ze szpinakiem i kurczakiem
ratingratingratingratingrating

155

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Trudno wyobrazić sobie menu bez sałatek. Stanowią znakomity dodatek do dań głównych, mogą też być...
Makaron z indykiem i brokułami
ratingratingratingratingrating

115

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Znakomite danie prosto z patelni, po skosztowaniu którego każdy zapała miłością do gotowania. Wła...
Zapiekane parówki
ratingratingratingratingrating

132

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Chcesz przygotować szybki, a jednocześnie oryginalny obiad? Wykorzystaj ciasto francuskie, dzięki...
Placki z mięsem mielonym, warzywami i serem feta
ratingratingratingratingrating

129

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Oto alternatywa dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Przedstawiamy wyśmienite i błyskawiczne...
Tradycyjne kotlety de volaille
ratingratingratingratingrating

103

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Choć restauracje kuszą egzotycznymi frykasami i dają możliwość spróbowania przysmaków z najdalszy...
Kasza gryczana smażona z indykiem i pieczarkami
ratingratingratingratingrating

135

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ten przepis udowadnia, że kasza gryczana może być świetną bazą do przygotowania smacznego, wykwin...
Meksykańskie krokiety z wołowiną
ratingratingratingratingrating

82

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Krokiety nie muszą być wyłącznie mięsne lub grzybowe. W wersji meksykańskiej smakują równie pyszn...
Ragout z kurczaka
ratingratingratingratingrating

64

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ragout to nazwa dania pochodzącego z Francji, dziś oznaczająca duszone danie z mięsa, ryb lub war...
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym i serem
ratingratingratingratingrating

28

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Oficjalną nazwą bakłażana jest psianka podłużna. Trafić można na określenia jajko krzewiaste i gr...
Polędwiczki wieprzowe w szynce parmeńskiej pieczone w papilotach
ratingratingratingratingrating

83

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Z mięsa wieprzowego przygotujesz wiele smacznych, wykwintnych dań, np. polędwiczki w szynce parme...
Karp smażony w panierce
ratingratingratingratingrating

132

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
O wyrazistości smażonego karpia decyduje odpowiedni dobór produktów do przygotowania chrupiącej p...
Spaghetti z cukinii i marchewki
ratingratingratingratingrating

59

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Spaghetti bez makaronu? To nie żarty ani pomyłka! Spaghetti z cienko pokrojonych cukinii i marche...
Naleśniki zapiekane ze szpinakiem
ratingratingratingratingrating

43

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Drożdżowy pieróg ze szpinakiem, kurczakiem, suszonymi pomidorami i serem ricotta smażymy na złoto...
Gulasz wołowy
ratingratingratingratingrating

102

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Gulasz wołowy zajmuje ważne miejsce na liście domowych potraw. Jest obecny w tradycjach kulinarny...
Kaszotto z pieczonym burakiem, imbirem i serem feta
ratingratingratingratingrating

69

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kaszotto jest wariacją na temat popularnego, włoskiego dania przyrządzanego z ryżu, czyli risotto...
Faszerowane ziemniaki z mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

44

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Faszerowane ziemniaki to smaczny sposób na efektowny obiad – wypróbuj ich w wariancie z mięsem mi...
Pierś z kurczaka z sosem mango
ratingratingratingratingrating

50

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kombinacje wytrawnych składników i owoców pojawiają się na stołach coraz częściej, lecz kurczak z...
Makaron z kurczakiem i cukinią
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Makaron z kurczakiem i cukinią to połączenie proste, ale niezwykle smaczne. Cukinia jest bardzo u...
Pulpety z mięsa drobiowego
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pulpety z mięsa drobiowego to sposób na szybki, a jednocześnie bardzo smaczny i uniwersalny obiad...

Ciekawostki i porady

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażenie bez pryskaniaSmażenie bez pryskania

Smażenie bez pryskania – czy to w ogóle możliwe? Wiele osób podczas przygotowywania potraw na patelni ma problem z pryskającym tłuszczem. Parzy ręce, brudzi kuchnię. Domowe sposoby często wcale nie pomagają. Są jednak produkty, które pozwalają na smażenie bez pryskania – wystarczy rozgrzać je na patelni i poczekać, aż znikną z niej bąbelki powietrza. Możesz wybrać kilka wariantów: klasyczny, maślany oraz z oliwą. W zależności od tego, jaką potrawę planujesz przygotować, wybierz odpowiedni. Klasyczny wariant doskonale sprawdzi się do smażonych mięs. Szwajcarski kotlet cordon bleu, klasyczne zrazy wołowe z kaszą gryczaną czy złociste roladki z kurczaka – usmaż je bez pryskania i z mniejszym ryzykiem przypalenia. Masz ochotę na kotlety de volaille? Użyj wariantu maślany smak, który doskonale podkreśli pyszne, delikatne mięso w chrupiącej panierce. Jeśli lubisz smażony makaron, kaszę czy warzywa, również sięgnij po ten produkt. Makaron ryżowy z woka, z indykiem, marchewką i świeżą papryką to proste i popularne danie kuchni orientalnej. Azjatycka metoda stir-fry polega na smażeniu na bardzo gorącym tłuszczu, co znacznie zwiększa ryzyko pryskania. Używając jednak odpowiedniego tłuszczu do smażenia, np. w wersji z oliwą, przygotujesz danie jak prawdziwy szef kuchni, szybko i sprawnie. Wśród dań kuchni polskiej również znajdziesz wiele smażonych warzyw. Na przykład kasza jaglana smażona z warzywami to pyszne danie jednogarnkowe, które przygotujesz z dowolnie dobranych składników. Cukinia, bakłażan, cebula, pomidory – to tylko niektóre dodatki, z których przygotujesz tę potrawę. Spróbuj jej także z wykorzystaniem smażonych pieczarek, a jeśli lubisz mięso, dodaj kiełbasę albo kawałki kurczaka. Z odpowiednio dobranym tłuszczem bez trudu usmażysz także placki: klasyczne ziemniaczane, jogurtowe, twarogowe czy z cukinii. Smażenie bez pryskania możliwe jest także podczas przygotowywania naleśników, jajek sadzonych czy odgrzewania pierogów. Smaż ryby, mięso, warzywa i placki bez ryzyka oparzenia i pobrudzenia się. Sprawdź nasze przepisy na smażenie bez pryskania i wybierz swoje ulubione.