Przepisy na Smażenie bez pryskania | Przepisy.pl

Przepisy na Smażenie bez pryskania

17 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (17)

Gyros w picie
ratingratingratingratingrating

364

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zapnijcie pasy, ponieważ będzie nie tylko smacznie, ale też międzynarodowo! Sam gyros w picie uwa...
Gulasz węgierski z ziemniakami
ratingratingratingratingrating

425

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Węgierska potrawa narodowa, która doczekała się wielu wariantów. Jest na tyle uniwersalna, że każ...
Cordon Bleu - Kotlet szwajcarski
ratingratingratingratingrating

334

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Kotlet z niespodzianką! Zachwyca nie tylko soczystym mięsem, ale też ukrytymi pod panierką wyrazi...
Dorsz w porach
ratingratingratingratingrating

296

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czas dopuścić ryby do głosu, ponieważ w smaczny sposób zrewolucjonizują codzienny jadłospis. Nie...
Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej
ratingratingratingratingrating

216

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Połączenie kalafiora i drobnej kaszy jaglanej to przepis na warzywne kotlety o idealnej strukturz...
Sałatka ze szpinakiem i kurczakiem
ratingratingratingratingrating

158

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Trudno wyobrazić sobie menu bez sałatek. Stanowią znakomity dodatek do dań głównych, mogą też być...
Makaron z indykiem i brokułami
ratingratingratingratingrating

126

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Znakomite danie prosto z patelni, po skosztowaniu którego każdy zapała miłością do gotowania. Wła...
Tradycyjne kotlety de volaille
ratingratingratingratingrating

104

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Choć restauracje kuszą egzotycznymi frykasami i dają możliwość spróbowania przysmaków z najdalszy...
Kasza gryczana smażona z indykiem i pieczarkami
ratingratingratingratingrating

136

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Ten przepis udowadnia, że kasza gryczana może być świetną bazą do przygotowania smacznego, wykwin...
Meksykańskie krokiety z wołowiną
ratingratingratingratingrating

82

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Krokiety nie muszą być wyłącznie mięsne lub grzybowe. W wersji meksykańskiej smakują równie pyszn...
Ragout z kurczaka
ratingratingratingratingrating

64

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Ragout to nazwa dania pochodzącego z Francji, dziś oznaczająca duszone danie z mięsa, ryb lub war...
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym i serem
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Oficjalną nazwą bakłażana jest psianka podłużna. Trafić można na określenia jajko krzewiaste i gr...
Karp smażony w panierce
ratingratingratingratingrating

133

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
O wyrazistości smażonego karpia decyduje odpowiedni dobór produktów do przygotowania chrupiącej p...
Spaghetti z cukinii i marchewki
ratingratingratingratingrating

62

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Spaghetti bez makaronu? To nie żarty ani pomyłka! Spaghetti z cienko pokrojonych cukinii i marche...
Gulasz wołowy
ratingratingratingratingrating

102

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Gulasz wołowy zajmuje ważne miejsce na liście domowych potraw. Jest obecny w tradycjach kulinarny...
Kaszotto z pieczonym burakiem, imbirem i serem feta
ratingratingratingratingrating

69

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
105 min.
Kaszotto jest wariacją na temat popularnego, włoskiego dania przyrządzanego z ryżu, czyli risotto...
Pierś z kurczaka z sosem mango
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kombinacje wytrawnych składników i owoców pojawiają się na stołach coraz częściej, lecz kurczak z...

Ciekawostki i porady

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażenie bez pryskaniaSmażenie bez pryskania

Smażenie bez pryskania – czy to w ogóle możliwe? Wiele osób podczas przygotowywania potraw na patelni ma problem z pryskającym tłuszczem. Parzy ręce, brudzi kuchnię. Domowe sposoby często wcale nie pomagają. Są jednak produkty, które pozwalają na smażenie bez pryskania – wystarczy rozgrzać je na patelni i poczekać, aż znikną z niej bąbelki powietrza. Możesz wybrać kilka wariantów: klasyczny, maślany oraz z oliwą. W zależności od tego, jaką potrawę planujesz przygotować, wybierz odpowiedni. Klasyczny wariant doskonale sprawdzi się do smażonych mięs. Szwajcarski kotlet cordon bleu, klasyczne zrazy wołowe z kaszą gryczaną czy złociste roladki z kurczaka – usmaż je bez pryskania i z mniejszym ryzykiem przypalenia. Masz ochotę na kotlety de volaille? Użyj wariantu maślany smak, który doskonale podkreśli pyszne, delikatne mięso w chrupiącej panierce. Jeśli lubisz smażony makaron, kaszę czy warzywa, również sięgnij po ten produkt. Makaron ryżowy z woka, z indykiem, marchewką i świeżą papryką to proste i popularne danie kuchni orientalnej. Azjatycka metoda stir-fry polega na smażeniu na bardzo gorącym tłuszczu, co znacznie zwiększa ryzyko pryskania. Używając jednak odpowiedniego tłuszczu do smażenia, np. w wersji z oliwą, przygotujesz danie jak prawdziwy szef kuchni, szybko i sprawnie. Wśród dań kuchni polskiej również znajdziesz wiele smażonych warzyw. Na przykład kasza jaglana smażona z warzywami to pyszne danie jednogarnkowe, które przygotujesz z dowolnie dobranych składników. Cukinia, bakłażan, cebula, pomidory – to tylko niektóre dodatki, z których przygotujesz tę potrawę. Spróbuj jej także z wykorzystaniem smażonych pieczarek, a jeśli lubisz mięso, dodaj kiełbasę albo kawałki kurczaka. Z odpowiednio dobranym tłuszczem bez trudu usmażysz także placki: klasyczne ziemniaczane, jogurtowe, twarogowe czy z cukinii. Smażenie bez pryskania możliwe jest także podczas przygotowywania naleśników, jajek sadzonych czy odgrzewania pierogów. Smaż ryby, mięso, warzywa i placki bez ryzyka oparzenia i pobrudzenia się. Sprawdź nasze przepisy na smażenie bez pryskania i wybierz swoje ulubione.