Biszkopt z galaretką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 szklanka

1 szklanka

dekoracja:

200 gramów

krem:

1 opakowanie

200 mililitrów

0.5 szklanki

wierzch:

2 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mąkę, proszek, oliwę i ocet.

Krok 2

Masę wylać na blaszkę. Piec 15 min. w 180 stopniach C.

Krok 3

Biszkopt zostawić do ostygnięcia. Rozpuścić galaretki wg przepisu na opakowaniu. Zostawić do stężenia.

Krok 4

Ubić kremówkę z cukrem i śmietan-fiksami.

Krok 5

Wyłożyć na biszkopt. Na krem ułożyć owoce.

Krok 6

Wylać lekko stężoną galaretkę. Przechowywać w lodówce do całkowitego zastygnięcia galaretki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej