Pulchny Murzynek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij
Pulchny Murzynek

Składniki

2.5 szklanki

1.5 sztuki

1 szklanka

5 sztuk

5 łyżek

4 łyżeczki

20 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię stopić, dodać cukier, kakao 0,5 szkl. wody i cały czas mieszając gotować 5 minut na wolnym ogniu, po czym wystudzić.

Krok 2

Mąkę z proszkiem do pieczenia wsypać do masy kakaowej, wbić 5 żółtek, wlać wódkę i wymieszać.

Krok 3

Dodać ubite białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszać.

Krok 4

Wlać ciasto do wysmarowanej Kasią formy i upiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulchny Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulchny Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulchny Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulchny Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulchny Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulchny Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulchny Murzynek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej